spotkanie z policją

O mustangu i o nas

Moderatorzy: Hans, Hans

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Silnik: V6 4.0
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2009-06-12, 14:11

stanąłem na światłach obok policji, popatrzyli przez okno, pogadali ze sobą, jak zmieniło sie na zielone ruszyliśmy włączyli koguta machnęli lizakiem i zjechaliśmy. podszedł, poprosił o wszystkie papiery, sprawdził, poszedł oglądnąć auto z tyłu podchodzi i mówi:"wie pan, że jeździ pan niesprawnym technicznie autem?" ja się pytam czemu. a on: czerwone kierunki i brak przeciwmgielnych. ja mu mówie "przepraszam bardzo ale kierunki mam pomarańczowe tylko klosze czerwone, a przeciwmgielne mam". włączyłem, pokazałem, powiedział "aha, ok, to prosze włączyć postojowe". włączyłem, poszedł, wraca i mówi: "tak jak mówiłem, nie mogą być pomarańczowe pozycyjne, tylko białe albo żółte sekwencyjne". kazał dmuchnąć, mimo moich szczerych :rotfl: zapowiedzi, że mam już cleary w domu i w tym tygodniu będą założone powiedział, że niestety, ich na to bardzo w komendzie cisną, to nie chodzi o to że mustang bo fiata 126p tez by zatrzymali.

wypisał pokwitowanie, kazał jeszcze jechać do diagnosty który porządnie sprawdzi a nie na odwal się za łapówkę, bo potem nas znowu złapią i zabiorą. Chciałem go spytać o adresy diagnostów którzy zrobią to na odwal się ale ugryzłem się w język.

No. A potem pół dnia jeszcze jeździliśmy z pokwitowaniem (sporo do załatwienia), z przekonaniem, że już legalnie jeździmy niesprawnym technicznie autem, a jak nas zatrzymają i będą chcieli zabrać dowód to poprosimy żeby się ustawili w kolejce.

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

Awatar użytkownika
pluzz
Forumowicz
Model: Coupe 289 V8
Silnik: V8 4.6
Kolor: bialy
Kontakt:

Post autor: pluzz » 2009-06-12, 14:16

wtopa troche :kwasny:

Najpierw mielilscie przejscia przy rejestracji a teraz TO :zly:

Tomasz
Obrazek
Obrazek

kaes
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: kaes » 2009-06-12, 14:18

Kraków - miasto nieprzyjazne Mustangom :rotfl:

przynajmniej się dowiedziałem - ktoś kiedys na forum pisał, że nie moga być pozycyjne w zderzakach, że trzeba do kloszy przenieść. Policjant powiedział, że żadnego takiego przepisu nie ma, gdzie mają być. że mają być białe albo żółte sekwencyjne. na wtorek jestem umówiony z elektrykiem, koszt ok. 150 zł za całość co chcę zrobić i już więcej tych pieprzonych świateł nie ruszam :D

CS6 Progress bar

Obrazek

Awatar użytkownika
Madasek
Forumowicz
Model: 2007 Shelby GT
Silnik: inny V8
Kolor: Czarny srebrne pasy

Post autor: Madasek » 2009-06-12, 17:20

Madasek`s History jest Lizzardzie :P nie do przebica :hyhy: ale to nie na forum niestety....

Dobrze ze do takich pierdol sie tylko przywalił...nic powaznego widze a pewnie im dupe szef truł to mieli okazje sie wykazać. Albo musiałeś gdzieś komendanta myknąć na szybko w jego pięknej a4 składanej z 3 :)

Nie przejmuj się ja to juz chyba sam się przejade do wojewody, zdam dowód i napisze o samoukaranie żeby sie chłopaki nie męczyli na trasie... :|

kaes
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: kaes » 2009-06-12, 17:23

Madasek pisze: Nie przejmuj się ja to juz chyba sam się przejade do wojewody, zdam dowód i napisze o samoukaranie żeby sie chłopaki nie męczyli na trasie... :|
heh to aż tak się uwzięli? współczucia...

CS6 Progress bar

Obrazek

Awatar użytkownika
Madasek
Forumowicz
Model: 2007 Shelby GT
Silnik: inny V8
Kolor: Czarny srebrne pasy

Post autor: Madasek » 2009-06-12, 17:24

taka okolica.....

Awatar użytkownika
LIZZARD
Forumowicz
Model: DODGE MAGNUM
Kolor: Torch Red

Post autor: LIZZARD » 2009-06-12, 18:02

Madasek pisze:Madasek`s History jest Lizzardzie :P nie do przebica :hyhy: ale to nie na forum niestety....

Dobrze ze do takich pierdol sie tylko przywalił...nic powaznego widze a pewnie im dupe szef truł to mieli okazje sie wykazać. Albo musiałeś gdzieś komendanta myknąć na szybko w jego pięknej a4 składanej z 3 :)

Nie przejmuj się ja to juz chyba sam się przejade do wojewody, zdam dowód i napisze o samoukaranie żeby sie chłopaki nie męczyli na trasie... :|
Tylko mi nie mów, że na śląsku...

Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...

Rocky
Młodszy Forumowicz
Model: Mustang 2008
Silnik: V6 3.8
Kolor: granatowy

Post autor: Rocky » 2009-06-12, 23:39

kaes pisze: "tak jak mówiłem, nie mogą być pomarańczowe pozycyjne, tylko białe albo żółte sekwencyjne".
O to się chyba bardziej rzuca policjantom w oczy niż te czerwone kierunki z tyłu,więc warto porobić z tymi pozycyjnymi. A mam pytanie przy okazji do zorientowanych,co to są te żółte sekwencyjne? to takie coś jak mają niektóre volvo? :zdziwko:

kaes
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: kaes » 2009-06-15, 12:34

A żeby nie było mi za lekko to dzisiaj kolega w pracy mnie dobił (nie wiedział o moim przypadku):
Jeździ Matizem, rzęch jakich mało. Prawe drzwi oba nie działają, z lewej trzeba huknąć jak najmocniej się da żeby się zamknęły, siedzenia połamane, tablice rejestracyjna ma przypiętą taśmą do zagłówka tylnego siedzenia bo zderzak ma pęknięty.
I dzisiaj mi ze śmiechem opowiada, jak wczoraj w górach jak jechał z kumplem do krakowa, w nocy, padły mu światła wszystkie. I "ciemno jak w dupie hihihi my nic nie widzimy, dobrze że kumpel miał taką małą latarkę - i tak dojechaliśmy"

No żesz ku... :) Takie rzęchy jeżdżą i to jest w porządku (bo auto europejskie więc "na oko" jest w porządku). Czy ja z moimi pomarańczowymi pozycyjnymi sprawiam większe zagrożenie dla ruchu (i to takie, że wyraźnie na pokwitowaniu napisał "ZAKAZ DALSZEJ JAZDY") - czy takie trupy?

CS6 Progress bar

Obrazek

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz
Model: 500
Kolor: Black
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Hans » 2009-06-15, 12:50

No właśnie tu jest problem - po drogach jeżdżą gruchoty które zatruwają środowisko oraz innych kierowców, ale do nich drogówka jakoś się nie przyczepi, chociaż powinni, że o natychmiastowym i bezwzględnym zatrzymaniu dowodu rejestracyjnego pojazdu nie wspomnę. O tym nikt nie pomyśli, tylko do sprawnego, pro-ekologicznego i ekonomicznego Mustanga przyczepią. Skandal! Zawsze o tym myślę jak jedzie drogą jakaś rudera - czy to osobowy, czy ciężarowy - że coś jest nie tak, że do nich nikt się nie dowali, chociaż zostawiają za sobą obłok szarego lub czarnego dymu... :wstyd:

.:: :evil: my other ride is your mom :evil: ::.

Awatar użytkownika
Darenty
Forumowicz
Model: S197 GT
Kolor: Satin Silver Metallic

Post autor: Darenty » 2009-06-15, 18:17

kaes, trzeba było glinie powiedzieć, że to nie pozycyjne tylko obrysówka - a te pomarańczowe są.. przylookaj czasem jakiegoś TIR'a czy autobus.. pomarańczowych obrysówek jak na choince :)

You can never have too much power, just not enough traction.

Awatar użytkownika
pavlito
Stowarzyszenie MKP
Model: GT 05 premium manual
Kolor: Sonic Blue

Post autor: pavlito » 2009-06-15, 22:35

tylko trzeba jeszcze te pozycyjne pokazać... on nie pytał o obrysówkę, tylko o pozycyjne

Awatar użytkownika
Darenty
Forumowicz

Post autor: Darenty » 2009-06-16, 00:19

Wiem, wiem pavlito, ja tylko się śmieje tak do kaes'a, że jak glina pokazywał na te pozycje to tekst z obrysówkami to miałabyć riposta :hyhy:
Wogóle czy ktoś ma powiercone reflektory i powstawiane pozycje tam?
W sumie ciekawa sprawa bo miałem sytuację, że radarowcy mnie zatrzymują w nocy, bo podświetlenie tylej tablicy mi zdechło..
No i była akcja że to przy nich zmieniałem żaróweczke, międzyczasie chłopaki oglądali auto, czarne szyby :hyhy: , pomarańczowe postojówki :hyhy: (łazili wkoło więc chyba widzieli :zdziwko: ?) i nic.
I niebyło to jednokrotnie, że misiaki widzieli "stock'owe" postojówki u mnie i nigdy niezagadali mnie. WTF? :)

Awatar użytkownika
LIZZARD
Forumowicz
Model: DODGE MAGNUM
Kolor: Torch Red

Post autor: LIZZARD » 2009-06-16, 01:04

DarentyV8 pisze: I nie było to jednokrotnie, że misiaki widzieli "stock'owe" postojówki u mnie i nigdy niezagadali mnie. WTF? :)
Klasyczny przypadek "uznaniowego widzimisia" :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...

Awatar użytkownika
Darenty
Forumowicz

Post autor: Darenty » 2009-06-16, 02:21

A to lux w takim razie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż”