Odnośnie otoMoto:
1. Reklama w ich serwisach - "Może to być także flash, może odnosić do Waszej strony. W zal. przesyłam specyfikację (chodzi o wersję 750x100px, do 40KB)" Zatem może to być link do np. naszej strony informacyjnej z logami naszych sponsorów. Mam specyfikację jak dokładnie nalezy to przygotowac.
2. Czas trwania reklamy w ich serwisach - praktykują zwykle przy tego typu eventach na tydzień przed samym MR (tydzien takiej reklamy warto około 10k pln jak wczesniej mówiłem). Natomiast to kiedy będzie 'akcja reklamowa' to juz mozemy uzgodnić.
3. Facebook - "Fanpage otoMoto dopiero wystartował i testujemy różne formuły (głównie ze względu na to, że nie ma za wielu fanów). Np. w przypadku targów motocyklowych wrzucaliśmy fotę jakiegoś motocykla i kto pierwszy zgadł dostawał wejściówkę. Musielibyśmy pomyśleć jaka formuła będzie najlepsza na Waszą imprezę. Dodatkowym problemem jest fakt, ze FB często zmienia swój regulamin i pewne formuły konkursowe są „nielegalne” - ta forma taka sobie, zwłaszcza ze dopiero raczkują ale to tylko dodatek.
4. Czy jest opcja zorganizowania konkursów przez otoMoto dla publiki w miastach na trasie - "Obecność osobowa na chwilę obecną nie jest planowana, zresztą ona do konkursów nie jest potrzebna, bo wszystko dzieje się online. Z drugiej strony chętnie zjawiłbym się na jakimś etapie i zobaczył z bliska jak to wygląda. Zastanawiam się też nad wysłaniem na jakiś etap naszego zawodnika od stuntu motocyklowego – Raptownego (ale to na razie jest luźny pomysł, musielibyśmy to jeszcze wspólnie obgadać – czy widzicie sens jego obecności itd.)"
Z tym Raptownym (http://www.raptowny.com" onclick="window.open(this.href);return false;) mogłboby być ciekawie, nie wiem czy jednak będziemy mieć tyle miejsca zeby zorganizować w danym miejscu taki pokaz.
5. Jakakolwiek forma sponsoringu czy to rzeczowego czy finansowego - w najbliższym czasie w gronie decyzyjnym temat zostanie poruszony i gość obiecał trochę pocisnąć - jest niedługo w firmie i wydaje mi się że może chcieć mieć jakiś wkład w dużą imprezę (chociaż pewnie ma ich dosyć).
6. Poruszyłem temat III OZM również, temat jakiejkolwiek formy zaangażowania otoMoto również będzie omawiany na najbliższym spotkaniu 'decyzyjnym'. Ma też pogadać z osobami które są odpowiedzialne za kontakty z firmami ubezpieczoniowymi współpracującymi z grupą. Może przez nich będzie jakoś łatwiej. Czasu niestety mało....
to tyle...