Światła przednie USA

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU

damiand3
Młodszy Forumowicz
Model: VI
Silnik: V6 3.7
Kolor: White
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Re: Światła przednie USA

Post autor: damiand3 » 2018-03-05, 20:14

Przepraszam że zadaje aż tyle pytań, ale zapewne rzuciłem się na zakup z torchę za małą wiedzą :D

O co chodzi z tym że w EU nie dzialają paski? Jakie one spełniają funkcje w takim razie?
Jaka jest w takim razie różnica pomiędzy EU a USA w funkcjach lampy?

PS. po powyższych wypowiedziach - zdecyduję sięna EU, natomiast chciałbym wiedzieć co mogę 'włączyć' dodatkowo :)
I kolejne pytanie - 'włączenie' pasków to odpowiednie ustawienia poprzez dobry kabel, czy już tutaj musi ingerować Paweł? ;) ( do którego i tak wybiore się z lampami tylnimi ) :)

kkk
Forumowicz
Model: 2015 Fastback
Silnik: V8 5.0
Kolor: Black

Post autor: kkk » 2018-03-06, 04:36

Matt84 pisze:Chcesz spokój z policją i na przeglądach - EU. Widoczne znaki homologacyjne, za to mniejsza moc i brak świecących pasków (można je włączyć).

Chcesz większą moc światła, świecące paski i jesteś gotowy na przepychanki przy przeglądach, kontrolach - USA. Formalnie do nich trzeba poziomowanie i spryskiwacze, bo dają strumień światła powyżej bodaj 2000 lumenów. Dlatego dla EU jest słabsza lampa, żeby nie trzeba było montować.
Ale jak chcesz je wlaczyc, skoro ich fizycznie w lampach EU nie ma?

damiand3
Młodszy Forumowicz

Post autor: damiand3 » 2018-03-06, 10:48

W międzyczasie już wyjaśniłem z Pawłem z HD Custom :)

Tak więc mam mega zagwostkę, bo kupująć EU - mam 'niby święty spokój' ale z drugiej strony właśnie paski są puste i żeby 'je włączyć' trzeba przełożyć instalacje z USA..

Co zrobić co zrobić...

Matt84
Forumowicz
Model: 2013

Post autor: Matt84 » 2018-03-06, 10:52

No dokładnie, Paweł to robi, wkłada moduły z USA. "Dołożyć" to może lepsze słowo.

damiand3
Młodszy Forumowicz

Post autor: damiand3 » 2018-03-06, 11:06

Oczywiście dlatego bardziej widzą mi się lampy USA.. Zakup i przerobienie UE generuje dodatkowe bezsensowne koszty.. :)

Jakie macie doświadczenia z tymi lampami VI Generacji z USA? Jak to wygląda na przeglądach? Co z tymi spryskiwaczami?

Matt84
Forumowicz
Model: 2013

Post autor: Matt84 » 2018-03-06, 11:23

Moja rada: weź EU skoro i tak do Pawła będziesz jechał robić tylne, dołoży Ci paski jak Ci tak na nich zależy. Z lampami USA przy każdej kontroli, kiedy wejdziesz w pyskówkę w policjantami (np. odmówisz przyjęcia mandatu) pierwsze do czego się przyczepią i pierwsze czego będą szukać to homologacja na lampach (przyzwyczajenie ze ścigania pełnoletnich bolidów młodzieży wiejskiej z xenonami z allegro). Podobnie przy przeglądach, jak trafisz na diagnostę-nadgorliwca to będzie chciał zobaczyć znaki homologacji (choć nie ma takiego obowiązku). Kupując EU kupujesz spokój ducha.

damiand3
Młodszy Forumowicz

Post autor: damiand3 » 2018-03-06, 12:07

Moja rada: weź EU skoro i tak do Pawła będziesz jechał robić tylne, dołoży Ci paski jak Ci tak na nich zależy. Z lampami USA przy każdej kontroli, kiedy wejdziesz w pyskówkę w policjantami (np. odmówisz przyjęcia mandatu) pierwsze do czego się przyczepią i pierwsze czego będą szukać to homologacja na lampach (przyzwyczajenie ze ścigania pełnoletnich bolidów młodzieży wiejskiej z xenonami z allegro). Podobnie przy przeglądach, jak trafisz na diagnostę-nadgorliwca to będzie chciał zobaczyć znaki homologacji (choć nie ma takiego obowiązku). Kupując EU kupujesz spokój ducha.

