Mustang 2015 cena w Polsce

Komunikaty administratorów, informacje o zmianach, uwagi i sprawy bieżące

Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Rezor
Forumowicz
Model: SN95 GT
Silnik: V8 5.0
Kolor: Niebieski

Re: Mustang 2015 cena w Polsce

Post autor: Rezor » 2015-08-09, 23:04

jager pisze:
B0kiem pisze:przecież to nie muscle tylko pony car :zakrecony: a cena jest taka, jaka być powinna
Mustang był pony w wersji gen I, II, w latach 60'' i 70'' kiedy jeszcze mierzył 4 m długości.
Obecnie parametry Mustanga, jego rozmiary - prawie 5 m długości, silnik w wersji GT, czynią z niego musclecara.
Obecnie Mustang jest nawet większy gabarytami od swojego odwiecznego rywala, najnowszego Camaro :ok:

J
Mustang do tej pory jest pony. Zdecydowanie jako muscle deklasują go:
Wielkość - mimo wszystko jedynym który osiągnął powyżej 4,8m była końcówka 1 generacji.
Pojemność - nie pomieści komfortowo 4 osób
Produkcja seryjna.
Dopuszczenie silnika rzędowego dla tej generacji

Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać

Awatar użytkownika
TPS
Forumowicz
Model: 2008 GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: Taki jak u Zygzaka McQueena
Kontakt:

Post autor: TPS » 2015-08-09, 23:29

jager pisze:Ja tez bym nie zapłacił 300 tys plnów za Mućkę, ale z uwagi na minimalną podaż Mustangów w PL, Ford na pewno znalazłby w tym roku 36 klientów na tegoroczny target. Zwracam też uwagę, że rozważamy nowe salonowe samochody.
Obecna cena Mustanga jest śmiesznie niska zważywszy, że za 200 tys pln mamy salonowego na gwarancji doskonale wyposażonego musclecara GT z silnikiem 420 KM- z pakietem Premium za śmieszne 10 tys pln :D . Za taką niską cenę nie ma w żadym salonie UE nowego samochodu porównywalnego z Mustangiem GT. Gdy w kwietniu na Motoshow na stoisku Porsche kalkulowałem cene 911 S Cabrio z takimi opcjami jak Mustang GT Cabrio z pakietem Premium, to 911 wychodziła prawie 700 tyś pln.
Oczywiście ze są używki, ale raczej nie w najnowszych wersjach.
Np za 200 tys pln można kupić prosiaka 911 starszy mod 997 i to jeszcze przed liftem z silnikiem 350 lub 385 KM. Można też kupić jeszcze starsze 911 Turbo model 996 rocznik 2000-2004r z silnikiem 420 KM. Można też znaleźć kilkuletnie BMW Z4 3,5i, 5-6 letniego SL-a 5,0L, lub zadowolić się nowymi Golfem R, Nissanem 370Z, Subaru Impreza, lub Mitsu EVO z doładowanymi silnikami-szlifierkami na poziomie 250-280 KM.

J.
Nie jechałem Nowym Mustangiem, ale śmiem twierdzić, że pod względem trakcji nie stoi na tej samej półce co Prosiak. O jakości nie wspominając.

Dla mnie Mustang to legenda motoryzacji. Uwielbiam 197 za to, że ma w sobie ducha Muscle Cara. Prosiak to inna legenda, inne korzenie, inny świat.

Nie zmienia to faktu, że cenowo Nowy Mustang bije konkurencję na łopatki. Dla mnie świat motoryzacji zszedł na psy. Od auta oczekuje się wrażeń niczym Tokyo nocą. Konsumenci motoryzacji wymuszają na producentach aut rzeczy, które budzą mój sprzeciw. Obawiam się,, że Nowy Mustang to nie jest już auto, które ma cokolwiek wspólnego z Muscle Carem. Mnie się on jawi jak amerykańsko europejska hybryda, oferowana konsumentom motoryzacji, którzy nie mają ani umiejętności ani pojęcia o fizyce auta i jego zachowaniu podczas jazdy. Dlatego producent oferuje moc, oraz tysiące systemów bezpieczeństwa. Mnie TCS w 197 pasuje, że słabo działa. Taki właśnie ma być Muscle Car.

"Nigdy nie jest zbyt późno na szczęśliwe dzieciństwo"

.3lite
Forumowicz
Model: 2015 GT

Post autor: .3lite » 2015-08-09, 23:39

Porównywanie 197 do muscle cara :mur:

Powiem jedno, dopóki samochód ma możliwość wyłączenia wszystkich systemów (a Mustang to zawsze miał i zapewne mieć będzie) to w czym dokładnie jest problem? Więcej elektroniki to lepiej, tym bardziej, że można ją sobie wyłączyć i dalej się "bawić". Czasami człowiek chcę po prostu przejechać z punktu A do punktu B, bez zbędnych wrażeń po drodze i kaprysów tego marnego zawieszenia z poprzednich generacji.

