I mnie niestety to się przytrafiło , ale jest to do zrobienia w bardzo łatwy sposób bez kupowania nowej klamki !
Do naprawy klamki będziemy potrzebować jedynie małej podkładki około 8x5x0,5 a cała operacja trwa około 1,5h
Nie robiłem fotek całej operacji ponieważ byłem sam i nie wygodnie by było trzymać śrubokręt i aparat foto więc wstawię znalezione fotki na forach Francuskich i Amerykańskich.
Objaw podobny jak foto poniżej

Pierwsza rzecz to zdjąć panel dzwi , bez względu czy to lewa czy prawa strona zasady i ilość śrubek ta sama
Według rysunku i zdjęć odkręcamy kluczem nasadowym 7 i Torx 30

Jedyna kosta do odpięcia jest ta od sterowania szyb

Następnie zdejmujemy folię tylko częśćiowo , bez obaw przykleja się sama z powrotem.

No i teraz będzie troche gimnastyki
Zdejmujemy popychacz między klamką a zamkiem podważając go od tyłu , jeśli się nam nie uda ,trudno da radę i bez zdejmowania ale będzie trudniej.
Następnie przy szybie zamkniętej ( do góry na maxa) kluczem nasadowym 10 odkręcamy dwie śruby klamki , operacja jest na tyle nie wygodna że częśćiowo szyba zasłania nam do tego bezpośredni dostęp, także uwaga bez gwałtownych ruchów kluczem przy szybie , naprawiamy klamkę a nie rozbijamy szyby hehe.

Odkręconą klamkę wypychamy na zewnątrz pod kątem , nie idzie łatwo wiec delikatnie i powoli by się reszta trzymającej klamki nie rozpadła się po drodze.

Jak już mamy wszystko ładnie na widoku widzimy że z miękich i wygiętych już uchwytów bolec wypadł z dziurki , cała operacja polega tym żeby włożyć ten bolec z powrotem a po przeciwnej stronie nałożyć podkładkę dystansową między bolcem a dziurką , to z powoduje zniwelowanie luzu który powoduje że bolec wypada i klamka nie wraca.

Podkładkę wsunąć tam gdzie fioletowa strzałka

I to wszystko , po tym już gotowe i działa jak nowa !!

Można składać z powrotem bebechy w takiej samej kolejności jak robieraliśmy.
Pozdrawiam
YoDa

Robiłem wszystko wg opisu jaki wstawił Yoda ale poległem na rozłączeniu tego cholernego cięgła
 Robiłem wszystko wg opisu jaki wstawił Yoda ale poległem na rozłączeniu tego cholernego cięgła   Nie mogłem tego odłączyć a przez to nie przeszedłem do dalszych kroków
  Nie mogłem tego odłączyć a przez to nie przeszedłem do dalszych kroków   i klamka nadal nie wraca na miejsce
 i klamka nadal nie wraca na miejsce   Nie udało mi się jej wyjąć i naprawić tej sprężyny
 Nie udało mi się jej wyjąć i naprawić tej sprężyny