I mnie niestety to się przytrafiło , ale jest to do zrobienia w bardzo łatwy sposób bez kupowania nowej klamki !
Do naprawy klamki będziemy potrzebować jedynie małej podkładki około 8x5x0,5 a cała operacja trwa około 1,5h
Nie robiłem fotek całej operacji ponieważ byłem sam i nie wygodnie by było trzymać śrubokręt i aparat foto więc wstawię znalezione fotki na forach Francuskich i Amerykańskich.
Objaw podobny jak foto poniżej

Pierwsza rzecz to zdjąć panel dzwi , bez względu czy to lewa czy prawa strona zasady i ilość śrubek ta sama
Według rysunku i zdjęć odkręcamy kluczem nasadowym 7 i Torx 30

Jedyna kosta do odpięcia jest ta od sterowania szyb

Następnie zdejmujemy folię tylko częśćiowo , bez obaw przykleja się sama z powrotem.

No i teraz będzie troche gimnastyki
Zdejmujemy popychacz między klamką a zamkiem podważając go od tyłu , jeśli się nam nie uda ,trudno da radę i bez zdejmowania ale będzie trudniej.
Następnie przy szybie zamkniętej ( do góry na maxa) kluczem nasadowym 10 odkręcamy dwie śruby klamki , operacja jest na tyle nie wygodna że częśćiowo szyba zasłania nam do tego bezpośredni dostęp, także uwaga bez gwałtownych ruchów kluczem przy szybie , naprawiamy klamkę a nie rozbijamy szyby hehe.

Odkręconą klamkę wypychamy na zewnątrz pod kątem , nie idzie łatwo wiec delikatnie i powoli by się reszta trzymającej klamki nie rozpadła się po drodze.

Jak już mamy wszystko ładnie na widoku widzimy że z miękich i wygiętych już uchwytów bolec wypadł z dziurki , cała operacja polega tym żeby włożyć ten bolec z powrotem a po przeciwnej stronie nałożyć podkładkę dystansową między bolcem a dziurką , to z powoduje zniwelowanie luzu który powoduje że bolec wypada i klamka nie wraca.

Podkładkę wsunąć tam gdzie fioletowa strzałka

I to wszystko , po tym już gotowe i działa jak nowa !!

Można składać z powrotem bebechy w takiej samej kolejności jak robieraliśmy.
Pozdrawiam
YoDa