Awatar użytkownika
TPS
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: TPS » 2015-08-09, 23:50

.3lite pisze:Porównywanie 197 do muscle cara :mur:

Powiem jedno, dopóki samochód ma możliwość wyłączenia wszystkich systemów (a Mustang to zawsze miał i zapewne mieć będzie) to w czym dokładnie jest problem? Więcej elektroniki to lepiej, tym bardziej, że można ją sobie wyłączyć i dalej się "bawić". Czasami człowiek chcę po prostu przejechać z punktu A do punktu B, bez zbędnych wrażeń po drodze i kaprysów tego marnego zawieszenia z poprzednich generacji.
Czepiasz się tego Muscle Cara. Oczywiście definicja MC jest taka, jaka jest. Mnie chodzi o charakter auta. A do jazdy z punktu A do B bez przygód masz Fiata, Peugeot, Renault itp marki aut dla konsumentów. No i oczywiście Volkswagen sporo oferuje.

Ja wsiadam do Mustanga i przeżywam przygodę. Zaczyna padać I zwalniam, bo się boję, że transfer masy zaskoczy mój mózg. Bo właśnie jest archaiczna oś tylna. Bo to auto trzeba znać i umieć nim jeździć. A jak chcę szybko z A do B, a do tego bezpiecznie i bezmyślnie to wsiadam do AWD Subaru.

.3lite
Forumowicz
Model: 2015 GT

Post autor: .3lite » 2015-08-09, 23:55

Niektórzy chcą jeździć cały czas jednym autem, czasem ostrzej, czasem po prostu z punktu A do punktu B. W takim wypadku możliwość wyłączenia całej elektroniki jak i jej zostawienie jest po prostu najlepszym rozwiązaniem. Zapewnia mi to możliwość ostrej zabawy jak i prostej przejażdżki, czego chcieć więcej?

Przy okazji, takim dzisiejszym muscle carem nazwałbym SRT Hellcat - ponad 5 metrów długości, doładowany HEMI V8, moc (jak na dzisiejsze standardy) i oczywiście pojemność skokowa silnika.

Awatar użytkownika
TPS
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: TPS » 2015-08-09, 23:59

.3lite pisze:
Przy okazji, takim dzisiejszym muscle carem nazwałbym SRT Hellcat - ponad 5 metrów długości, doładowany HEMI V8, moc (jak na dzisiejsze standardy) i oczywiście pojemność skokowa silnika.
Zgadzam się, nowy Challenger to ostatni typowy Muscle Car, który nawiązuje do tradycji, jest retro i jest amerykański.

Awatar użytkownika
Rezor
Forumowicz
Model: SN95 GT
Kolor: Niebieski

Post autor: Rezor » 2015-08-10, 00:17

Niezbadane są wyroki boskie. Boli człowieka kiedy widzi powitanie na DODGE.PL a na DODGE.COM hellcat krzyczy: Ja chce do europy... :zdegustowany:

Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać

Awatar użytkownika
stanglex
Forumowicz
Model: 2016 Mustang GT
Kolor: Magnetic

Post autor: stanglex » 2015-08-10, 08:12

B0kiem pisze:tak - czarne felgi, dach i spojler już mam na oku
stanglex pisze:Na razie nikt nie wie czy nawiercenia pod znaczek gt wersja US i okragle logo wersja EU sa takie same.
ten z linku jest montowany na 3M, ale poczekam na srebrne :)
Oryginal wymaga nawiercen.

Z: 05/2015
O: 04/2016

caniggia
Stowarzyszenie MKP
Model: Mustang GT 4.6 Turbo
Kolor: satin silver

Post autor: caniggia » 2015-08-10, 08:49

stanglex pisze:Nadto jest to najlepszy mozliwy rodzaj kompresora tj. Układ twin screw, zdecydowanie wydajniejszy od Centrifugal od Vortecha, czy zestawow typu roots
Kolega jest w błędzie.

Awatar użytkownika
MAX
Stowarzyszenie MKP
Model: Fastback GT V8 68
Kolor: Blue & Black
Stajnia: Stajnia Małopolska
Kontakt:

Post autor: MAX » 2015-08-10, 09:03

.3lite pisze:Niektórzy chcą jeździć cały czas jednym autem, czasem ostrzej, czasem po prostu z punktu A do punktu B. W takim wypadku możliwość wyłączenia całej elektroniki jak i jej zostawienie jest po prostu najlepszym rozwiązaniem. Zapewnia mi to możliwość ostrej zabawy jak i prostej przejażdżki, czego chcieć więcej?

Taka ciekawostka , mam klienta na taki pojazd ustalamy szczegóły :)

Witam,

W załączniku przesyłam zrzut ekranu pojazdu jaki pana interesuje, zmieniłem kolor na czarny (o tym kolorze wspominal pan w rozmowie telefonicznej) i dodałem opcję ze skrzynią automatyczną (cena 1 995 $).
Cena 62 985 $ nie obejmuje podatku, kosztow wypisania Title ( dokumnetu pojazdu).
W tej chwili pozostaje nam tylko czekać na odpowiedz od dealera odnoście terminu i kwestii zakupu pojazdu bez podatku z uwagi na to że będzie on przeznaczony na export.
Jeżeli chce pan dodac do wyceny jakieś dodatkowe opcje prosze o informację.
Cena w załączniku przy kursie $ 3,80 to całkowity koszt importu bez naszej prowizji (393 705 zł) nie jest tanio jednak patrząc na rynek w EU nie ma dla tego pojazdu żadnej konkurencji :)

tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max

Awatar użytkownika
B0kiem
Forumowicz
Model: S550 GT
Kontakt:

Post autor: B0kiem » 2015-08-10, 09:06

I dobrze, oby jak najwięcej takich perełek. Tajemnica skąd ten pan jest? :)

wg. mnie dodge nigdy nie zrobi u nas kariery, to nie jest samochód na nasze realia. Ani do parkowania ani do tankowania. U mnie w mieście od 2 lat jeden facet sprzedaje challengera. To samo jest ze starymi chargerami, stoją dwa zabiedzone w komisie niedaleko mnie. Samochody dla prawdziwego pasjonata albo wariata, z kasą do tego ;)

Awatar użytkownika
TPS
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: TPS » 2015-08-10, 09:17

B0kiem pisze:I dobrze, oby jak najwięcej takich perełek. Tajemnica skąd ten pan jest? :)

wg. mnie dodge nigdy nie zrobi u nas kariery, to nie jest samochód na nasze realia. Ani do parkowania ani do tankowania. U mnie w mieście od 2 lat jeden facet sprzedaje challengera. To samo jest ze starymi chargerami, stoją dwa zabiedzone w komisie niedaleko mnie. Samochody dla prawdziwego pasjonata albo wariata, z kasą do tego ;)
Tak, powód dla którego nie kupiłem Dodge, a przejechałem pół Polski żeby go zobaczyć to jego gabaryty. Deczko za duży do parkowania i jeżdżenia. No i oczywiście musiałbym wybudować nowy, szerszy garaż, bo w starym bym z niego nie wysiadł. Ponieważ pół roku spędzam w hotelach, to dochodzi jeszcze kwestia parkowania na parkingach pod hotelami. Np w takim Regencie, dawny Hyatt, parking jest tak wąski, że ledwo Mustangiem bez obtarć da się poruszać.

Spalanie jestem w stanie przełknąć, co nie zmienia faktu,że Europa i Muscle Cary to raczej zbiory rozbieżne.

caniggia
Stowarzyszenie MKP
Model: Mustang GT 4.6 Turbo
Kolor: satin silver

Post autor: caniggia » 2015-08-10, 09:25

Z rozmowy ze sprzedawcą w salonie, panie, żebyś wiedział o jakie systemy ludzie pytają w mustangu.. Asystent parkowania, distronic, etc, etc...

Do tego właśnie doprowadził Ford, Mustanga w wersji EU w większości będą kupować nie pasjonaci niestety.

Awatar użytkownika
TPS
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: TPS » 2015-08-10, 09:41

caniggia pisze:Z rozmowy ze sprzedawcą w salonie, panie, żebyś wiedział o jakie systemy ludzie pytają w mustangu.. Asystent parkowania, distronic, etc, etc...

Do tego właśnie doprowadził Ford, Mustanga w wersji EU w większości będą kupować nie pasjonaci niestety.
Mustang trafił w gusta konsumentów! Mnie nie pozostaje nic innego Paweł, jak udać się do Ciebie, przeprowadzić jakąś modyfikację, tak aby ewentualnie na trasie złoić dupsko nowemu s550. Old School rulezzzzz :super:

Awatar użytkownika
B0kiem
Forumowicz
Model: S550 GT
Kontakt:

Post autor: B0kiem » 2015-08-10, 09:57

i tak prędzej czy później wymienicie na nowy :hyhy: ja, największy sceptyk się zakochałam, to każdy się przekona :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”