Czysta kalkulacja, bardziej opłaca się kupiś USA, niż EU i je przerabiać :)

Jeżeli chodzi o diagnostów, to robiłem wywiad i jako tako problemu o to nie robią :) Pytanie tylko za ile i na jakie zmienią się przepisy i będą zobligowani do przestrzegania.. :)

Argument z czepiającą się Policją- przekonuje mnie :)

lisek88
Model: ecoboost
Kolor: gray metallic

Post autor: lisek88 » 2018-03-11, 23:26

Podłącze się do tematu, pytanie o kierunki. Czy mogą sie z przodu świecić cały czas i pulsować tylko mocniejszym swiatłem kiedy włączymy daną stronę?
Odnośnie kierunku na tył, chce przerobić lampy i zastanawiam sie czy zrobić sekwencje czy tylko jeden element poświecić na kierunek. Gdzieś czytałem że nie wolno łączyć innych funkcji świateł (pozycja, stop) z kierunkowskazem. To by wyjaśniało dlaczego europejskie mustangi nie migają sekwencyjnie. Miał ktoś z forumowiczów problemy z policją lub z przeglądem po takich przeróbkach?

damiand3
Młodszy Forumowicz

Post autor: damiand3 » 2018-03-12, 00:08

Z przodu w zderzaku masz światła postojowe i kierunek. Ori w USA obie żarówki są pomarańczowe. Ja na postojowe instaluje białe ledy tzn w5w I kierunek zostawiam pomarańczowy:)

MaciekK
Forumowicz
Model: 2015
Kolor: Czarny
Kontakt:

Post autor: MaciekK » 2018-03-12, 14:25

lisek88 pisze:Podłącze się do tematu, pytanie o kierunki. Czy mogą sie z przodu świecić cały czas i pulsować tylko mocniejszym swiatłem kiedy włączymy daną stronę?
Odnośnie kierunku na tył, chce przerobić lampy i zastanawiam sie czy zrobić sekwencje czy tylko jeden element poświecić na kierunek. Gdzieś czytałem że nie wolno łączyć innych funkcji świateł (pozycja, stop) z kierunkowskazem. To by wyjaśniało dlaczego europejskie mustangi nie migają sekwencyjnie. Miał ktoś z forumowiczów problemy z policją lub z przeglądem po takich przeróbkach?
ja miałem sekwencje w 2014 zrobioną przez Pawła
przegląd bez problemu, i zero problemów z policja

https://www.instagram.com/darkknightv6/" onclick="window.open(this.href);return false;

damiand3
Młodszy Forumowicz

Post autor: damiand3 » 2018-03-19, 15:28

Lampy zamontowane - i pojawił się problem.. Mianowicie po podłączeniu akumulatora xenon odpala się natychmiastowo i świeci cały czas. ( Obie lampy ). LEDy aktywują się dopiero po przełączeniu, natomiast xenon nie reaguje zupełnie na nic, nic nie wnosi zamknięcie auta, zmiany na włączniku etc, czy ktoś miał podobny problem? Może jakieś pomysły gdzie zacząć szukać? ;)

mjaza
Forumowicz
Model: 2016

Post autor: mjaza » 2018-03-19, 17:51

A co w kończu włożyłeś? Rozumiem auto z usa, a lampy? Wiązki były całe, czy coś musiałeś naprawiać?

damiand3
Młodszy Forumowicz

Post autor: damiand3 » 2018-03-20, 10:37

Auto z USA, włożyłem lampy z USA bo podobają mi się Ledy :)
Było kilka kabli przetartych i przeciętych w instalacji na samym przodzie ale zostało to zrobione dobrze wiec tam bym nie szukał.
W Poniedziałek wybieram się do Pawła w kwestii przerobienia lamp tylnich, sugerował ze skoro auto USA i lampy USA to problem może być w Przetowrnicach.. wiec jeżeli do tego czasu to nie ogarnę to pewnie kto inny jak nie on będzie mi w stanie pomoc :D

mjaza
Forumowicz
Model: 2016

Post autor: mjaza » 2018-03-20, 15:03

A przelacznik od lamp masz wlozony? Bo jakby byl nie podlaczony, to mogloby to byc objawem ciagle swiecacych sie swiatel.

damiand3
Młodszy Forumowicz

Post autor: damiand3 » 2018-03-21, 00:30

Jest włożony, ale wyjmę go w sobotę i sprawdzę czy tam wszystko gra.
Paweł mówił ze to wina przetwornicy, jest tam jeden kabel który ciagle daje prąd.
Natomiast przetwornica powinna odpalić zarnik dopiero jak drugim kablem pójdzie prąd, a odpala go już przy pierwszym..

ODPOWIEDZ

Wróć do „VI Generacja (2015- ... )”