Od jakiegoś czasu, w naszym M. coś "cyka" w silniku - gdy jest zimny. Po lekkim rozgrzaniu, przejechaniu paru kilometrów odgłos znika. Im szybsze obroty tym szybciej cyka. Wiem, że opis problemu jak z d... wzięty, ale nie wiem jak to inaczej opisać

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz
Ale to tylko na zimnym tak .. ;)Alexander25 pisze:Sprawdz czy rolki nie sa wytarte rolki od alternatora i napinacza. ode powoduja cykanie stukanie i inne niepokojace dzwieki. Acha do mustanga z 1994-1998 pasuja czesci (paski rolki uszczelki przelaczniki)od taurusa z lat 1993-1995 to tak na marginesie:)
samemu raczej nie bo tam powinno być łożysko - trza kupić i najlepiej w USA ........ tak mi sie wydajekaes pisze:ok. Więc cyka podobno rolka. Cośtam nasmarował w weekend i mu przestało. Ale w niedziele rano znowu. Dzwoniłem mówi, żeby wymienić rolkę. I teraz pytanie oczywiste - jeśli mam wymienić rolkę to skąd ją wziąć? Trzeba zamówić w usa? Czy jest do dostania w Polsce? Czy może podchodzi od innego auta i w każdym sklepie się kupi? Czy (ostatnia opcja) samemu można utoczyć?