Wymiana Shakera na nowe radio z Navi
Moderatorzy: Ronin, SECHUBU, Ronin, SECHUBU
- Tom.Tom
- Forumowicz
- Model: X-CHARGED
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: bordo + czarny mat
- Stajnia: Stajnia Pomorze
Re: Wymiana Shakera na nowe radio z Navi
Hej, kup ten mocniejszy a kabelki takiej grubości jak te co masz w wiązce

:: PAN TOMASZ ZOSTAŁ BOHATEREM W SWOIM GARAŻU - SAM ZAMONTOWAŁ KOMPRESOR! :: viewtopic.php?f=13&t=5243&start=150#p137691
- POLEJ
- Forumowicz
- Model: S197
- Kolor: satin silver
podpiąłem regulator napięcia 5V max 3A wszystko ładnie zadnych trzasków 

- pudel
- Forumowicz
- Model: 2002 V6,2007 V8
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Szary metalik & Torch red
- Kontakt:
może to tylko moje zdanie ale brzydko to wyglądaPOLEJ pisze:tak wyglada zamontowana ramka i zwykle radyjo

GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....
-
- Forumowicz
- Model: SN95 FT470
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: czarno-pomarańczowy
niestety masz rację szału nie ma i też bardzo srednio mi się to podoba.... 

- Tom.Tom
- Forumowicz
Mój wygląda tak (niedługo w swojej galerii wrzucę kilka lepszych fotek):

:: PAN TOMASZ ZOSTAŁ BOHATEREM W SWOIM GARAŻU - SAM ZAMONTOWAŁ KOMPRESOR! :: viewtopic.php?f=13&t=5243&start=150#p137691
Re:
Cześć,tomec pisze: Oryginalną navi mam m.in. ja u siebie. Poza tym że masz duży dotykowy wyświetlacz LCD to navi w PL nie uruchomisz
Miałeś jakieś problemy z instalacją? Ja kupiłem oryginalne fordowskie NAVI i nie umiem go zainstalować. Tzn radio umiem, ale nie umiem tego panelu założyć. Tak jakby radio za płytko wchodziło i blokowało ten panel.
Jak u Ciebie to było ?
Poza tym czy udało Ci się uruchomić zestaw głośnomówiący ?
Masz może instrukcję do niego ?
Re: Re:
Nieaktualne - już wiem co było nie tak. Brak oryginalnych mocowań które nie pasowały.rzabsky pisze:Cześć,tomec pisze: Oryginalną navi mam m.in. ja u siebie. Poza tym że masz duży dotykowy wyświetlacz LCD to navi w PL nie uruchomisz
Ja kupiłem oryginalne fordowskie NAVI i nie umiem go zainstalować. Tzn radio umiem, ale nie umiem tego panelu założyć. Tak jakby radio za płytko wchodziło i blokowało ten panel.
viewtopic.php?f=35&t=5929" onclick="window.open(this.href);return false;
WItam. Panowie po zmianie shakera na alpine (Alpine IVE-W530BT) mam wrażenie że shaker o wiele chodził głownie chodzi o sterowanie wzmacniaczami i basem. Radio powinno chodzić w miarę dobrze jeśli chodzi o markę i klasę a chodzi strasznie płasko. Macie jakiś pomysł? Może jakieś filtry wzmacniacze steruje przez stabilizatory.
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Kolor: satin silver
Wzmacniacze z tego co mi się wydaje są tylko dla głośników basowych. Tu jest problem czy w innych częstotliwościach?
- Tom.Tom
- Forumowicz
Ja wymieniłem Shakera na Pioneera Avica i jak sobie poustawiałem EQ i inne parametry, to łeb urywa na seryjnych głośnikach (bez charczenia itp.) 

Wiem ze są do basów ale kiepsko to wszystko gra w porównaniu z starym poczciwym shekerem a niby nie jest to jakoś najniższa polka i badziewny Chinczyk tylko alpine tak ze wbrew pozorom powinno śmigać bawiłem się korekcja częstotliwości ale na niewiele to pomaga
- Rafaello GT
- Forumowicz
- Model: 06 GT - CABRIO
- Kolor: Tungsten Grey
kolego gra płasko, bo prawdopodobnie nie masz podłączonego wzmacniacza pod radio, chyba, że się mylę, bo basowe głośniki idą właśnie ze wzmacniaczaforeman pisze:Wiem ze są do basów ale kiepsko to wszystko gra w porównaniu z starym poczciwym shekerem a niby nie jest to jakoś najniższa polka i badziewny Chinczyk tylko alpine tak ze wbrew pozorom powinno śmigać bawiłem się korekcja częstotliwości ale na niewiele to pomaga
pod którą kostkę masz nowe radio podpięte ?
- Załączniki
-
- IMG_0354.JPG (94.2 KiB) Przejrzano 5465 razy

Redukcja z iso na mustanga za pomoca :
http://www.ebay.com/itm/360672878337?ss ... 1497.l2649" onclick="window.open(this.href);return false;
przedwzacniacze sterowane poprzez stabilizatory
http://www.ebay.com/itm/360672878337?ss ... 1497.l2649" onclick="window.open(this.href);return false;
- Rafaello GT
- Forumowicz
- Model: 06 GT - CABRIO
- Kolor: Tungsten Grey
mam to samo i mi śmiga jak należy tylko przy włączaniu mam stuki jeszcze w głośnikach właśnie jestem na etapie szukania jakiegoś opóźniacza i powinno być gitezforeman pisze:Redukcja z iso na mustanga za pomoca :