Jakimś dziwnym zrządzeniem losu w garażu obok MX5 i CBF500 stanął czerwony Mustang

3.8L V6
4 biegowy automat
Jasne welurowe wnętrze
Jedyne auto 4 osobowe jakie mam

Jak do mnie trafił?
Zupełnym przypadkiem pojawił się na sprzedaż 5 min drogi od mojego domu. Po oględzinach zdecydowałem się przygarnąć go do siebie. Niewiele ponad 100k mil przebiegu (teoretycznie, choć stopień zużycia pozwala sądzić, że prawdziwy), niewielkie zużycie wnętrza (Jezu jakie amerykańskie fotele są wygodne <3), jeden właściciel od 10 lat i historia serwisowa z ostatnich 3 lat. Do tego to obecnie najtańsza (i według niektórych najbrzydsza) generacja Mustanga.
Po co?
Marzenia są po to żeby je spełniać - zawsze kochałem amerykańską, przesadzoną i bezsensowną motoryzacje. Szukałem dokładnie czegoś takiego - pływającego, nieprowadzącego się wozu z V6 lub V8, leniwym automatem i wygodnymi fotelami/kanapą.
Po obejrzeniu kilku Buicków Park Avenue (które właściwie były wspomnieniem ich samych sprzed lat), jednego Forda Explorera I (absolutnie fantastyczne auto, gdyby nie stopień korozji) zdecydowałem się na klasykę.
Nie żałuje.
Sztywny most z tyłu jest prymitywny do bólu. Skrzynia zastanawia się stanowczo za długo ze zmianami biegów. Nie skręca. Absolutnie nie hamuje. Jest ociężały i ma tylko V6. Tylna kanapa nadaje się tylko do przewozu dzieci.
Jest świetny.
Daily idealne.
Fotki w dniu zakupu: Niedługo później wybrałem się na pierwszy spot amerykańskich aut w Trójmieście: Przyjechał do mnie na fabrycznych 16' z oponami 225 co moim zdaniem było grubo za mało.
Pierwszą rzeczą do zmiany były więc koła.
8.5J, ET35, 18 cali Pierwsze przymiarki przed zmianą nakrętek, dobraniu pierścieni, zamówieniu opon i milionem innych nieprzewidzianych rzeczy :bicz: Trochę się przeraziłem, że 18 mogą być jednak za małe, jak się później okazało nie do końca słusznie.
Do tego oponki na tył w rozsądnych szerokościach: Na przód przyszły 245.
Wszystkie profil 40.
I finalnie całość prezentuje się tak: Osobiście uważam, że idealny rozmiar to 19 do tej budy. Póki co pojeździ na takich

Mimo to jestem ogólnie mega zadowolony z efektu. Jest dość szeroko, ale myśląc przyszłościowo następny setup będzie ( o ile będzie) o cal szerszy i większy.