Miał ktoś już taką przeprawe z sierżantami? Wiadomo - navigacji wbudowanej nieruszą, ale na celownik pchają się wszystkie pozostałe..
Z tego co wiem, (opieram się na dokumentacji TomTom) producent niezastrzega nigdzie obowiązku wożenia z sobą dokumentów potwierdzających legalny zakup map czy samego urządzenia.. Sprawą, która mnie bulwersowała były podawane w internecie informacje że policjant na podstawie samej frajerskiej gadki o wyłącznie domniemaniu jakichś tam niezgodności wobec jego przekonań mógł (może?) zabrać nam navi

Jeżeli to by tak faktycznie działało to na upór przy byle kontroli trafiając na miśka z kompleksami/zdradzjącą go żoną czy niedającą mu

Nie wiem czy takie uprawnienia przysługują wszystkim naszym glinom z drogówki czy tylko funkcjonariuszom policji gospodarczej, którzy ruszaliby wraz z drogówką na takie akcje..
Wiem, że na forum wśród posidaczy tych wspaniałych aut mamy funkcjonariusza policji ( pozdrawiam Cię greg13

Także myślę, że fajnie by było rozjaśnić razem ten temat wszystkim, abyśmy najzwyczajniej znali nasze prawa jak i obowiązki