Ustalenia dot. MustangRace 2011

Sprawy organizjacyjne Mustang Race 2011. Widoczny tylko dla organizatorów.
Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP
Model: 1965 Convertible
Silnik: inny V8
Kolor: Prairie Bronze
Stajnia: Stajnia Wielkopolska

Re: Ustalenia dot. MustangRace 2011

Post autor: Pavulon_ » 2011-03-08, 19:05

ja bym jeszcze zrobił (trochę zabawy graficznej pewnie przy tym by było) taką koszulkę gdzie na plecach mamy logo MR2011 a z przodu miniaturki zdjęć uczestników (tak jak na stronie MR) tak żeby wyszło to na całą klatę :D :D będzie i bardzo kolorowo i ciekawie i kazdy będzie się wpatrywał się w te kwadraciki z naszymi konikami, co myślicie. Tak na luźno rzucam pomysł.

Odnośnie otoMoto:

1. Reklama w ich serwisach - "Może to być także flash, może odnosić do Waszej strony. W zal. przesyłam specyfikację (chodzi o wersję 750x100px, do 40KB)" Zatem może to być link do np. naszej strony informacyjnej z logami naszych sponsorów. Mam specyfikację jak dokładnie nalezy to przygotowac.

2. Czas trwania reklamy w ich serwisach - praktykują zwykle przy tego typu eventach na tydzień przed samym MR (tydzien takiej reklamy warto około 10k pln jak wczesniej mówiłem). Natomiast to kiedy będzie 'akcja reklamowa' to juz mozemy uzgodnić.

3. Facebook - "Fanpage otoMoto dopiero wystartował i testujemy różne formuły (głównie ze względu na to, że nie ma za wielu fanów). Np. w przypadku targów motocyklowych wrzucaliśmy fotę jakiegoś motocykla i kto pierwszy zgadł dostawał wejściówkę. Musielibyśmy pomyśleć jaka formuła będzie najlepsza na Waszą imprezę. Dodatkowym problemem jest fakt, ze FB często zmienia swój regulamin i pewne formuły konkursowe są „nielegalne” - ta forma taka sobie, zwłaszcza ze dopiero raczkują ale to tylko dodatek.

4. Czy jest opcja zorganizowania konkursów przez otoMoto dla publiki w miastach na trasie - "Obecność osobowa na chwilę obecną nie jest planowana, zresztą ona do konkursów nie jest potrzebna, bo wszystko dzieje się online. Z drugiej strony chętnie zjawiłbym się na jakimś etapie i zobaczył z bliska jak to wygląda. Zastanawiam się też nad wysłaniem na jakiś etap naszego zawodnika od stuntu motocyklowego – Raptownego (ale to na razie jest luźny pomysł, musielibyśmy to jeszcze wspólnie obgadać – czy widzicie sens jego obecności itd.)"

Z tym Raptownym (http://www.raptowny.com" onclick="window.open(this.href);return false;) mogłboby być ciekawie, nie wiem czy jednak będziemy mieć tyle miejsca zeby zorganizować w danym miejscu taki pokaz.

5. Jakakolwiek forma sponsoringu czy to rzeczowego czy finansowego - w najbliższym czasie w gronie decyzyjnym temat zostanie poruszony i gość obiecał trochę pocisnąć - jest niedługo w firmie i wydaje mi się że może chcieć mieć jakiś wkład w dużą imprezę (chociaż pewnie ma ich dosyć).

6. Poruszyłem temat III OZM również, temat jakiejkolwiek formy zaangażowania otoMoto również będzie omawiany na najbliższym spotkaniu 'decyzyjnym'. Ma też pogadać z osobami które są odpowiedzialne za kontakty z firmami ubezpieczoniowymi współpracującymi z grupą. Może przez nich będzie jakoś łatwiej. Czasu niestety mało....

to tyle...

