Aktywacja menu Track App (Forscan) dla wersji GT (USA) z 2016
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 5.0
Aktywacja menu Track App (Forscan) dla wersji GT (USA) z 2016
Mam Mustanga GT z roku 2016 sprowadzanego z USA w podstawowej wersji wyposażena wnętrza.
Nie wiem czy o tym już było, ake udało mi sie uaktywnić pozycje menu: Track Apps.
Opisuje jak to zrobiłem, może komuś się przyda.
Uruchomiłem Forscana - wybrałem opcje BdyCM - przestawiłem opcje Monitoruj procedurę konfiguracji kluczyka na enabled. W załączeniu jest screen ekranu.
To o tyle trochę wydaje się dziwne, że raczej szukałbym tej opcji w ICM - konfiguracja zegarów.
Do tego tłumaczenie na język polski trochę nie pasuje z tym co się uzyskuje.
Po uruchomieniu tej opcji działa akcelerometr oraz pomiary przyśpieszenia i hamowania.
Problem jest z blokowaniem przednich kół. Wygląda na to, ze sprzętowo wszystko działa. Ale żeby ta opcja zadziałała trzeba przejść w tryb torowy.
Dlatego na końcowym etapie pojawia się komunikat, zeby zobaczyć w instrukcji (sceeny w załączeniu).
Tylko że w mojej wersji wyposażenia nie ma przełącznika modów.
Czytając opisy na forach. Wygląda na to, że jest możliwe włączyć te tryby sterując przełącznikami przy kierownicy.
Na pewno to się udale w ecoboostach po lifcie z roku 2018 - tak wynika z opisów.
Dużo opisów wskazuje że po wstawieniu tego przełącznika da się zrobić uaktwnienie tych trybów przez forscana.
Zrobiłem taką próbę (jest kilka popronowanych rozwiązań - modyfikacja modułu ICM i ABS) ale na razie zauważyłem że straciłem informację o zasięgu samochodu do końca paliwa.
Czyli ta modyfikacja zmieniła nie to co trzeba.
Będę zmieniał zegary na europejskie oraz panel Tesli, więc dam znać co się udało uruchomić.
Pozdrowienia
Juliusz
Nie wiem czy o tym już było, ake udało mi sie uaktywnić pozycje menu: Track Apps.
Opisuje jak to zrobiłem, może komuś się przyda.
Uruchomiłem Forscana - wybrałem opcje BdyCM - przestawiłem opcje Monitoruj procedurę konfiguracji kluczyka na enabled. W załączeniu jest screen ekranu.
To o tyle trochę wydaje się dziwne, że raczej szukałbym tej opcji w ICM - konfiguracja zegarów.
Do tego tłumaczenie na język polski trochę nie pasuje z tym co się uzyskuje.
Po uruchomieniu tej opcji działa akcelerometr oraz pomiary przyśpieszenia i hamowania.
Problem jest z blokowaniem przednich kół. Wygląda na to, ze sprzętowo wszystko działa. Ale żeby ta opcja zadziałała trzeba przejść w tryb torowy.
Dlatego na końcowym etapie pojawia się komunikat, zeby zobaczyć w instrukcji (sceeny w załączeniu).
Tylko że w mojej wersji wyposażenia nie ma przełącznika modów.
Czytając opisy na forach. Wygląda na to, że jest możliwe włączyć te tryby sterując przełącznikami przy kierownicy.
Na pewno to się udale w ecoboostach po lifcie z roku 2018 - tak wynika z opisów.
Dużo opisów wskazuje że po wstawieniu tego przełącznika da się zrobić uaktwnienie tych trybów przez forscana.
Zrobiłem taką próbę (jest kilka popronowanych rozwiązań - modyfikacja modułu ICM i ABS) ale na razie zauważyłem że straciłem informację o zasięgu samochodu do końca paliwa.
Czyli ta modyfikacja zmieniła nie to co trzeba.
Będę zmieniał zegary na europejskie oraz panel Tesli, więc dam znać co się udało uruchomić.
Pozdrowienia
Juliusz
- Załączniki
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2.3 Ecoboost
- Kolor: czarny
Re: Aktywacja menu Track App (Forscan) dla wersji GT (USA) z 2016
Czy line lock wystepuje tez w automatach?
Mam fabrycznie performance pack, jednak w trac apps w gole nie ma line locka
Mam fabrycznie performance pack, jednak w trac apps w gole nie ma line locka
-
- Forumowicz
- Model: MY 2016
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Deep Impact Blue
A czy aktywność opcji Track APP zależy od wersji wyposażenia ? Ja w moim 3,7 2016r ( AUTOMAT) miałem tę opcję od razu aktywną, z
tym że nie ma opcji "blokowania przednich kół"
tym że nie ma opcji "blokowania przednich kół"
-
- Młodszy Forumowicz
Na pewno od tego zależy. Ta opcja powinna być od razu aktywna przy lepszym, wyposażeniu.
Blokowanie kół przednich zależy od systemu hamowania (pompa hamulcowa), tak więc tutaj może być większy problem.
Ponieważ mam 5.0 V8 mam system przystosowany do tego, ale mam na razie chyba problem softwarowy - konkretnie ustawienia ABSu.
Blokowanie kół przednich zależy od systemu hamowania (pompa hamulcowa), tak więc tutaj może być większy problem.
Ponieważ mam 5.0 V8 mam system przystosowany do tego, ale mam na razie chyba problem softwarowy - konkretnie ustawienia ABSu.
-
- Forumowicz
A jak się rozkoduje VIN, to widać taką opcję czy nie ?
-
- Młodszy Forumowicz
Mógłbyś napisać trochę więcej, bo nie zrozumiałem.
Przy okazji ogólnie tego tematu,
polecam : - faktycznie pojawia się dodatkowe menu w opcji zużycia paliwa, czyli średnia szybkość samochodu
- doświetlanie zakrętów, światłem przeciwmgielnym - słaby jest ten efekt ale działa
Pozdrowienia
Juliusz
Przy okazji ogólnie tego tematu,
polecam : - faktycznie pojawia się dodatkowe menu w opcji zużycia paliwa, czyli średnia szybkość samochodu
- doświetlanie zakrętów, światłem przeciwmgielnym - słaby jest ten efekt ale działa
Pozdrowienia
Juliusz
-
- Forumowicz
Masz rozkodowany VIN swojego Stanga ? Jeśli tak, to jest tam
wyszczególnionych wiele opcji wyposażeniowych tego egzemplarza, między innymi
powinna być zaznaczona opcja "Track App "...
wyszczególnionych wiele opcji wyposażeniowych tego egzemplarza, między innymi
powinna być zaznaczona opcja "Track App "...
-
- Młodszy Forumowicz
Jak rozkodowywałeś VIN ?
Pozdrowienia
Juliusz
Pozdrowienia
Juliusz
-
- Młodszy Forumowicz