Nie odpala mi Mustang !!

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU

Feniks
Forumowicz
Model: GT Premium
Silnik: V8 5.0
Kolor: Ruby Red

Re: Nie odpala mi Mustang !!

Post autor: Feniks » 2018-04-03, 03:05

hahaha Maciekk - nie wszyscy wiedza ,ze to czesc NYC, ja gdybym tutaj nie mieszkal to tez bym pewnie myslal,ze to Jamajka :)

MaciekK
Forumowicz
Model: 2015
Kolor: Czarny
Kontakt:

Post autor: MaciekK » 2018-04-15, 19:18

W oczekiwaniu na klucze, / jedna paczka zaginęła czekam wiec na drugą :zalamany: /
wsiadłem sobie do mojego konia licząc na cud, ale dupa blada... jak był trup tak nim pozostaje
jak przyjdą będę je kodował i zobaczymy

https://www.instagram.com/darkknightv6/" onclick="window.open(this.href);return false;

Feniks
Forumowicz

Post autor: Feniks » 2018-04-17, 20:20

No i auto jeździ, klucze dalej w "drodze" ale sie udało uruchomić ;)

MaciekK
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: MaciekK » 2018-04-17, 20:25

Co za zwrot akcji, dla mnie to jak Tales from The Dark Side

jak pewnie co niektórzy czytali wyżej , przestał mi odpalać Mustang , diagnozy były różne ale stało na tym że na 90% winny jest kluczyk. Taka była opinia dwóch mechaników oraz speca od kluczy który go rozebrał i stwierdził że dwie cewki są walnięte i dupa.
Potrzeba nowych.
Pojechałem do Forda w Gdyni - jeden klucz 1200 pln plus okres oczekiwania około miesiąca.
Spece na allegre sprzedają po około 500-1000 pln za sztukę ale sprawdzenie z nimi numeru nie jest takie proste.
"panie to do 2015 wiec na pewno pasuje..."
Zdałem się na ebaya i poprosiłem kolegę Feniksa o pomoc. Żródło na ebayu i tak nie wysyła do EU a kod musi być identyko.
Wiadomo.
Marek zaangażował się na 100% za bedę mu wdzięczny zawsze bardzo. Kupił o co prosiłem i wyslal.
Nawet sam w swoim wolnym czasie podjechał do Forda w USA aby dowiedzieć sie kilka rzeczy itd / szacun :ok: /
niestety paczka gdzieś zagineła, więc po 18 dniach zacząłem łapać depreche / wiecie, ciepło sie zrobiło, konie smigają a mój jest death / i poprosiłem Marka o kupno następnych i kolejną wysyłkę spedycją. Jak tamte dotrą, luz, zawsze się chętny znajdzie.
I dzisiaj coś koledze z USA nie grało, coś go męczyło i zadzwonił do mnie i pyta:
.."a wsadzałeś ten klucz w tą dziurę serwisową pod podstawką na napoje ?..może tak odpali"
popędziłem od razu do garażu, szukam dziury /..jak bym miał 17 lat :hyhy: /
wkładam i co...
I ODPALIŁ!!! SZOK !!! JA PIE.D.LE !!
nie wiem do końca co to potwierdza, mam nadzieję że to że klucz faktycznie jest walnięty i tylko w takim trybie działa
czyli po wsadzeniu w "dziurę serwisową'
ale na moje oko oznacza to że pompa i jakieś zaworki są ok, tylko chyba faktycznie klucz nie działa.
sam nie wiem, zobaczymy czy będzie to wszystko działać jutro :super:
W każdym razie Marku dziękuję za pomoc i zaangażowanie, mój Mustang powstał /póki co :) / jak Feniks z popiołów

https://www.instagram.com/darkknightv6/" onclick="window.open(this.href);return false;

Oktopus
Młodszy Forumowicz

Post autor: Oktopus » 2018-04-17, 21:06

MaciekK pisze: Zdałem się na ebaya i poprosiłem kolegę Feniksa o pomoc. Żródło na ebayu i tak nie wysyła do EU a kod musi być identyko.
Wiadomo.
Marek zaangażował się na 100%
Miałem okazje z kolegą Feniks korespondować i potwierdzam, że to Super Pozytywny gość !

MaciekK
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: MaciekK » 2018-04-17, 21:23

ja również sprowadzał mi dolot i filtr JLT !! :padam:
a tak w ogóle to wniosek jest jeden dla wszytski co mają auta z USA

WASZYM PIERWSZYM ZAKUPEM POWINIEN BYĆ DRUGI KLUCZYK
bo taka niby pierdoła może was doprowadzić do płaczu i unieruchomić wasze auto np gdzieś na wyjeździe

Feniks
Forumowicz

Post autor: Feniks » 2018-04-18, 07:16

Cieszę się,że stanga odpalił :)
Dla mnie najważniejsze żeby nasze konie jeździły i jeśli mam okazję pomoc to chętnie to zrobię w miarę możliwości. Zastanawia mnie czemu nikt nie podpowiedział o tej "dziurze serwisowej" - ja totalnie zapomniałem i myślałem,że to już próbowałeś. No ale lepiej późno niż wcale. Oby klucze szybko doszły do mnie i wysyłam expresem. Pisz czy auto odpaliło rano itd.

