Mustang z allegro/ebay

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

Awatar użytkownika
Stangdaro
Stowarzyszenie MKP
Model: GT '15
Silnik: V8 5.0
Kolor: Race Red

Re: Roush stage3

Post autor: Stangdaro » 2011-11-30, 11:50

koral pisze:oryginalny Roush stage 3 na aukcji we wtorek https://www.iaai.com/Vehicles/VehicleDe ... owNumber=3" onclick="window.open(this.href);return false; :)

rodzynek, okazja dla tych ktorym nowy model sie mniej podoba :)
Taaa tylko ten rodzynek był po dzwonie :/ nie jestem przeciwnikiem samochodów po wypadku ale wolę nie brać w ciemno robionego w USA bo ich naprawy są z reguły do poprawy wszystkiego co było naprawiane więc lepiej kupić uszkodzonego wtedy wiadomo co jest ;)
poza tym wrócił na aukcję tylko że na Copart
Swoją drogą widziałem juz parę aut z czystym title które po przypłynięciu okazały się gruzami robionymi na szybko gipsem murarskim i malowanymi sprajem :zakrecony: i widziałem też auta które dostały salvage a nawet total loss z bardzo małymi uszkodzeniami i bardzo się dziwię tym którzy nie tykają samochodów z salvage title i znaną historią a tylko ślepo wierzą w clear title
zresztą z niektórych stanów bez oglądania na żywo się nie kupuje ;)

Awatar użytkownika
YoDa
Forumowicz
Model: V6 3,7 2012
Silnik: V6 3.7
Kolor: Performance White
Kontakt:

Re: Mustang z allegro/ebay

Post autor: YoDa » 2011-11-30, 23:36

Święte słowa , sam się dałem kiedyś nabrać na Jeepa z Clean Title i partial repair :/ auto był po dachowaniu z nałorzoną kilku centymetrową warstwą szpachli ulepioną na kształt Jeepa hehe , podsufitka na gwożdzie wbita na wylot dachu żebyu się trzymala a całośc pomalowana pędzlem chamsko srebną farbą do grzejników :zly:

Pozdrawiam
Yoda

Obrazek

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Model: GT CS8 +500HP
Silnik: V8 4.6
Kontakt:

Post autor: Koral » 2011-11-30, 23:43

zgadza sie,najlepiej brac z widocznymi uszkodzeniami, z naprawianymi bywa roznie

Koral tel.+48 792-33-55-65
http://www.facebook.com/US.AutoimportKS
Obrazek

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Model: GT CS8 +500HP
Kontakt:

Post autor: Koral » 2011-12-01, 12:49

mi rok temu ukradli kolo zapasowe, bixenon i kilka drobiazgow..

ja staram sie ku[powac auta jak najnowsze z jak najmniejszym przebiegiem i uszkodzeniami, nie lubie pol roku skladac auta byle tylko zaoszczedzic, tak to juz od roku mialbym GT 2011, bo byly ale z wywalonymi airbagami, za kilka dni idzie shelby 2011 z uszkodzonym mocno przodem,airbag wywalony ,i mimo ze shelby mi sie marzy to tak uszkodzonego nei wezme, chopc pewnei dfla wielu taki dzwon to pikuś ,bo oba blotniki przednei sa całe, auto odpala i jezdzi..

ale ja dla siebei bym jzu takiego nie chcial,to juz wole dalej jezdzic SS.. a na strzelbe tez przyjdzie czas :)

Koral tel.+48 792-33-55-65
http://www.facebook.com/US.AutoimportKS
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam_Ch
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Adam_Ch » 2011-12-03, 12:07

bezwypadek ? :) http://otomoto.pl/ford-mustang-mustang- ... 96926.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Pozdrawiam,
Adam

Obrazek

Awatar użytkownika
klakier
Model: 300CE

SN95, V6, czy warto?