Awatar użytkownika
pluzz
Forumowicz
Model: Coupe 289 V8
Silnik: V8 4.6
Kolor: bialy
Kontakt:

Post autor: pluzz » 2011-03-08, 19:59

Chcialem zaproponowac, ze może wyróżnimy się zastrzegając sobie jakiś kolor koszulki? Np: ciemno szary? Ale stwierdzam, ze to zly pomysl bo znajdzie sie ktos komu nie bedzie to pasowac. Istnieje mozliwosc zaprezentowania uczestnikom pewnego wyboru co do koloru koszulki. Zobaczcie sami, ze to moze fajnie wygladac na innych kolorach.
test3.jpg
koszulka ciemno szara
test2_czerwony.jpg
koszulka czerwona
test2_granat.jpg
koszulka granatowa
test2_brazowa.jpg
koszulka brazowa
test2_biala.jpg
koszulka biała
test2_pomarancz.jpg
koszulka pomaranczowa
Co do pomyslu Pavulona z miniaturkami - w sumie mi sie podoba - ale trzeba by kazda miniaturke przerobic na krzywe, a to masa pracy.

Wlasciwie na wybór wzoru koszulek dla nas jest jeszcze czas i moze zaproponuje cos co spodoba sie wszystkim w niedalekiej przyszlosci. Na chwile obecna zostalem poproszony o przygotowanie wzoru koszulki do sklepu PoliCom-u. Rozumiem, ze zdecydowalismy, ze dla kibicow logo na przod i trasa na plecy.

Tomasz
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP

Post autor: Pavulon_ » 2011-03-08, 21:49

pluzz pisze:
Co do pomyslu Pavulona z miniaturkami - w sumie mi sie podoba - ale trzeba by kazda miniaturke przerobic na krzywe, a to masa pracy.
hmm, ja to z grafiki jestem laik i nie za bardzo kumam, wyślij mi prosze na priv jakieś szczegóły jak to opisowo wygląda a postaram się znaleźć kogoś kto to 'machnie'

wydaje mi sie ze taka koszulka mogłaby być 'bajerancka' :D

Awatar użytkownika
Dezo
Forumowicz
Model: BULLITT
Kolor: HG
Kontakt:

Post autor: Dezo » 2011-03-10, 07:56

Dajcie spokój z miniaturkami, fotkami etc. Pmysł fajny, ale raczej na Spot lub Zlot.
Projekt koszulki jest w porządku. Może rzeczywiście, jeżeli chcecie wyróznić uczestników, można wybrać dla nich kolor inny niż dla kibiców. Jednak z drugiej strony, dlaczego nie oferować kibicom do sprzedaży koszulek w różnych kolorach?
Zostańmy zatem przy odróżnieniu się poprzez inny układ logo i tyle. Do tego i tak każdy uczestnik będzie miał identyfikator na smyczy. Jak ktoś chce się baaardzo lansować, to sobie może wynająć hostessę, która będzie za nim chodzić z wielkim napisem na kiju "UCZESTNIK MR 2011", hehe.
Pozdrawiam

Samotny Wilk

Awatar użytkownika
Dezo
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Dezo » 2011-03-10, 17:42

Info dla organizatorów.
Dla wszystkich, którzy prowadzą rozmowy z potencjalnymi sponsorami.
BP, jako główny sponsor imprezy zabiega i zapewnia udział mediów w tym wydarzeniu. W związku z tym mają określony budżet (ATL) na reklamę medialną i po prostu płacą mediom za relacje z MR i wzmianki o nich jako głównym sponsorze. Stąd zarezerwowali sobie powierzchnię reklamową na naszych autach (to one głównie będą się pojawiać w materiałach medialnych). Jeżeli któryś ze sponsorów chciałby zaistnieć na samochodzie, to należy uprzedzać, że to może kosztować, w związku z tym, że BP zażyczy sobie udziału finansowego. To zrozumiałe.
W każdym razie, przy wyraźnym życzeniu sponsora, że chce zaistnieć na samochodzie - temat uzgadniamy z BP za pośrednictwem moim lub Kaesa. W przypadku "małych, lokalnych" sponsorów może się udać bez pieniędzy, ale zawsze trzeba to uzgodnić.
Pozdrawiam

