rozwiązanie problemu - parujące szyby, woda na podszybiu,
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
rozwiązanie problemu - parujące szyby, woda na podszybiu,
jest kilka tematów w tej kwestii,
różne koncepcje były na ten temat, ale właśnie po ostatnich ulewach spotkało mnie to samo...
wcześniej parujące szyby, dzisiaj włączone światła na stałe, prawy kierunek, u stacha_xjr woda chlupiąca na podszybiu.
Oto problemem śą gniazda mocowania czarnego podszybia - dwóch plastoków pod szybą, w jednym otwory na wycieraczki. gniazda są osadzone na piankach, które po jakims czasie siadają i przepuszczają wodę. tak się składa że ten kanał jest połączony z różnymi spawami czy zgrzewami z boku samochodu które z naury są nieszczelene i wali woda prosto w dół, na sjb, potem w podłogę. Na sszczęście sjb uratowane, reszta sie suszy.
Wkeiłem te gniazda teraz bez pianek na lej do szyb, proponuje robić to w każdym aucie, bo koncepcja z założenia jest do bani i każde auto prędzej czy później to czeka.
temat rozwiązuje problem z :
viewtopic.php?t=1392
i
różne koncepcje były na ten temat, ale właśnie po ostatnich ulewach spotkało mnie to samo...
wcześniej parujące szyby, dzisiaj włączone światła na stałe, prawy kierunek, u stacha_xjr woda chlupiąca na podszybiu.
Oto problemem śą gniazda mocowania czarnego podszybia - dwóch plastoków pod szybą, w jednym otwory na wycieraczki. gniazda są osadzone na piankach, które po jakims czasie siadają i przepuszczają wodę. tak się składa że ten kanał jest połączony z różnymi spawami czy zgrzewami z boku samochodu które z naury są nieszczelene i wali woda prosto w dół, na sjb, potem w podłogę. Na sszczęście sjb uratowane, reszta sie suszy.
Wkeiłem te gniazda teraz bez pianek na lej do szyb, proponuje robić to w każdym aucie, bo koncepcja z założenia jest do bani i każde auto prędzej czy później to czeka.
temat rozwiązuje problem z :
viewtopic.php?t=1392
i
- Stachu_xjr
- Forumowicz
- Model: GT 2016
- Silnik: V8 5.0
-
- Forumowicz
- Model: GT '14
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Czarno-Czarny
Re: rozwiązanie problemu - parujące szyby, woda na podszybiu,
Podłączę się.. u mnie nie tyle co woda lidze na podłogę ale na wiatrak od nawiewu przynajmniej tak to brzmi, jest to możliwa że to ten sam powód tzn podszybie ???
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Mustang
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Bordo
Czy ktos wie gdzie kupic te plastikowe uchwyty podszybia. Jeden z moich jest połamany i nie dam rady go wkleić.
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Kolor: silver
- Stajnia: Stajnia Bydgoszcz
Przyłączam się do pytania: gdzie kupić te plastikowe gniazda podszybia?
-
- Forumowicz
- Model: Mustang GT 2008
- Kolor: Czarny
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
O Takie coś chodzi ?
https://www.tascaparts.com/oem-parts/fo ... r3z01523aa
Taki element spokojnie można zrobić na drukarce 3d
https://www.tascaparts.com/oem-parts/fo ... r3z01523aa
Taki element spokojnie można zrobić na drukarce 3d