W brzuchu będzie smerać, jak go w końcu odbiorę, a lubie pojeździć bokiem. Prace rozpoczęły się w marcu, czyli osiem miesięcy temu. Dobrzez, że udało się przejechać cały MR. Na zimę pozwolę mu odpocząć
Znalazłem kompletne zestawy do zakucia za 2250 dolków, ale dzięki za podpowiedź. Przyjdzie jeszcze czas na decyzję, co dalej, ale nie lubię nie wykorzystywać potencjału.
Fajnie będzie porównać kompresor i turbinę jak zachowują się na drodze. Może będzie okazja.
przy tych 500 KM mocy o ile nie zmieniłes fabrycznych to radze to zrobic , drazki reakcyjne trzymające tylni most i mocowanie górne mostu , podniesienie mocy powyzej tego to zakucie , sprzegło , skrzynia manual wytrzyma , automat juz nie , wał w manualu podobno daje rade , ciekawe jak z dyferencjałem
Blok to zależy ile hp się chce uzyskać, w dziale wytrzymałość założonym przez stachu xjr jest link, tak można wyczytać ile da rady. Myślę że spokojnie te 600 650 da radę. Zresztą to są moce przy których wszystko siada, skrzynia, most....
Jak to piszą w stanach, decydując się na taki tuning trzeba mieć w portfelu zapas o wartości silnika, ew skrzyni, mostu...
Most juz mialem naprawiany, ale myslalem o wzmocnionym.Skrzynia jest w manualu. Co do kosztow to zobaczymy ile wyniosa i wowczas woz albo przewoz.
pzdr
Dlaczego kusiło mnie aby zmienić konia na challengera... takie porównanie, mustang na 8psi z aftercoolerem, mustang turbo tu na ok 7psi, gto na ok 6psi, no i challenger na 8psi na kenne bell. Ale miazga:)
caniggia pisze:Dlaczego kusiło mnie aby zmienić konia na challengera... takie porównanie, mustang na 8psi z aftercoolerem, mustang turbo tu na ok 7psi, gto na ok 6psi, no i challenger na 8psi na kenne bell. Ale miazga:)
porównanie bez sensu bo na kompresorze typu supercharger i to z kenne bell jest przepaść
Nie mam wykresu z kenne w mustangu, ale kreska idzie sporo niżej, jest 300 nm mniej.
Tu jest przykład, idzie niżej niż w turbo
forum.mustangklub.pl/forum/viewtopic.php?f=85&t=4864
W szczycie turbo jest takie samo doładowanie jak w challengerze, też widać jaka różnica.
Tak więc porównanie jest, pojemność robi swoje. Kenne wiadomo działa od dołu, tego nic nie pobije.
niestety, Challenger RT vs Mustang GT, mustang jest znacznie lepszy samochód we wszystkim niz challenger. używamy samochody które są bardziej równe " onclick="window.open(this.href);return false;
w poniedziałek spotkałem faceta w pracy, on jest głowny mechanik dla Don Walsh jr i też buduje silniki Forda z wysokie HP.Nowy silnik 5,0 sprawia najwięcej moc z dwóch małych turbo.Największy supercharger nie będzie robil tyle mocy co 2 male turbo w 5.0 " onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnio zmieniony 2013-03-06, 15:23 przez rick, łącznie zmieniany 1 raz.