Samotny Wilk

Awatar użytkownika
stang232
Forumowicz
Model: stang'95
Silnik: V8 5.0
Kolor: czarny
Stajnia: Stajnia Łódzka

Post autor: stang232 » 2011-03-16, 09:46

Jak to jest z tymi naszymi patronami medialnymi?
Bo dział promocji Bełcghatowa chce wiedzieć jak i gdzie będzie się o imprezie pisało i mówiło, i na ile będą mogli wypromować Bełchatów.
Pewnie od tego będzie zależał stopień dofinansowania.
Jaką formę reklamy miasta mogę zaoferować?

Obrazek

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Silnik: V6 4.0
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2011-03-16, 10:06

Onet na 99% z tego co wiem od Huberta, z telewizja jeszcze szczegółów nie mam ale "ma być", też BP z nimi rozmawia. Przekazałem mu, że jeśli z TVN będą problemy to mamy dojście do Polsatu przez Bielka. Dziś mamy spotkanie z Hubertem to się dowiem czy jakieś nowe informacje ma dla nas w tym temacie.

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP

Post autor: Pavulon_ » 2011-03-22, 17:38

Tylko krótkie info odnośnie sponsoringu,

Miło mi zakomunikować że mamy kolejnego sponsora !!! Na udział w naszej impreze zdecydowała się poznańska grupa Bemo Motors dealer min. Forda :)

http://www.bemo-motors.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;

Co najważniejsze firma przekaże nam środki pieniężne które będziemy mogli wykorzystać na różne koszty organizacji i udziału w MR. Kwota jest jeszcze dogrywana, zatem szczegóły za kilka dni, można powiedzieć że jest z naszego punktu widzenia znacząca ;)

Wymóg nowego sponsora to naklejki na przednią szybę (górny pas) z logiem forda po lewej i po prawej, po środku z adresem www sponsora. Temat sądowany w BP więc jest OK, pozostaje jedna kwestia do dogrania o czym pisał wyżej Dezo.

Dodatkowo firma poprosiła o możliwość sporządzenia reportażu filmowego, generalnie o Mustangu, legendzie itp...aby wyemitować w programie MotoWizja (którego sponsorem jest Bemo) w lokalnej tv. Zadeklarowałem swój udział wraz z autem :D :D chętni mile widziani. Termin około początku czerwca. Padło pytanie o możliwość wykorzystania filmu Bielka w ramach tegoż reportażu, Bielek, możemy ? :)

To tyle,
pozdrufka!

Awatar użytkownika
Bielek
Forumowicz
Model: Mustang 1965 conv
Kolor: niebieski
Kontakt:

Post autor: Bielek » 2011-03-22, 18:58

możecie z małym zastrzeżeniem

zdjęcia bez problemu, możecie każde wykorzystać. co do muzyki to za pierwszy utwór zapłaciłem za opcję bez możliwości wykorzystania go w tv. Z The Jokes After Lunch możecie korzystać bez problemu.

na naszych autach nie będzie widać lakieru, tak będą obklejone... dla mnie to nawet dobrze;)

[url=http://myrencontres.com]rencontre agricole[/url]

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP

Post autor: Pavulon_ » 2011-03-22, 19:11

Bielek pisze:możecie z małym zastrzeżeniem

zdjęcia bez problemu, możecie każde wykorzystać. co do muzyki to za pierwszy utwór zapłaciłem za opcję bez możliwości wykorzystania go w tv. Z The Jokes After Lunch możecie korzystać bez problemu.
ok, to jeszcze nic pewnego ale na potrzeby rozmów o szczegółach ta wiedza jest konieczna, tak czy inaczej to powinno wystarczyć, dzięki ;)

andronik
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2005
Kolor: Black Metal
Kontakt:

