Co zrobić z cykającym paskiem.

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

ODPOWIEDZ
kojot
Młodszy Forumowicz
Model: mustang 1999
Silnik: V6 3.7
Kolor: żółty

Co zrobić z cykającym paskiem.

Post autor: kojot » 2009-06-17, 21:26

Witam wszystkich.Mam problem z głośnym paskiem PK.Gdy odpalam samochód wydaje takie metaliczne cykanie.Początkowo myślałem,że to jakaś rolka.Wszystkie wymieniłem i nic.Wymieniłem pasek i dzień był spokój.Gdy tylko poleję parę kropel wody uspokaja się.Również gdy silnik się rozgrzeje dźwięk ten milknie.Nie mam pomysłu czym jeszcze mógłbym go posmarować.Proszę dajcie jakieś porady.

Awatar użytkownika
RedHornet
Forumowicz
Model: Mustang GT
Kolor: RedHornet

Re: Co zrobić z cykającym paskiem.

Post autor: RedHornet » 2009-06-17, 21:56

kojot pisze:Witam wszystkich.Mam problem z głośnym paskiem PK.Gdy odpalam samochód wydaje takie metaliczne cykanie.Początkowo myślałem,że to jakaś rolka.Wszystkie wymieniłem i nic.Wymieniłem pasek i dzień był spokój.Gdy tylko poleję parę kropel wody uspokaja się.Również gdy silnik się rozgrzeje dźwięk ten milknie.Nie mam pomysłu czym jeszcze mógłbym go posmarować.Proszę dajcie jakieś porady.
Jeżeli to pasek to spróbuj silikonem - jak nie masz czystego silikonu to kokpitem lub preparatem do opon one z reguły zawierają silikon.
Dziwne ze cyka pasek - może jest za bardzo albo za słabo naciągnięty - zobacz jak wygląda wskaźnik na napinaczu? Tam jest takie przetłoczenie i ząbek napinacza powinien być po środku - zobacz na włączonym i wyłączonym silniku.

Ps teraz patrze ze to starczy model - nie wiem czy wygląda to tam tak samo :kwasny:

[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Silnik: V6 4.0
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2009-06-17, 23:42

zerknij też tu:

viewtopic.php?t=418

może coś przyjdzie do głowy. Mi też czasem cyka, czasem nie, niedługo wymienie rolki i zobacze czy to pomoże.

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”