Nie odpala mi Mustang !!
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Forumowicz
- Model: GT Premium
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Ruby Red
Re: Nie odpala mi Mustang !!
hahaha Maciekk - nie wszyscy wiedza ,ze to czesc NYC, ja gdybym tutaj nie mieszkal to tez bym pewnie myslal,ze to Jamajka 

-
- Forumowicz
- Model: 2015
- Kolor: Czarny
- Kontakt:
W oczekiwaniu na klucze, / jedna paczka zaginęła czekam wiec na drugą
/
wsiadłem sobie do mojego konia licząc na cud, ale dupa blada... jak był trup tak nim pozostaje
jak przyjdą będę je kodował i zobaczymy

wsiadłem sobie do mojego konia licząc na cud, ale dupa blada... jak był trup tak nim pozostaje
jak przyjdą będę je kodował i zobaczymy
https://www.instagram.com/darkknightv6/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forumowicz
- Kontakt:
Co za zwrot akcji, dla mnie to jak Tales from The Dark Side
jak pewnie co niektórzy czytali wyżej , przestał mi odpalać Mustang , diagnozy były różne ale stało na tym że na 90% winny jest kluczyk. Taka była opinia dwóch mechaników oraz speca od kluczy który go rozebrał i stwierdził że dwie cewki są walnięte i dupa.
Potrzeba nowych.
Pojechałem do Forda w Gdyni - jeden klucz 1200 pln plus okres oczekiwania około miesiąca.
Spece na allegre sprzedają po około 500-1000 pln za sztukę ale sprawdzenie z nimi numeru nie jest takie proste.
"panie to do 2015 wiec na pewno pasuje..."
Zdałem się na ebaya i poprosiłem kolegę Feniksa o pomoc. Żródło na ebayu i tak nie wysyła do EU a kod musi być identyko.
Wiadomo.
Marek zaangażował się na 100% za bedę mu wdzięczny zawsze bardzo. Kupił o co prosiłem i wyslal.
Nawet sam w swoim wolnym czasie podjechał do Forda w USA aby dowiedzieć sie kilka rzeczy itd / szacun
/
niestety paczka gdzieś zagineła, więc po 18 dniach zacząłem łapać depreche / wiecie, ciepło sie zrobiło, konie smigają a mój jest death / i poprosiłem Marka o kupno następnych i kolejną wysyłkę spedycją. Jak tamte dotrą, luz, zawsze się chętny znajdzie.
I dzisiaj coś koledze z USA nie grało, coś go męczyło i zadzwonił do mnie i pyta:
.."a wsadzałeś ten klucz w tą dziurę serwisową pod podstawką na napoje ?..może tak odpali"
popędziłem od razu do garażu, szukam dziury /..jak bym miał 17 lat
/
wkładam i co...
I ODPALIŁ!!! SZOK !!! JA PIE.D.LE !!
nie wiem do końca co to potwierdza, mam nadzieję że to że klucz faktycznie jest walnięty i tylko w takim trybie działa
czyli po wsadzeniu w "dziurę serwisową'
ale na moje oko oznacza to że pompa i jakieś zaworki są ok, tylko chyba faktycznie klucz nie działa.
sam nie wiem, zobaczymy czy będzie to wszystko działać jutro
W każdym razie Marku dziękuję za pomoc i zaangażowanie, mój Mustang powstał /póki co
/ jak Feniks z popiołów
jak pewnie co niektórzy czytali wyżej , przestał mi odpalać Mustang , diagnozy były różne ale stało na tym że na 90% winny jest kluczyk. Taka była opinia dwóch mechaników oraz speca od kluczy który go rozebrał i stwierdził że dwie cewki są walnięte i dupa.
Potrzeba nowych.
Pojechałem do Forda w Gdyni - jeden klucz 1200 pln plus okres oczekiwania około miesiąca.
Spece na allegre sprzedają po około 500-1000 pln za sztukę ale sprawdzenie z nimi numeru nie jest takie proste.
"panie to do 2015 wiec na pewno pasuje..."
Zdałem się na ebaya i poprosiłem kolegę Feniksa o pomoc. Żródło na ebayu i tak nie wysyła do EU a kod musi być identyko.
Wiadomo.
Marek zaangażował się na 100% za bedę mu wdzięczny zawsze bardzo. Kupił o co prosiłem i wyslal.
Nawet sam w swoim wolnym czasie podjechał do Forda w USA aby dowiedzieć sie kilka rzeczy itd / szacun

niestety paczka gdzieś zagineła, więc po 18 dniach zacząłem łapać depreche / wiecie, ciepło sie zrobiło, konie smigają a mój jest death / i poprosiłem Marka o kupno następnych i kolejną wysyłkę spedycją. Jak tamte dotrą, luz, zawsze się chętny znajdzie.
I dzisiaj coś koledze z USA nie grało, coś go męczyło i zadzwonił do mnie i pyta:
.."a wsadzałeś ten klucz w tą dziurę serwisową pod podstawką na napoje ?..może tak odpali"
popędziłem od razu do garażu, szukam dziury /..jak bym miał 17 lat

wkładam i co...
I ODPALIŁ!!! SZOK !!! JA PIE.D.LE !!
nie wiem do końca co to potwierdza, mam nadzieję że to że klucz faktycznie jest walnięty i tylko w takim trybie działa
czyli po wsadzeniu w "dziurę serwisową'
ale na moje oko oznacza to że pompa i jakieś zaworki są ok, tylko chyba faktycznie klucz nie działa.
sam nie wiem, zobaczymy czy będzie to wszystko działać jutro