Post autor: klakier » 2011-12-03, 18:48

Witam, co sądzicie o tym: http://otomoto.pl/ford-mustang-C18192164.html" onclick="window.open(this.href);return false; modelu? Będzie toto jeździć? Z ostatnim swoim autkiem nieźle się wsypałem, praktycznie co miesiąc kilka stówek musiałem dopłacać do interesu... Przy Mustangu wolałbym tego uniknąć ;).
Ewentualnie czy jest w stanie ktoś podjechać i go zobaczyć? Czy jak bym sam po niego jechał to mógłby ktoś pojechać ze mną, ktoś kto już jest z Mustangami obyty?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
RAFAŁ (GROSZEK)
Stowarzyszenie MKP
Model: był SN95 jest GT2011
Kolor: SREBRNY

Post autor: RAFAŁ (GROSZEK) » 2011-12-03, 22:51

klakier
daj sobie na wstrzymanie
napewno już raz był malowany
i przejechane 185 tyś na automacie zaczną się kłopoty
będziesz dokładał i do tego
ja proponuję jeszcze trochę uzbierać

Awatar użytkownika
Adam_Ch
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Adam_Ch » 2011-12-03, 23:39

szczerze, to już tego kupuj, za taką kasę...tylko pamiętaj wymień na metalową uszczelkę :)

tylko żeby nie był składanyz dwóch i nie miał kilograma, szpachli...

a tak naprawdę to w każdym będzie coś do roboty za 13-14k też..

http://otomoto.pl/ford-mustang-3-8-v6-g ... 44894.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Pozdrawiam,
Adam

Obrazek

Awatar użytkownika
Stachu_xjr
Forumowicz
Model: GT 2016

Post autor: Stachu_xjr » 2011-12-04, 10:40

Gosc to fan tuning - fajna celica w wersji Grand Turismo WRC garazu za mustangiem :szok:

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Model: 2002 V6,2007 V8
Kolor: Szary metalik & Torch red
Kontakt:

Re: SN95, V6, czy warto?

Post autor: pudel » 2011-12-04, 10:50

klakier pisze:Witam, co sądzicie o tym: http://otomoto.pl/ford-mustang-C18192164.html" onclick="window.open(this.href);return false; modelu? Będzie toto jeździć? Z ostatnim swoim autkiem nieźle się wsypałem, praktycznie co miesiąc kilka stówek musiałem dopłacać do interesu... Przy Mustangu wolałbym tego uniknąć ;).
Ewentualnie czy jest w stanie ktoś podjechać i go zobaczyć? Czy jak bym sam po niego jechał to mógłby ktoś pojechać ze mną, ktoś kto już jest z Mustangami obyty?

Pozdrawiam
Ja was nie rozumiem kolega z klubu RAFAŁ ma do sprzedania taki samochód pewny po kapitalnym remoncie którego każdy etap był opisywany na forum auto jest IGŁA! Wy wolicie łazić po allegro i oglądać bo może gdzieś się taniej trafi. Na pewno znajdziecie taniej ale nigdy nie będzie nawet w porównywalnym stanie i się zacznie wydawanie kasy nie na tuning ale na części by tylko jeździć. :mur: :mur: :mur:

GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....