Post autor: andronik » 2011-03-23, 11:07

Myśle, że powinnyśmy podać na samym poczatku kwietnia informacje o kosztach i dać termin do wplat do 30.04.
Organizatorzy na poszczególnych etapach będa musieli np. popłacic zaliczki i trzeba mieć już konkretną wiedzę kto ile osób i kto.
Do kosztów noclegu dodamy orientacyjne koszty organizacji i bedziemy mieli przyblizona kwotę.
Wtedy, powiedzmy 1 kwietnia piszemy na forum i na stronie MR ile kosztuje uczestnictwo, bez rozpisywania że nocleg taki, a to tamto.
Po prostu - koszt startu załogi: np. xxx zł w tym każda załoga rajdu ma zapewnione: (przykład)
- nolcegi na trasie
- śniadania?
- bony BP w kwocie .... na trase
- bankiet na koniec
... itd.
Trzeba tu przemyśleć

Możemy wprowadzić też dwa pakiety: Deluxe i Premium (jak w salonie Forda :)
- Deluxe - taniej - nocleg w bursach, ....
- Premium - drożej -nocleg w hotelach, ....

Zapraszam do dyskusji, bo wprew pozorom czasu zostało już naprawde mało.

Pozdrawiam,
Tomek

[color=red][size=150]Piszesz głupoty lub posty nic nie wnoszące do tematu ? ........... proszę ustaw czas ich wygaśnięcia[/size][/color]

Awatar użytkownika
pluzz
Forumowicz
Model: Coupe 289 V8
Kolor: bialy
Kontakt:

Post autor: pluzz » 2011-03-23, 11:19

Mi pomysł z pakietami i ich nazewnictwem bardzo się podoba.

Można jeszcze wprowadzić pakiet: Golas, czyli nocleg w aucie albo namiocie ;)

A tak na poważnie, to w skład pakietu wchodzić jeszcze będą:
+ koszulka i kurtka dla załogi;

Jak mi się coś przypomni, dopiszę.

A co powiecie, żeby wziąść krótkofalówki kto ma. Zawsze to jakiś kontakt można między sobą zrobić?

Tomasz
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP

Post autor: Pavulon_ » 2011-03-23, 11:52

pluzz pisze:A co powiecie, żeby wziąść krótkofalówki kto ma. Zawsze to jakiś kontakt można między sobą zrobić?
:ok:

wrecz koniecznosc raczej

Awatar użytkownika
Dezo
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Dezo » 2011-03-23, 11:55

Tutaj nie ma co dyskutować, tylko trzeba policzyć i dać wybór opcji, jeżeli idziemy w tym kierunku. Nie chciałbym jednak żeby okazało się, że większość uczestników będzie spać w Bursach, bo medialnie to nie będzie dobrze wyglądało... W Kołobrzegu, zakładam, że w Aquariusie śpimy wszyscy, bo cena jest b. korzystna i odbędzie się tam wielkie zakończenie imprezy. Pamiętajmy o podnoszeniu rangi imprezy, a nie obniżaniu. W przeciwnym wypadku, w przyszłym roku będziemy mogli zrobić MR szlakiem biwaków i leśnych campingów bez WC...
Pozdrawiam

Samotny Wilk

Awatar użytkownika
bedzin
Forumowicz
Model: Mustang GT 2000
Kolor: srebrny

Post autor: bedzin » 2011-03-23, 12:15

Dezo mi sie podoba pomysl z pakietami, co do kosztow to ten 1 kwietnia jest chyba max bo tak jak u mnie we wloclawku ja juz musze gdzies ok kwietnia zrobic zaliczke za hotel, ale na dniach bede wiedzial ile kasy dostaniemy od sponsora z wloclawka. co do kolobrzegu to mozemy zrobic tak ze nocleg tylko w hotelu ze wzgledu na impreze i tym bardziej ze zostali naszym sponsorem.

Zablokowany

Wróć do „Mustang Race 2011”