Matt84 pisze:Ja mam wrażenie, że Ford idzie na łatwiznę w wielu aspektach. Co gorsza często prawo UE jest tutaj wymówką.
Mniejsza moc wersji EU wynika najprawdopodobniej z konieczności zmiany kształtu kolektora wydechowego żeby zmieścić kolumnę kierownicy po prawej stronie (wersja UK). I tak, jako że UE jest razem z UK w "reszcie świata" z punktu widzenia Amerykanów, przez wyspiarzy wszyscy mają mniejszą moc, bo kolektor dla rynków nie-US jest jeden.
Podobnie wentylacja w masce - jakoś Jaguar F-type ma otwory wentylacyjne i sprzedają go w Europie bez problemu. O białych światłach tylnych typu allegro-lexus-look nie wspomnę, bo mnie zlinczują

W wersji EU wentylacja dalej nie pojdzie. Dzienne tri bartez bo nie zmienily swojej powierzchni ktora dla niemcow byla za mala.
Nie przejdzie tez wydech z klapa bo unia jakis rok temu zabronila wstawiania tego do aut seryjnych - nawet juz Prosie nie montuje i w ogole juz nie brzmi.
Mnie sie podobaja: zegary, 10 speed auto i magneride. Przodu nie skomentuje bo nie ma czego - moja zona stwierdzila, ze Ford to popsul
i to juz nie wyglada jak Mustang tylko jak jakas Kia a kolega stwierdzil, ze Ford przerobil zderzak z Mondeo
Zegary na pewno da sie przeszczepic co bede na pewno probowal, Magnaride jestem w trakcie przeszczepiania od GT350 ale deko to zajmie.
10 speed to pierw poczekam i zobacze czy sie nie sypia na potege jak to bylo z amerykanskimi 8 speed - Mopar juz zrobil na nie 10 poprawek
Malo kto tu poruszyl temat ceny. Camaro zawsze kosztowalo podobnie jak Mustang ale od ostatniego modelu Chevy znacznie podrozal.
Jezeli chcemy kupic nowe Camaro w V6 ze wszystkimi bajerami to kosztuje proawie 50k a to tyle co GT350
Ford poki co cen nie podaje ale ja jestem pewien, ze cena spokojnie skoczy +5k USD - np 10 speed aut jest juz dostepny w F150.
Sam w sobie jako opcja nie jest dostepny a jedynie z calym pakietem ale jak porownac dwa prawie identyko wersje na stronie USA
ktore roznia sie tylko automatem to roznica pomiedzy 6 speed a 10 speed to 3000 USD. Srednio tyle trzeba doplacic do auta w USA
do 8 speed/10 speed wiec tak raczej bedzie.
Magneride w Camaro to doplata rzedu 2000 USD, aktywny wydech to 1000 USD... Mustang GT na wypasie za ponad 50k USD jak za tyle stoi GT350?
Polowa z tych dodatkow nie przejdzie unijnych przepisow a jakby przeszla to wynioslo ponad 300k PLN...za te pieniadze wole cos innego.