Oferty i Import Mustangow z USA - Dyskusja

Sprzedaż samochodów i import z USA.
Dla członków Stowarzyszenia MKP do 10% zniżki.

Moderatorzy: Koral, Koral

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Model: GT CS8 +500HP
Silnik: V8 4.6
Kontakt:

Oferty i Import Mustangow z USA - Dyskusja

Post autor: Koral » 2015-12-04, 12:17

Jako ze reprezentuje firme importujaca auta z USA postanowilem nie zasmiecac watek "Mustang z allegro/ebay " propozycjami aukcji z USA, takze co ciekawsze oferty bede tutaj wrzucal, tutaj tez odpowiem na wszelkie pytania odnosnie importu tych aut. Oczywiscie w ww temacie bede sie udzielal i podpowiadal w sprawie aut ktore tam wrzucacie, jednakze oferte ktora dotyczy bezposrednio mojej firmy wylacznie w tym dziale :)

Import pojazdow z USA przez moja firme moze odbywac sie na 2sposoby :

1.Wybrane auto kupuje jako firma US.Autoimport KS (jestem tam zarejestrowany jako diler z siedziba w Tacoma ) i wtedy klient dostaje auto przygotowane do rejestracji z pełna fv23- niezaleznie czy bierze to auto na firme czy prywatnie ja i tak musze wystawic wyłącznie pełną fv23. wtedy kazdy przelew musze nabic na kase i naliczyc vat, tak jak kazdy inny koszt zwiazany z importem auta podlega temu podatkowi,czyli suma zakupu auta i kosztów importu , cła i akcyzy na koniec jest opodatkowana . Jest to drozsza opcja,ale wygodniejsza dla klienta gdyz dostaje auto przygotowane do rejestracji, moze tez starac sie o leasing/kredyt ,tym moga sie zajac tez agenci wspolpracujacy z moja firma.

2.Wybrane auto kupuje przez wspólnika/firme z USA ktory z kolei wystawia fakture prosto na klienta lub jego firme. Wtedy klient od poczatku jest wlaścicielem auta, a ja tylko posrednicze w imporcie i wystawiam fakture wylacznie za pośrednictwo w imporcie czyli moja marze ktora tez nabijam na kase i opodatkowuje vat23, jednakze wyłącznie sama marze a nie calkowity koszt auta. Czyli np od marzy 4000zl netto naliczam vat 920zl, a nie jak w przypadku auta na firme za 100tys.zl netto aż 23tys.zl vat, miedzy vat 920zl a 23tys.zl jest zasadnicza różnica. Oczywiscie zakup z USA na prywatna podlega tez podatkom ,ale wtedy cło i vat 19% placimy w De, i te oplaty sa od rachunku (w PL od ceny w infoexpert lub wyceny rzeczoznawcy),no i vat w DE nie jest jak w PL naliczany od akcyzy bo takiego podatku tam nie ma, takze zaoszczedzamy kilka tysiecy zlotych a w przypadku drozszych aut nawet kilkanascie czy kilkadziesiat.. Minusem jest to ze klient dostaje auto odprawione w DE (cło i vat) ale akcyze oplaca juz sam w UC wg miejsca zamieszkania,a nie jak w przypadku importu na moja firme gdy ja oplacam akcyze ,a klient tylko rejestruje (oczywiscie moge tez na zyczenie zarejestrowac ).

Koral tel.+48 792-33-55-65
http://www.facebook.com/US.AutoimportKS
Obrazek

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Kontakt:

Re: Oferty i Import Mustangow z USA - Dyskusja

Post autor: Koral » 2015-12-07, 14:10

nie kupilem ,aukcja za 24 dni http://www.copart.com/us/Lot/35990285" onclick="window.open(this.href);return false; ;) to tylko luzna propozycja była :) na handel przewaznie biore coupe bo lepiej schodza ;)

Jutro do mnie do Belchatowa dotrze ten cabrio 2013 :) https://web.facebook.com/media/set/?set ... 313&type=3" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

ale jesli ten na aukcji Ci lepiej pasuje pisz do mnie na maila karol@usautoimport.com.pl :) lub dzwon, tel znasz ;)

