Kupno nowego Mustanga w salonie

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU

SIAREK
Młodszy Forumowicz

Kupno nowego Mustanga w salonie

Post autor: SIAREK » 2016-09-17, 11:00

Witam ,

Chcę zamówić nowego Mustanga Fastback 5.0 V8.

Mam kilka pytań :

Który salon Forda jest najlepszy w konfiguracji nowych aut ?

Gdzie są najbardziej kompetentni sprzedawcy ?

Czy macie jakieś doświadczenia ( dobre lub złe ) z zakupem nowego Mustanga ?

Z góry dziekuję za wszystkie podpowiedzi :)

Kusza85

Re: Kupno nowego Mustanga w salonie

Post autor: Kusza85 » 2016-09-17, 11:14

Witam,
ja kupowałem swojego Konia w salonie Forda w Krakowie na ul. Jasnogórskiej.
Jestem zadowolony z obsługi z ich strony i polecam Pana Jacka Wilkoszewskiego co do Mustanga GT.
Zamawiałem Konia w grudniu 2015r. i planowałem odbiór na październik 2016.
Pojazd był do odbioru już z początkiem lipca 2016r.
Co do konfiguracji auta to wszystko zależy co Ci się podoba i co chcesz mieć w aucie.
Ja posiadam Mustanga GT 5.0 V8, produkcja maj 2016r, skrzynia manualna, kolor mica shadow black, wnętrze czarna skóra, klimatyzowane i podgrzewane fotele przednie oraz SYNC 2 kwota w/w zestawu to 192 000 zł brutto plus zestaw kół zimowych za 10 000 zł brutto. Łącznie 202 000 zł brutto.
Jak chcesz o coś dopytać lub kontakt do Pana Jacka to pisz na priv. :D
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
siara
Stowarzyszenie MKP
Model: 2015 GT
Silnik: V8 5.0
Kolor: Black

Post autor: siara » 2016-09-18, 10:31

Siarek proponuje przesledzic to viewtopic.php?f=38&t=8778&hilit=mustang+2015

Jest tam wszystko jak juz ktos wczesniej napisal od zadowolenia i lez szczescia po lzy niezadowolenia, fakt troche tego jest ale polecam lekture napewno na kazde twoje pytanie bedzie tam odp. i rozwieje wiele watpliwosci.

Awatar użytkownika
lukas220
Forumowicz
Model: GT
Kolor: magnetic gray

Post autor: lukas220 » 2016-09-18, 20:02

Witam! Nie wiem skąd dokładnie jesteś, ale polecam P. Krzysztofa Stoleckiego-Store Opole. Jest to osoba godna polecenia i to pewnie nie tylko moje zdanie.

GT magnetic -> odebrany 23.08 Ford Store Opole

Awatar użytkownika
5um
Młodszy Forumowicz
Model: GT 2016
Kolor: Czerwony

Post autor: 5um » 2016-09-19, 09:47

Witam
Moje doświadczenie pokazuje ze handlowcy Forda nie potrafią sprzedawać mustangów. Sprawdzałem w kilku salonach z dedykowanej 8 Fordstore.
W żadnym nie spotkałem dedykowanego sprzedawcy. Nie rozpoznają potrzeb sprzedają tak jak na stacji sprzedaje sie hotdoga. Zadano mi piec pytań i podsunięto propozycje umowy.
1. Jaki kolor? (Brak próbników miałem wybrać z folderu)
2. Jaki silnik?
3. Standard wyposażenia? (Standard czy premium)
4. Rodzaj foteli?
5. Kolor wnętrza?
Na pytanie o doposażenie - padła odpowiedz ze sa dostępne dywaniki i polar.
Po lekkich sugestiach na temat zmiany wydechu padła odpowiedz Ford nie dopuszcza żadnych ingerencji.
Na pytanie czy zajmują sie modyfikacjami na życzenie klienta kategorycznie pada odpowiedz - NIE
Po czasie udało mi sie ustalić ze jest osoba ktora w salonie w Łodzi jest w stanie zorganizować wszystkie dostępne modyfikacje pomimo kategorycznego zaprzeczenia ze strony handlowca.

Proponuje wizytę w salonie zacząć od serwisu i tam ustalić właściwa osobę która pomoże w zakupie samochodu i wyborze opcji.
W Łodzi polecam p Marcina Chmielińskiego.

Nie trać czasu na rzeczy na które nie masz wpływu.

SIAREK
Młodszy Forumowicz

Post autor: SIAREK » 2016-09-19, 10:00

Bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi , są one dla mnie bardzo cenne .

Jestem z Piotrkowa Trybunalskiego i najbliżej mam właśnie do FordStore w Łodzi .

