Witam,
wstępnie po niedzieli wybieram się po nową zabawkę do zachodnich sąsiadów dawno nie kupowałem od nich nic ( ostatnio tylko US i Szwajcaria) wie ktoś może jak aktualnie wygląda aktualnie z tablicami u nich? Czy mogę wziąć z żółtym paskiem czy muszę z czerwonym, jak to traktuje nasza drogówka ? Oczywiście jest to kolejny Us Car, ściągnięty z USA, opłacony w Niemczech ale nie zarejestrowany więc raczej nawet ichnego TUV nie ma. Pytając nie mam na myśli długości ważności tablic bo i tak od razu to rejestruje tylko czy w PL na czas przejazdu chroni mnie OC, czy nie będzie problemów z drogówką itp.
Z góry dzięki za każdą odp.
Pozdr
Tablice z żółtym i czerwonym paskiem
- Mały1973
- Forumowicz
- Model: Mustang Mach I 1971
- Silnik: inny V8
- Kolor: Medium Blue Metallic
- Kontakt:
Tablice z żółtym i czerwonym paskiem
- Ford Mustang Mach I 429
- Chevy Camaro Z/28 LS1
- Chrysler Voyager III CRD
- Pontiac Trans Am GTA
- Buick Electra 1971 455
- Pontiac Grand Prix Seventh Generation
- Chevy Camaro Z/28 LS1
- Pontiac Trans Am GTA
- Buick Electra 1971 455
- Indi
- Model: PROBE 2.5 V6 MTX
- Silnik: V8 5.4
- Kolor: Rio Red
- Kontakt:
Nie wiem, co to znaczy zawsze, bo na 100% kiedyś znaczy co najmniej jakieś 3-2 lata temu, to u nas żółte szyldy nie były dozwolone i trzeba było wykupywać czerwone, teraz o ile się orientuje, jest respektowany u nas nawet przegląd wykonany na terenie UE.koral pisze:ja zawsze biore zółte i nie ma z nimi zadnego problemu
A z tego co piszesz, to auto z agencji celnej odbierasz i nie będzie przeglądu ważnego, a co podejrzewam nie będzie bez znaczenie w naszym pięknym kraju, sam jestem ciekaw, jak w tym przypadku wygląda aktualnie sytuacja.
[url=http://www.fpdrivers.org/forum][img]http://images48.fotosik.pl/125/7397fe481c76860d.jpg[/img][/url]
- Mały1973
- Forumowicz
- Model: Mustang Mach I 1971
- Silnik: inny V8
- Kolor: Medium Blue Metallic
- Kontakt:
No własnie bo sprzedałem przed chwilą Cadillaca i jak znam siebie to znowu będę na coś czyhał
po tamtego jednak pomknąłem lawetą koral, a to właśnie chodzi dokładnie tak jak ja i Indi, piszę o auto nie tylko spoza unii (bo MB czy BMW też przecież sprowadzają z USA)ale nie rejestrowane na terenie unii. Auto przywiezione np z USA, Szawjacrii itp ale tylko opłacone cło (vaty itp) ale nie rejestrowane.

- Ford Mustang Mach I 429
- Chevy Camaro Z/28 LS1
- Pontiac Trans Am GTA
- Buick Electra 1971 455
- Chevy Camaro Z/28 LS1
- Pontiac Trans Am GTA
- Buick Electra 1971 455