Awatar użytkownika
klakier

Post autor: klakier » 2011-12-04, 16:50

RAFAŁ pisze:klakier
daj sobie na wstrzymanie
napewno już raz był malowany
W porządku, po to zapytałem by ktoś z klubu coś na ten temat się wypowiedział.
RAFAŁ pisze:i przejechane 185 tyś na automacie zaczną się kłopoty
Automaty Mercedesa wytrzymują bez bólu 300 tys. kilometrów, myślałem, że Amerykańskie skrzynie są conajmniej równie żywotne.
Bolek pisze:Rafał 185 tyś.km to on miał ale w 2002 roku :) ,Klakier jak chcesz kupić auto bez tzw.pakietu startowgo za 9 tyś.zł to lepiej za tą kase kup Fiata Pande
Żarty żartami ale dobrze wiesz, że dla mnie Fiat Panda nie wchodzi w grę.
Adam_Ch pisze:a tak naprawdę to w każdym będzie coś do roboty za 13-14k też..
Oczywiście, zdaję sobie z tego sprawę. Nie oczekuję stanu salonowego za tak śmieszną kwotę. Chodzi mi tylko o to, żeby to jeździło i dawało frajdę. Mój rozbitek również był bardzo fajnym i zabawnym samochodem tylko o tyle pechowym, że podczas gdy kumple z klubu (W201 W124) bez strachu przyjeżdżali na spoty, tak ja w swojego włożyłem 4000 zł i nadal się psuł. Nawet teraz po wypadku jak zrobiłem szybki przegląd to już wiem, że minimum tysiąc wejdzie i to tuż po zimie.
Nie interesują mnie jakieś gadżety typu piszczące nawiewy, wypadkowa historia (o ile auto nie jest składane z dwóch i nie jest bananem), i wszystko inne co nie przeszkadza w codziennym użytkowaniu ;P. Jakbym wiedział, że jakaś sztuka za 10 czy za 13 tys. się jakoś dramatycznie zepsuje ale po włożeniu 2-3 tys. będzie jeździć to brałbym w ciemno. Naprawdę jestem już zmęczony ;-).
adasko74 pisze:adam_ch on by Tobie pasil..dobra kasa ,tylko sprawdzic dokladniej..za te piniedze nie ma co grymasic
Dokładnie tak, ja nie jestem z grymaszących, wiem, że do starego parcha trzeba dopłacać ale for god's sake nie 400 zł/miesiąc!
pudel pisze:Ja was nie rozumiem kolega z klubu RAFAŁ ma do sprzedania taki samochód pewny po kapitalnym remoncie którego każdy etap był opisywany na forum auto jest IGŁA! Wy wolicie łazić po allegro i oglądać bo może gdzieś się taniej trafi. Na pewno znajdziecie taniej ale nigdy nie będzie nawet w porównywalnym stanie i się zacznie wydawanie kasy nie na tuning ale na części by tylko jeździć.
Szanuję, przeglądałem tą ofertę. I gdybym zarabiał tyle co Ty to pewnie nawet bym się nie zastanawiał tylko go łykał. Nie wolę łazić po allegro z tego powodu, że coś się gdzieś taniej trafi, szukam po prostu czegokolwiek co się nadaje a jest przeze mnie osiągalne. I nie martw się o tuning, ja jestem z tych co lubi 100% fabrykę.

---------------------------
Panowie, podsumowując: nie jestem bogaty i nie mam nawet co marzyć o jakimś roczniku 2000+, jednak zwróćcie uwagę, że pół narodu jeździ piętnastoletnimi autami o wartości około 10 000 zł i jakoś sobie radzą. Ford nie jest żadną luksusową marką, dlatego też nie spodziewam się kosztów eksploatacji na poziome dwunastocylindrowego Jaguara czy Mercedesa S600. To zwykły, piętnastoletni podrasowany brat Mondeo z prostym silnikiem OHV i banalnym zawieszeniem a robicie z niego niewiadomo co. Jestem zdolny do pewnych poświęceń za wielkolitrażowy silnik i tylni napęd, mogę nawet pakować więcej kasy niż przeciętny obywatel w przeciętne auto, mogę płacić dwa razy więcej za kable, świece, kopółki tylko dlatego, że ma konia na masce tylko niech nie będzie tak natrętny jak mój Merc, niech chociaż potrafi przejechać miesiąc bez awarii.
Jeśli natomiast się mylę i ów 150 konny potwór jest niemożliwy do kupienia tak by jeździł (bo zwróćcie uwagę, że SN95 osiągają ceny od 4 do 16 tys za cabrio) to jest mi... przykro. :P
Zluzujcie trochę, nie bądźcie tak hermetycznym środowiskiem, przyszedłem tu tylko po to by o coś grzecznie zapytać a dostałem opiernicz jakbym conajmniej nabluzgał Królowej Angielskiej.
Jeśli jest na allegro jakikolwiek coś wg. was warty SN95, który nie jest już New Edge i ma automatyczną skrzynię i V6 to bardzo bym prosił o link.