5um mam rozumieć że zamawiałeś w Łodzi i jesteś 100 % zadowolony i Pan Marcin Chmieliński jest osobą która " wie co sprzedaje " ?

O Panu Krzysztofie czytałem na forum że jest ok super specjalista :) ...... ale Opole troszkę za daleko i spróbuje najpierw chyba w Łodzi .

Decyzję muszę podjąć w najbliższych dniach żeby załapać się na wiosenną produkcję .

Teyeru
Młodszy Forumowicz
Model: GT 2017
Kolor: Lightning Blue

Post autor: Teyeru » 2016-09-19, 13:23

lukas220 pisze:Witam! Nie wiem skąd dokładnie jesteś, ale polecam P. Krzysztofa Stoleckiego-Store Opole. Jest to osoba godna polecenia i to pewnie nie tylko moje zdanie.
Też polecę P. Krzysztofa z Opola :) Co prawda do odbioru jeszcze około 3 tygodni, ale póki co kontakt wzorowy, a podejście jest w kierunku "jak coś zrobić żeby się dało" :)

Zamówiony: 29.04.2016
Wyprodukowany: 08.08.2016
Bremerhaven: 19.09.2016
Odbiór: 15.10.2016

SilverTM
Młodszy Forumowicz
Kolor: Ruby Red

Post autor: SilverTM » 2016-09-19, 13:27

A ja odradzam salon w Łodzi. Auta przed sprzedażą dokładnie nie sprawdzili i oddali mi auto z uszkodzonym boczkiem na drzwiach. Pomimo informacji że dokładnie sprawdzają wszystkie auta tak by klient nie musiał do nich wracać jak widać coś im nie wyszło ( Wcześniej prosiłem o dodatkową kontrolę aby się nie okazało że jadę te x km na darmo ). Chciałem jakoś załatwić tę sprawę, wysłałem zdjęcia czekałem chyba z dwa miesiące po czym sam zadzwoniłem, kilka razy zbywano mnie, podawano mi inne numery telefonów do innych pracowników.Ostatecznie zostałem poinformowany że muszę do nich pojechać ( 600km w obie strony ) i dopiero wtedy powiedzą mi na czym sprawa stoi ( czyli mam dymać by usłyszeć że się nie da albo że będzie to kosztowało xxx zł ). Olałem sprawę.

Wyszły jeszcze takie kwiatki jak maska której nie da się zamknąć ( źle wyregulowany zamek czy jakoś tak ), drzwi pasażera ocierały o wnękę i rysowały lakier, podobnie jak klapa bagażnika przy zamykaniu rysuje się o plastik z lamp. Salon typu zamówić, zapłacić, odebrać i nie zawracać głowy niczym.

Najlepszy dowcip jest taki że wysyłają mi jakieś pismo z księgowości abym coś tam im podpisał ( normalnym listem wysyłają na adres pod którym rzadko jestem ).Raz im odesłałem pocztą ( pewnie nie dotarło ) i to samo pismo wysłali z ponagleniem abym im odesłał. Żarty jakieś nie potrafią załatwić problemu z moim samochodem tak bym był chociaż poinformowany po co jadę do nich. A tu mi wysyłają ponaglenia abym za własne pieniądze naprawiał ich jakieś problemy z rachunkowością. Normalna firma wysyła kuriera w celu dopełnienia formalności związanych z podpisami a nie tak w koło Macieju aby taniej.

A jedyną osobę która tam starała się naprawić wizerunek to albo wyrzucili albo się sama zwolniła. Jak obecnie sprawy wyglądają w Fordzie w Łodzi nie będę się wypowiadał mam nadzieję nie kupię tam auta. Traktowanie klienta do momentu kiedy odbierze auto a później to zbywanie. Odradzam zawsze ;)

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Model: 2015 GT Fastback US
Kolor: Race red AT
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2016-09-19, 13:54

SilverTM pisze: Wyszły jeszcze takie kwiatki jak maska której nie da się zamknąć ( źle wyregulowany zamek czy jakoś tak ), drzwi pasażera ocierały o wnękę i rysowały lakier, podobnie jak klapa bagażnika przy zamykaniu rysuje się o plastik z lamp.
Normalna sprawa w wiekszosci S550 - tanie auta tak maja. Merca czy BMW chyba nie kupiles ;)

Volver
Forumowicz
Model: Był GT Premium 2015
Kolor: Race Red

Post autor: Volver » 2016-09-19, 15:48

Oto to potworny efekt lean manufacturing i lean logistics... Zapewniam Was, że tzw prawdziwie premium samochody mają takie same niedoróby...