Obrazek

Paweł_wawa
Młodszy Forumowicz
Model: będzie GT
Kolor: nie czarny i nie biały

Post autor: Paweł_wawa » 2015-12-07, 22:40

Kolego a jak jest ze sprowadzaniem całych, nieuszkodzonych aut, może nawet nowych, czy wtedy jest np. gwarancja producenta? pytam bo pasuje mi silnik v6 niedostępny w polskiej ofercie dealerskiej.

pzdr

Mustang 3,7, ew.5,0 - będzie teraz albo później
Jeep GC Overland 3,6 2015 - na dotarciu
Jeep GC Laredo 3,7 lpg 2006 - na zbyciu
Chrysler 300C Limited 3,5 2006 - na zbyciu

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Koral » 2015-12-07, 23:53

z tego co wiem nie obejmuje je gwarancja, ale tu musialby sie wypowiedziec nasz przedstawiciel Forda na PL czyli StangDaro :)

co do V6 wielu osobom on bardziej pasuje, dzisiaj moim czerwonym odjechal klient ze Szczecina, tez zrezygnowal z 2.3 ,i to byl bdb wybór :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Stangdaro
Stowarzyszenie MKP
Model: GT '15
Silnik: V8 5.0
Kolor: Race Red

Post autor: Stangdaro » 2015-12-08, 11:00

Samochody z USA nie mają euro gwarancji i z tego też powodu nie mają jej w PL

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Koral » 2015-12-09, 21:00

Dostaje wiele pytan na maila ,wiec postanowiłem tu wyjasnic kilka spraw kopiujac po prostu moja odpowiedz na pytania klienta, akurat o to Camaro https://web.facebook.com/media/set/?set ... 313&type=3" onclick="window.open(this.href);return false;
Ze zdjęć nie bardzo widać (albo ja nie mam wprawnego oka) jak jest uszkodzony i w związku z tym pytanie ile będzie kosztować jego naprawa. Tak samo jak pan ja nie jestem w stanie oszacować dokladnie kosztow naprawy, nawet serwis blacharski zrobi to tylko w przyblizeniu ,a ja jastem importerem a nie blacharzem,i moja marze pobieram za import a nie naprawe. Koszt szacuje zawsze orientacyjnie, tutaj jak pan widzi blotniki ,maska ,nawet przedni zderzak jest cały, wiec przód wymaga tylko lakierowania,a z tyłu tylko zderzak jest do wymiany ,takze koszt szacuje w przedziale 5-7tys.zł
Przy Pana ogłoszeniach pojawia się informacja „na wcześniejszą rezerwacje” i pada kwota. Co to znaczy? To oznacza ze promocja na auto jest poki auto nie jest oclone na moja firme,bo wtedy diametralnie zwieksza sie koszt,gdyz ja place vat23 od całości kosztow importu,a gdy auto zarezerwuje klient i jest prywatna osoba to on nie placi vat23, a ja ten vat wtedy naliczam wylacznie od mojej marzy, jest to zasadnicza różnica w cenie, stad promocja moze byc dopoki auto plynie,jak juz doplynei i ocle na firme cena sie zwieksza znacznie

Ja byłbym zainteresowany zakupem już naprawionego samochodu. Gdy jako firma naprawie czyli zlece serwisowi blacharskiemu to tez wszystko jest z vat23 ,naprawa itp itd i nagle auto zamiast kosztowac 85tys.zl robi sie cena powyzej 100tys.zl i ja wtedy takie auto z fv23 wystawiam np za 110 netto
Poza tym chciałbym aby samochód był już przystosowany do wymagań przepisów ruchu drogowego w Polsce, gotowy do rejestracji i czy w takim stanie mogę go od Pana kupić. Oczywiscie

