kilka pytań przed zakupem Mustanga

Tu zajrzyj najpierw. Zebrane najważniejsze tematy z forum.

Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
lucas_w
Model: brak

kilka pytań przed zakupem Mustanga

Post autor: lucas_w » 2026-01-08, 19:21

cześć
Chcialbym sie przywitać bo jestem tu nowy. Proszę o wyrozumiałośc bo nie jestem specjalistą w tym temacie.Jakos że zbliżam sìe do wieku kryzysu wieku średniego...chciałbym kupić sobie Mustanga bo zawsze mi się te auta podobały. Mam jednak z tym kilka pytań
1 Najbardziej obawiam się zimy. Planuje aby to było auto do normalnego użytku cały rok a nie tylko w lecie na weekend. Problem jest taki ze jestem z sadeczyzny. Tu jest zawsze wiecej sniegu i sa gorki i wzniesienia. Pytanie jest czy to sie takda? oczywiscie na zimowkach i dociażeniu tylu?chodzi mi o to czy to będzie podobnie jak na aucie z przednim napedem oczywiscie wolno i ostroznie tak jak sie jezdzi w zimie, czy jednak zvdusza na ramieniu na zasadxie loteri czy dojade do pracy czy sie rozbije?
W sumie miałem jeszxze 2 pytania, ale to jest krytyczne od którego zależy czy ta przygoda ma sens?

krosster
Forumowicz
Model: BULLITT 2008
Silnik: V8 4.6
Kolor: highland green
Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Kontakt:

Re: kilka pytań przed zakupem Mustanga

Post autor: krosster » 2026-01-08, 21:49

dobre zimówki i spokojnie z gazem i będzie jechał jak każdy

krosster
Forumowicz
Model: BULLITT 2008
Silnik: V8 4.6
Kolor: highland green
Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Kontakt:

Post autor: krosster » 2026-01-08, 21:53

pisz jakie masz pytania sprowadziłem setki mustangów

lucas_w
Model: brak

Post autor: lucas_w » 2026-01-08, 22:26

Czyli hmm mowicie, że to straszenie i można w zimie nim normalnie jeździć nawet teraz jak jest dużo śniegu i błota soli ze śniegiem? Odnośnie tego pytania to czy zasadne jest wożenie jakiegoś balastu w bagażniku ? czy to też bujdy? a jesli tak to ile wagowo powinien mieć taki balast. Co do opon to poprostu zimówki, czy jakieś konkretnie tylko marki wchodzą w grę? No i co z rozmiarem? podobno donrym rozwiązaniem jest jeśli zimówki są węższe niż letnie opony?
pyt 2
Jak wygląda kwestia instalacji gazowej? można? czy to w ogóle świętokractwo w mustangu i ban na forum:)? oczywiscie sa filmiki na których pokazuja że działa to bez problemu. Pytanie jak jest naprawde? a najwazniejsze czy każdą wersje silnika można zagazować? Z tego co mi sie udało ustalić nakbardziej do tego nadaje sie silnik 5 l v8?
pyt3
jakie sa koszty oc takiego mustanga powiedzmy tego 5l v8? bez podania rejestracji nie bardzo mogę to w porównywarkavh cenowych ocenić.
pyt4
jak wyglądaja koszty eksploatacji np tarcze hamulce względem typowych europejskich aut?
pyt5
Planuje auto sprowadzić z usa, najbardziej by mi chyba leżała skrzynia manualna, ale z tego co widze to np te nowsze mustangi np od 2019 tp chyba już w ogóle tylko są na automatach?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Spis treści”