Pozdrawiam

MaciekK
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: MaciekK » 2018-04-18, 09:19

rano po wsadzeniu w to miejsce odpalił bez problemu :]

MaciekK
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: MaciekK » 2018-04-22, 19:13

wciąż czekam na klucze... :zalamany:
wczoraj dziwnie mi Mustang zgasł na ulicy jak sie zatrzymałem na swiatłach
potem odpalił normalnie
5 min później na parkingu to samo, i nie chciał odpalić
jak odpalił pomyślałem sobie może w tym ku_ewskim uszkodzonym kluczykU bateria siada
pojechałem do serwisu forda i mówie
poproszę o baterie i zamontować, facet wziął go ręki i mówi
panie, tu jedna osoba wie jak to zrobić i będzie w poniedziałek w pracy
:przestraszony: :przestraszony: :przestraszony: :przestraszony:
ku.wa KUR-A MAĆ !!!

MaciekK
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: MaciekK » 2018-04-24, 12:46

Wczoraj nastał cud i doszła do mnie paczka z USA z kluczami. Po 25 dniach.
Ale doszła.
Pojechałem do serwisu forda w Gdyni EuroCar i mimo iż mam tak znajomego wyszła dupa
Ford kategorycznie nie obsługuje i nie pomaga autom z USA. Koniec kropka.
Na szczęście znalazłem pana w Wejherowie który okazał się specjalistą wysokiej klasy.
przy okazji polecam http://serwiskluczy24.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Wsiadł do Mustanga ze swoim komputerem, 10 minut i klucz był gotowy.
Wszystko działa sprawnie i bezproblemowo.
Tak więc /już :)/ po około 6 tyg od awarii auto działa sprawnie.

I tu przychodzi mi taka myśl do głowy, nie bylem na XOZM ale widzialem tam stoisko Forda.
Jak to jest że on sie tam pcha, a myślę że ze wszystkich Mustangów na zlocie może 10% była zakupiona w polsce
i gdyby któremuś z pozostałych 90% coś by się przytrafiło i potrzebował pomocy to Ford by sie wypiął.
No chyba ze tylko ten w Gdyni ma takie zasady, tego nie wiem

W każdym razie , ja mam nadzieje że mój problem z kluczem sie zakończył i jeszcze raz dziękuje Feniksowi za pomoc i zaangażowanie

Matt84
Forumowicz
Model: 2013
Silnik: V6 3.7

Post autor: Matt84 » 2018-04-24, 13:44

Fajnie, że wszystko śmiga.

Na OZM też nie byłem, ale jako dealer Forda był tam bodaj BCH Chwaliński z Opola. Ja kiedyś do nich dzwoniłem szukając części (listwa szyby, lusterko) jak mnie babka przytarła i też usłyszałem, że "kiedyś mieli części do USA ale teraz Ford im zabronił i zablokował systemy do zamawiania".

Feniks
Forumowicz

Post autor: Feniks » 2018-04-24, 23:03

Ta paczka będzie mi sie po nocach śnić.
Wysłana ostatniego marca, tracking nie pokazywał nic od 1go kwietnia do teraz... Nigdy wiecej nie używam poczty, nawet na widokówkę :D
Dobrze,że auto działa i zadziałało pare dni wcześniej też :)

Jeżeli chodzi o serwis, to faktycznie kicha. Ford to Ford a nie,ze auto sprowadzone ze stanów i nic nie pomogą. Oni też od 2015 nowe sprowadzają ze stanów i jakoś pomóc mogą... O ile to można nazwać pomocą ;)

MaciekK
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: MaciekK » 2018-04-24, 23:14

najważniejsze że wszystko teraz działa
jeszcze raz 100000 krotne dzięki !!
aaa i jeszcze raz przypominam wszystkim co to czytają i biorą auta z usa
kupujcie od razu drugi kluczyk !!! bo takie gówno może wam popsuć zabawę na długo !

Feniks
Forumowicz

Post autor: Feniks » 2018-04-25, 00:55

Może inaczej Maciekk, jeśli ktoś chjce kluczyk to mam już doświadczenie jak przesyłki nie wysyłac więc chętnie pomogę w załatwieniu dodatkowiego za przyslowiową flaszkę ;)

Dobrze,ze wszystko dziala i pamiętaj, jak będę w PL to flaszke wypijemy razem :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
TomiTomi
Forumowicz
Model: 1968 coupe
Silnik: inny V8
Kolor: Highand Green
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: TomiTomi » 2018-04-25, 06:36

jak przyjdzie wypić te flaszki co Ci co poniektórzy wiszą to z Pl przez pół roku nie wyjedziesz .... :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „VI Generacja (2015- ... )”