Samochód będzie kupowany na osobę prywatną w związku z czym wystarczy mi faktura Vat marża. Fakture Vat-marza wystawiam wtedy gdy auto jest sprowadzone na osobe prywatna, czyli np sprowadzam na pana auto, pan za pół roku stwierdza ze chce je sprzedać, wstawia mi w komis, i ja wtedy wystawiam fv-marze klientowi który je kupi. Gdy sprowadzam jako importer/firma mogę wystawić wyłącznie fv23

Obrazek

Awatar użytkownika
StarszyWajchowy
Stowarzyszenie MKP
Model: 73 Mach 1 429
Silnik: inny V8
Kolor: yellow hornet
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: StarszyWajchowy » 2015-12-10, 17:44

Koral pisze:
Paweł_wawa pisze:Tak myślałem ale wolałem się upewnić. Jednak nadal jestem zainteresowany, a może Ktoś z forumowiczów ma na zbyciu, co najwyżej lekko puknięty 3,7 2015?
pzdr
tu b.podobny do mojego , kolor na zdjeciach z aukcji zawsze jest wyblakly
https://www.iaai.com/pl-pl/Vehicles/Veh ... ecent=True" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek
Obrazek
Udalo Ci sie go kupic?

Tomek

razorblade
Młodszy Forumowicz
Model: GT
Kolor: Ruby red

Post autor: razorblade » 2015-12-18, 22:26

A jak wygląda cena nowego Mustanga w USA? Wychodzi taniej jak kupno w polskim salonie? Jeżeli byłaby to kilkunastotysięczna różnica to gwarancję można by sobie odpuścić. Drugie pytanie, czemu wersja v6 będzie lepsza od ecoboosta? Czy różnica w spalaniu (bo chyba głównie o to chodzi), nie jest zbyt mała w porównaniu do v8?

Paweł_wawa
Młodszy Forumowicz
Model: będzie GT
Kolor: nie czarny i nie biały

Post autor: Paweł_wawa » 2015-12-18, 22:45

Nie znalazłem nigdzie tabelki z porównaniem osiągów tych trzech silników ale 3,7 jest podobno bardzo oszczędny no i jak dla mnie 6 garów to minimum w sportowym samochodzie, do tego amerykańskim. 2,3 może np. okazać się nietrwały.

pzdr

Mustang 3,7, ew.5,0 - będzie teraz albo później
Jeep GC Overland 3,6 2015 - na dotarciu
Jeep GC Laredo 3,7 lpg 2006 - na zbyciu
Chrysler 300C Limited 3,5 2006 - na zbyciu

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Koral » 2015-12-20, 12:35

razorblade pisze:A jak wygląda cena nowego Mustanga w USA? Wychodzi taniej jak kupno w polskim salonie?
pytasz o cene V6 z USA w stosunku do 2.3 z PL? przy $ po 4zl niestety drozej wyjdzie V6, ale wg mnie warto doplacic do V6..

tak to teraz zakup nowego mustanga np za 25tys$ =100tys.zl +oplaty =160tys.zl +koszty sprowadzenia i transportu wraz z jego ubepzieczeniem i wyjdzie 180tys.zl brutto
,a lepiej wyposazony za 28tys$ z transportem 30tys$=120tys.zl +oplaty=192tys.zl czyli z kosztami obslugi celnej ,transportu do PL i marza importera min 200tys.zl brutto

Wiem ze to sporo, dlatego ja do PL sprowadzam glownie z ubezpieczalni,najlepiej zeby taki wyszedl do max 110tys.zl brutto,bo jakby mnie wyszedl 200 to zarobilbym na nim penwie z -50tys.zl ;) bo w PL jzu 130tys.zl ciezko dostac za nowke mustanga,bo kazdy twierdzi ze w salonie ma za 155,a tak naprawde trzeba dac te 170-180 w srednim wyposazeniu ,no i bedzie to 2.3 silnik..