EDIT: Proszę o sprawdzenie VINu, dostałem go od właściciela tego SN95 z Allegro, do którego link podałem: 1FALP4044SF275279

Awatar użytkownika
Stachu_xjr
Forumowicz
Model: GT 2016

Post autor: Stachu_xjr » 2011-12-04, 17:52

za free na już wyszło ze poduch nie miał wywalonych i są 4 wpisy w carfaxie

Awatar użytkownika
Adam_Ch
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Adam_Ch » 2011-12-04, 20:51

Wiesz, z automatem to uważaj, bo możesz się naciąć na skrzynie szrot, która trochę pojeździ i zacznie źle przerzucać biegi a naprawa może dojść do 6tyś i tak po naprawie może nie spełniać Twoich oczekiwań :(
Więc proponuję Ci szukać manuala, wiem że to nie amerykańskie, ale tańsze i prostsze w naprawie, np. za 1500k będziesz miał dobre sprzęgło. ...

BTW: Manual jest chyba trudniejszy w zajechaniu, ale to moje zdanie...a automat hmm można łatwo zajechać...

Słuchaj jest ciekawy sn95 v6 buraczkowy z lpg za 12k... powiem Ci, że mnie mocno kusi.
Jest też za 15k 99+ jak coś to mam do niego nr. Vin, właściciel nie chętnie chciał mi go dać, ale tego żółtego nie polceam, miał raporty o kradzieży oraz nie przeszedł przeglądu w US.

hehehe i pamiętaj nie ma aut bezwypadkowych, są tylko źle naprawione ;)

Pozdrawiam,
Adam

Obrazek

Awatar użytkownika
klakier

Post autor: klakier » 2011-12-05, 00:02

Stachu_xjr, :ok: .
Adam_Ch, co masz na myśli że po naprawie nie spełni moich oczekiwań? Swoją drogą co to za skrzynia, że jest taka droga w naprawie? Jeśli się nie mylę to manualem jest Borg Wagner T5, jedna z popularniejszych i bardziej niezniszczalnych skrzyni, a temat automatu by sobie Ford odpuścił?
Heh niestety naprawdę zależy mi na automacie, jeżeli w Mustangu jest faktycznie tak pesymistycznie to chyba będę musiał porzucić spełnianie marzeń :dobani: . No ale cóż, przecież te auta jeżdżą, spotyka się je czasem...
A co do rocznika 99+... Naprawdę wolałbym 94-98 ;). New Edge jest dla mnie zbyt wulgarny, jeszcze nie czas na to.

Awatar użytkownika
stang232
Forumowicz
Model: stang'95
Kolor: czarny
Stajnia: Stajnia Łódzka

Post autor: stang232 » 2011-12-05, 15:06

klakier to nie jest tak że ta skrzynia to jakiś niewypał, chodzi tylko oto że ten automat źle znosi długie postoje (np. rok w komisie bez jazdy) albo może być uszkodzona przez poprzedniego właściciela (agresywna jazda, duże temp. skrzyni, co prowadzi do zniszczenia). O ile w stanach znajdziesz speca od automatów, co naprawi ją dobrze. O tyle u nas fachowców bym sobie odpuścił. Więc trzeba ciągnąć skrzynię ze stanów i stąd się potem bierze np. 5tys.
Oczywiście to nie jest tak że nie kupisz auta w którym automat pięknie pracuje.
Jak chcesz 3.8 to wybierz manuala jest bardziej dynamiczny od automata.

Przez 6 lat przejechałem prawie 60tys.mil, i jeśli o 3.8 dbasz to jest niezawodne. Trzeba tylko pilnować układu chłodzenia w 3.8, jeśli zaniedbasz to kończy się wymianą uszczelki pod głowicą. Inne rzeczy jak w innym aucie.
Nie licz że za 5tys kupisz sn95 w stanie do jazdy. Te do jazdy to przedział 12-15tys. jesli sprzedający ceni niżej to albo go coś ciśnie albo coś ukrywa.

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”