W każdym razie Marku dziękuję za pomoc i zaangażowanie, mój Mustang powstał /póki co

https://www.instagram.com/darkknightv6/" onclick="window.open(this.href);return false;
Miałem okazje z kolegą Feniks korespondować i potwierdzam, że to Super Pozytywny gość !MaciekK pisze: Zdałem się na ebaya i poprosiłem kolegę Feniksa o pomoc. Żródło na ebayu i tak nie wysyła do EU a kod musi być identyko.
Wiadomo.
Marek zaangażował się na 100%
-
- Forumowicz
- Kontakt:
ja również sprowadzał mi dolot i filtr JLT !!
a tak w ogóle to wniosek jest jeden dla wszytski co mają auta z USA
WASZYM PIERWSZYM ZAKUPEM POWINIEN BYĆ DRUGI KLUCZYK
bo taka niby pierdoła może was doprowadzić do płaczu i unieruchomić wasze auto np gdzieś na wyjeździe

a tak w ogóle to wniosek jest jeden dla wszytski co mają auta z USA
WASZYM PIERWSZYM ZAKUPEM POWINIEN BYĆ DRUGI KLUCZYK
bo taka niby pierdoła może was doprowadzić do płaczu i unieruchomić wasze auto np gdzieś na wyjeździe
-
- Forumowicz
Cieszę się,że stanga odpalił 
Dla mnie najważniejsze żeby nasze konie jeździły i jeśli mam okazję pomoc to chętnie to zrobię w miarę możliwości. Zastanawia mnie czemu nikt nie podpowiedział o tej "dziurze serwisowej" - ja totalnie zapomniałem i myślałem,że to już próbowałeś. No ale lepiej późno niż wcale. Oby klucze szybko doszły do mnie i wysyłam expresem. Pisz czy auto odpaliło rano itd.
Pozdrawiam

Dla mnie najważniejsze żeby nasze konie jeździły i jeśli mam okazję pomoc to chętnie to zrobię w miarę możliwości. Zastanawia mnie czemu nikt nie podpowiedział o tej "dziurze serwisowej" - ja totalnie zapomniałem i myślałem,że to już próbowałeś. No ale lepiej późno niż wcale. Oby klucze szybko doszły do mnie i wysyłam expresem. Pisz czy auto odpaliło rano itd.
Pozdrawiam
-
- Forumowicz
- Kontakt:
rano po wsadzeniu w to miejsce odpalił bez problemu ![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Forumowicz
- Kontakt:
wciąż czekam na klucze...
wczoraj dziwnie mi Mustang zgasł na ulicy jak sie zatrzymałem na swiatłach
potem odpalił normalnie
5 min później na parkingu to samo, i nie chciał odpalić
jak odpalił pomyślałem sobie może w tym ku_ewskim uszkodzonym kluczykU bateria siada
pojechałem do serwisu forda i mówie
poproszę o baterie i zamontować, facet wziął go ręki i mówi
panie, tu jedna osoba wie jak to zrobić i będzie w poniedziałek w pracy
ku.wa KUR-A MAĆ !!!

wczoraj dziwnie mi Mustang zgasł na ulicy jak sie zatrzymałem na swiatłach
potem odpalił normalnie
5 min później na parkingu to samo, i nie chciał odpalić
jak odpalił pomyślałem sobie może w tym ku_ewskim uszkodzonym kluczykU bateria siada
pojechałem do serwisu forda i mówie
poproszę o baterie i zamontować, facet wziął go ręki i mówi
panie, tu jedna osoba wie jak to zrobić i będzie w poniedziałek w pracy