tak to uwierzcie wolalbym sprowadzac idealne 100% bezwypadkowe, niestety u nas kazdy chce miec takie za pół ceny, wiec musze szukac z ubezpieczalni, i jak sie szuka mozna trafic np z przednim blotnikiem czy lampa do wymiany za bdb cene

np ta V6 : http://www.copart.com/us/Lot/38677325/P ... 2013154108" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

a tutaj ciut mocniej uszkodzony GT w Manualu http://www.copart.com/us/Lot/33626245/P ... =755746371" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

Obrazek

razorblade
Młodszy Forumowicz
Model: GT
Kolor: Ruby red

Post autor: razorblade » 2015-12-22, 18:39

Diesel nie wchodzi w grę, 3,0 to w ogóle jest porażka bo są to paliwożerne silniki, bez względu na markę. Dzięki za ten stos danych, teraz już wiem na jakie spalanie trzeba być przygotowanym w Mustangu GT.

.3lite
Forumowicz
Model: 2015 GT

Post autor: .3lite » 2015-12-22, 19:19

Ja powiem szczerze - u mnie spalanie to od 17 do 18 litrów w trybie mieszanym (autostrada i miasto). Mój styl jazdy jest dosyć narwany (chociaż na razie i tak mniej narwany niż docelowo, ponieważ silnik jest jeszcze relatywnie nowy i nie męczę go) i u mnie nie zobaczysz obrotów poniżej 3k. W V6 3.7 miałem spalanie na poziomie od 14 do 15 litrów przy takim samym stylu jazdy.

Prawda jest taka, że spalanie zależy głównie od stylu jazdy. Zatem zadaj sobie pytanie - czy jestem w stanie jeździć takim autem na spokojnie? Ja nie jestem, ale inni najwidoczniej są, ponieważ widać to po ich spalaniu. Dla mnie spalanie 12 litrów w V8 to jakaś abstrakcja, no ale inni podobno potrafią do tylu zejść.

Awatar użytkownika
TPS
Forumowicz
Model: 2024 GT
Kolor: Taki jak u Zygzaka McQueena
Kontakt:

Post autor: TPS » 2015-12-23, 10:57

.3lite pisze:Ja powiem szczerze - u mnie spalanie to od 17 do 18 litrów w trybie mieszanym (autostrada i miasto). Mój styl jazdy jest dosyć narwany (chociaż na razie i tak mniej narwany niż docelowo, ponieważ silnik jest jeszcze relatywnie nowy i nie męczę go) i u mnie nie zobaczysz obrotów poniżej 3k. W V6 3.7 miałem spalanie na poziomie od 14 do 15 litrów przy takim samym stylu jazdy.

Prawda jest taka, że spalanie zależy głównie od stylu jazdy. Zatem zadaj sobie pytanie - czy jestem w stanie jeździć takim autem na spokojnie? Ja nie jestem, ale inni najwidoczniej są, ponieważ widać to po ich spalaniu. Dla mnie spalanie 12 litrów w V8 to jakaś abstrakcja, no ale inni podobno potrafią do tylu zejść.
W mieście Zygzak pali 23 litry. Na trasie, jadąc zgodnie z przepisami schodzę poniżej 10. Niezgodnie z przepisami, mam 12 - 13. Generalnie uważam, że jak się kupuje V8 to na spalanie trzeba mieć wywalone. Dlatego powstał EcoBoost dla księgowych ;-)

Poza tym benzyna po 4 PLN, więc o czym my tu?

"Nigdy nie jest zbyt późno na szczęśliwe dzieciństwo"

.3lite
Forumowicz
Model: 2015 GT

Post autor: .3lite » 2015-12-23, 11:01

Nie mam pojęcia :) Mi to nie przeszkadza. Jeszcze spokojnie wyjdę na ponad 20 litrów :)

Awatar użytkownika
RAFAŁ (GROSZEK)
Stowarzyszenie MKP
Model: był SN95 jest GT2011
Kolor: SREBRNY

Post autor: RAFAŁ (GROSZEK) » 2015-12-24, 06:36

kwestie spalania już były poruszane w innym wątku jak wiecie silnik 5.0 jest już od 2011 r.
viewtopic.php?f=64&t=5501" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „US.Autoimport”