Co zrobić z cykającym paskiem.
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: mustang 1999
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: żółty
Co zrobić z cykającym paskiem.
Witam wszystkich.Mam problem z głośnym paskiem PK.Gdy odpalam samochód wydaje takie metaliczne cykanie.Początkowo myślałem,że to jakaś rolka.Wszystkie wymieniłem i nic.Wymieniłem pasek i dzień był spokój.Gdy tylko poleję parę kropel wody uspokaja się.Również gdy silnik się rozgrzeje dźwięk ten milknie.Nie mam pomysłu czym jeszcze mógłbym go posmarować.Proszę dajcie jakieś porady.
Re: Co zrobić z cykającym paskiem.
Jeżeli to pasek to spróbuj silikonem - jak nie masz czystego silikonu to kokpitem lub preparatem do opon one z reguły zawierają silikon.kojot pisze:Witam wszystkich.Mam problem z głośnym paskiem PK.Gdy odpalam samochód wydaje takie metaliczne cykanie.Początkowo myślałem,że to jakaś rolka.Wszystkie wymieniłem i nic.Wymieniłem pasek i dzień był spokój.Gdy tylko poleję parę kropel wody uspokaja się.Również gdy silnik się rozgrzeje dźwięk ten milknie.Nie mam pomysłu czym jeszcze mógłbym go posmarować.Proszę dajcie jakieś porady.
Dziwne ze cyka pasek - może jest za bardzo albo za słabo naciągnięty - zobacz jak wygląda wskaźnik na napinaczu? Tam jest takie przetłoczenie i ząbek napinacza powinien być po środku - zobacz na włączonym i wyłączonym silniku.
Ps teraz patrze ze to starczy model - nie wiem czy wygląda to tam tak samo

[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89
Best 1/4 ET 12,89