ku.wa KUR-A MAĆ !!!
-
- Forumowicz
- Kontakt:
Wczoraj nastał cud i doszła do mnie paczka z USA z kluczami. Po 25 dniach.
Ale doszła.
Pojechałem do serwisu forda w Gdyni EuroCar i mimo iż mam tak znajomego wyszła dupa
Ford kategorycznie nie obsługuje i nie pomaga autom z USA. Koniec kropka.
Na szczęście znalazłem pana w Wejherowie który okazał się specjalistą wysokiej klasy.
przy okazji polecam http://serwiskluczy24.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Wsiadł do Mustanga ze swoim komputerem, 10 minut i klucz był gotowy.
Wszystko działa sprawnie i bezproblemowo.
Tak więc /już
/ po około 6 tyg od awarii auto działa sprawnie.
I tu przychodzi mi taka myśl do głowy, nie bylem na XOZM ale widzialem tam stoisko Forda.
Jak to jest że on sie tam pcha, a myślę że ze wszystkich Mustangów na zlocie może 10% była zakupiona w polsce
i gdyby któremuś z pozostałych 90% coś by się przytrafiło i potrzebował pomocy to Ford by sie wypiął.
No chyba ze tylko ten w Gdyni ma takie zasady, tego nie wiem
W każdym razie , ja mam nadzieje że mój problem z kluczem sie zakończył i jeszcze raz dziękuje Feniksowi za pomoc i zaangażowanie
Ale doszła.
Pojechałem do serwisu forda w Gdyni EuroCar i mimo iż mam tak znajomego wyszła dupa
Ford kategorycznie nie obsługuje i nie pomaga autom z USA. Koniec kropka.
Na szczęście znalazłem pana w Wejherowie który okazał się specjalistą wysokiej klasy.
przy okazji polecam http://serwiskluczy24.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Wsiadł do Mustanga ze swoim komputerem, 10 minut i klucz był gotowy.
Wszystko działa sprawnie i bezproblemowo.
Tak więc /już

I tu przychodzi mi taka myśl do głowy, nie bylem na XOZM ale widzialem tam stoisko Forda.
Jak to jest że on sie tam pcha, a myślę że ze wszystkich Mustangów na zlocie może 10% była zakupiona w polsce
i gdyby któremuś z pozostałych 90% coś by się przytrafiło i potrzebował pomocy to Ford by sie wypiął.
No chyba ze tylko ten w Gdyni ma takie zasady, tego nie wiem
W każdym razie , ja mam nadzieje że mój problem z kluczem sie zakończył i jeszcze raz dziękuje Feniksowi za pomoc i zaangażowanie
Fajnie, że wszystko śmiga.
Na OZM też nie byłem, ale jako dealer Forda był tam bodaj BCH Chwaliński z Opola. Ja kiedyś do nich dzwoniłem szukając części (listwa szyby, lusterko) jak mnie babka przytarła i też usłyszałem, że "kiedyś mieli części do USA ale teraz Ford im zabronił i zablokował systemy do zamawiania".
Na OZM też nie byłem, ale jako dealer Forda był tam bodaj BCH Chwaliński z Opola. Ja kiedyś do nich dzwoniłem szukając części (listwa szyby, lusterko) jak mnie babka przytarła i też usłyszałem, że "kiedyś mieli części do USA ale teraz Ford im zabronił i zablokował systemy do zamawiania".
-
- Forumowicz
Ta paczka będzie mi sie po nocach śnić.
Wysłana ostatniego marca, tracking nie pokazywał nic od 1go kwietnia do teraz... Nigdy wiecej nie używam poczty, nawet na widokówkę
Dobrze,że auto działa i zadziałało pare dni wcześniej też
Jeżeli chodzi o serwis, to faktycznie kicha. Ford to Ford a nie,ze auto sprowadzone ze stanów i nic nie pomogą. Oni też od 2015 nowe sprowadzają ze stanów i jakoś pomóc mogą... O ile to można nazwać pomocą
Wysłana ostatniego marca, tracking nie pokazywał nic od 1go kwietnia do teraz... Nigdy wiecej nie używam poczty, nawet na widokówkę

Dobrze,że auto działa i zadziałało pare dni wcześniej też

Jeżeli chodzi o serwis, to faktycznie kicha. Ford to Ford a nie,ze auto sprowadzone ze stanów i nic nie pomogą. Oni też od 2015 nowe sprowadzają ze stanów i jakoś pomóc mogą... O ile to można nazwać pomocą

-
- Forumowicz
- Kontakt:
najważniejsze że wszystko teraz działa
jeszcze raz 100000 krotne dzięki !!
aaa i jeszcze raz przypominam wszystkim co to czytają i biorą auta z usa
kupujcie od razu drugi kluczyk !!! bo takie gówno może wam popsuć zabawę na długo !
jeszcze raz 100000 krotne dzięki !!
aaa i jeszcze raz przypominam wszystkim co to czytają i biorą auta z usa
kupujcie od razu drugi kluczyk !!! bo takie gówno może wam popsuć zabawę na długo !
-
- Forumowicz
Może inaczej Maciekk, jeśli ktoś chjce kluczyk to mam już doświadczenie jak przesyłki nie wysyłac więc chętnie pomogę w załatwieniu dodatkowiego za przyslowiową flaszkę 
Dobrze,ze wszystko dziala i pamiętaj, jak będę w PL to flaszke wypijemy razem
Pozdrawiam

Dobrze,ze wszystko dziala i pamiętaj, jak będę w PL to flaszke wypijemy razem

Pozdrawiam
- TomiTomi
- Forumowicz
- Model: 1968 coupe
- Silnik: inny V8
- Kolor: Highand Green
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
jak przyjdzie wypić te flaszki co Ci co poniektórzy wiszą to z Pl przez pół roku nie wyjedziesz ....