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2016-09-19, 15:58

konio12345 pisze:
veeefour pisze:
SilverTM pisze: Wyszły jeszcze takie kwiatki jak maska której nie da się zamknąć ( źle wyregulowany zamek czy jakoś tak ), drzwi pasażera ocierały o wnękę i rysowały lakier, podobnie jak klapa bagażnika przy zamykaniu rysuje się o plastik z lamp.
Normalna sprawa w wiekszosci S550 - tanie auta tak maja. Merca czy BMW chyba nie kupiles ;)
Dla kogo normalna dla tego normalna, jakoś Fiat 20 lat temu potrafił wyprodukować Cieniasa w którym nie było żadnych problem z pasowaniem. Dla mnie to żenada. Na szczęście mi się trafił egzemplarz dobrze spasowany "tylko" z zepsutą skrzynią i wbudowanym wibratorem.
To sobie kup inny - nikt plakac nie bedzie :P

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2016-09-19, 16:16

Volver pisze:Oto to potworny efekt lean manufacturing i lean logistics... Zapewniam Was, że tzw prawdziwie premium samochody mają takie same niedoróby...
To akurat zaden problem - poprawienie klapy, drzwi i maski zajelo mi 15min "na podworku" uzywajac dwoch kluczy i nie ma zadnego sladu.
Niektorym "ksiezniczkom" sie wydaje, ze kupuja "w tej smiesznej cenie" 911 albo M4 i kazdy bedzie kolo nich latal na zyczenie poprawiajac kazdy parch
jakich S550 ma mnostwo i przy zakupie dostana miejsce VIP na kazdym zlocie Mustangow i beda ich obrzucac konfetti.

Gdybym ja mial tak narzekac to bym wiecej spedzil w warsztacie niz jezdzac... ;)

Awatar użytkownika
Xwili
Stowarzyszenie MKP
Model: ecoboost '16
Kolor: race red
Stajnia: Stajnia Podkarpacka

Post autor: Xwili » 2016-09-19, 17:13

Ja również, tak jak i Kusza85 kupowałem w Krakowie, u Pana Jacka Wilkoszewskiego,
i również mogę z czystym sumieniem polecić, świetny kontakt od zamówienia do odbioru - i telefonicznie i mailowo
nawet po odbiorze jesteśmy dalej w kontakcie. Polecam !!!

Dziecko od mężczyzny odróżnia wyłącznie cena jego zabawek.

SilverTM
Młodszy Forumowicz
Kolor: Ruby Red

Post autor: SilverTM » 2016-09-19, 17:16

veeefour pisze:
Volver pisze:Oto to potworny efekt lean manufacturing i lean logistics... Zapewniam Was, że tzw prawdziwie premium samochody mają takie same niedoróby...
To akurat zaden problem - poprawienie klapy, drzwi i maski zajelo mi 15min "na podworku" uzywajac dwoch kluczy i nie ma zadnego sladu.
Niektorym "ksiezniczkom" sie wydaje, ze kupuja "w tej smiesznej cenie" 911 albo M4 i kazdy bedzie kolo nich latal na zyczenie poprawiajac kazdy parch
jakich S550 ma mnostwo i przy zakupie dostana miejsce VIP na kazdym zlocie Mustangow i beda ich obrzucac konfetti.

Gdybym ja mial tak narzekac to bym wiecej spedzil w warsztacie niz jezdzac... ;)

Spoko spoko to dla mechanika który robi przegląd "0" to powinno to mu zająć jakieś 5 min. Bo ewidentnie było słychać obcieranie więc wychodzi cały serwis przed sprzedażowy auta. Co do mustanga i "jakości" widziały gały co brały ;) Jednak o ile wiem temat jest o salonach samochodowych a nie o aucie. Więc ktoś tu zrobił wielki offtop. Czy ktoś tu sprząta ?:)

Jak widać na podstawie Krakowa są zadowoleni klienci, a ja ani nie byłem upierdliwy ani męczący... Ale jak klient dzwoni z pewnym problemem to nie podaje się mu 10 numerów telefonów i dzwoń sobie Pan szukaj wiatru w Polu... Tylko wystarczy np zapisać numer i oddzwonić ( Ja czekałem z 2 miesiące na kontakt zwrotny i się nie doczekałem ) Więc bez żartów.

Awatar użytkownika
5um
Młodszy Forumowicz
Model: GT 2016
Kolor: Czerwony

Post autor: 5um » 2016-09-19, 19:44

Witam

Samochód faktycznie kupiłem w Krakowie przez telefon. Sprzedawca w Łodzi był żenujący.
Później udało mi się ustalić kontakt w Łodzi do p. Marcina i wszystko poszło sprawnie. Samochód odebrali z Krakowa zrobili wszystko co chciałem.
viewtopic.php?f=185&t=11417&start=30#p180017" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak się zacznie kontakt w Łodzi od p. Marcina to wszystko będzie ok.

Nie trać czasu na rzeczy na które nie masz wpływu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „VI Generacja (2015- ... )”