Porsche Panamera - hit czy kit?
- Olaf
- Forumowicz
- Model: GT 2005
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: królewski błękit : )
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Porsche Panamera - hit czy kit?
Widziałem wczoraj Porsche Panamera (o ile tak się pisze ; ). Czarne. Wygląda obrzydliwie - jak kundel robiący kupę ; ))) Serio ; 0
Ciekawe, bo akurat ostatnio w TVN Turbo się rozpływali z zachwytu nam nim... Może i właściwości jezdne i moc ma extra (pewnie tak) ale wygląd... kupa! A o tym nie wspomnieli ani słowem... a od razu widać ze ''coś nie halo''...
Podobnie było z VelSatisem i Meganką 2006 - wyglądały jak kuper tesciowej, od razu wiedziałem , że nic z tego nie będzie (a nad VelSatisem to się dziennikarzyny zachwycały ; ))
Natomiast Cayenne jest ok, jak na Suva fajny. zwykłe Porszaki mogą być jak ktos lubi.
Ciekawe, bo akurat ostatnio w TVN Turbo się rozpływali z zachwytu nam nim... Może i właściwości jezdne i moc ma extra (pewnie tak) ale wygląd... kupa! A o tym nie wspomnieli ani słowem... a od razu widać ze ''coś nie halo''...
Podobnie było z VelSatisem i Meganką 2006 - wyglądały jak kuper tesciowej, od razu wiedziałem , że nic z tego nie będzie (a nad VelSatisem to się dziennikarzyny zachwycały ; ))
Natomiast Cayenne jest ok, jak na Suva fajny. zwykłe Porszaki mogą być jak ktos lubi.
-
- Forumowicz
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Sterling Grey
- Kontakt:
porsche nawet cokolwiek zrobi to zawsze bedzie porsche... a niektórym jak słyszą nazwę porshe to nic wiecej nie trzeba... Tez kilka razy widzialem już i też wszystkie czarne
, nic powalającego, opatrzy się i bedzie jak cayenne.
Pewnie technicznie to jest kozackie, ale jak sie taka kase wywala to ja bym chciał zeby to bylo jakies bardziej zębate, ale to chyba samochód dla tych, co chca miec porsche, a nie maja odwagi kupic coupe![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Pewnie technicznie to jest kozackie, ale jak sie taka kase wywala to ja bym chciał zeby to bylo jakies bardziej zębate, ale to chyba samochód dla tych, co chca miec porsche, a nie maja odwagi kupic coupe
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Bart
- Olaf
- Forumowicz
Ja własnie nie wiem dla kogo te auto jest zrobione???
Kosztuje masę kasy więc zakładam że ludzie kupujący go ją maja i nie muszą kupować ''kombi dla całej rodziny'' więc ''do pracy'' sobie kupią np. Audi A8, ''dla frajdy'' zwykłe Porsche a dla żony Mercedesa A klasse ; )
A może to ma być coś jak takie rodzinne KOMBI??
Kosztuje masę kasy więc zakładam że ludzie kupujący go ją maja i nie muszą kupować ''kombi dla całej rodziny'' więc ''do pracy'' sobie kupią np. Audi A8, ''dla frajdy'' zwykłe Porsche a dla żony Mercedesa A klasse ; )
A może to ma być coś jak takie rodzinne KOMBI??
Ludzie majacy kasy nie przekladaja ze kosztuje to tyle / czy tyle i za tyle to lepsze jest to czy to.. Oni chca miec Porshe i juz . maja swoje powody aby wybrac ten model.. Wiec nie porownujmy ze za ta kase to bym wybral to... jedni kupuja cos co nikt nie widzi poza samym wlascicielem.Kosztuje masę kasy więc zakładam że ludzie kupujący go ją maja i nie muszą kupować ''kombi dla całej rodziny'' więc ''do pracy'' sobie kupią np. Audi A8, ''dla frajdy'' zwykłe Porsche a dla żony Mercedesa A klasse ; )

Ostatnio zmieniony 2009-12-06, 17:45 przez AluStar, łącznie zmieniany 2 razy.
- Olaf
- Forumowicz
AluStar,
no własnie ja nie piszę o tym czy maja pieniądze tylko ze wybiorą np.:
a) A8
b) 911
c) A160
RAZEM wszystkie. (czyli po raz drugi: mają pieniądze). ale żaden logicznie myślący nie wybierze ''omnibusu'' Porsche bo lepiej mieć mocną 911.
W ogóle to Twoje zdjęcie to jakies prototypu jeszcze znośne, w realu wygląda tak jak niżej. (w ogóle to ciekawe bo na porsche.pl z 12 zdjęć ŻADNE nie jest idealnie ''z profilu'' - chyba wiedzą, że kitowo wygląda ; ))
no własnie ja nie piszę o tym czy maja pieniądze tylko ze wybiorą np.:
a) A8
b) 911
c) A160
RAZEM wszystkie. (czyli po raz drugi: mają pieniądze). ale żaden logicznie myślący nie wybierze ''omnibusu'' Porsche bo lepiej mieć mocną 911.
W ogóle to Twoje zdjęcie to jakies prototypu jeszcze znośne, w realu wygląda tak jak niżej. (w ogóle to ciekawe bo na porsche.pl z 12 zdjęć ŻADNE nie jest idealnie ''z profilu'' - chyba wiedzą, że kitowo wygląda ; ))
- horse
- Forumowicz
- Model: Mustang Convertible
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Torch Red
- Kontakt:
olaf nie zgodze sie z Toba to po co Ci co maja kase maja mupic mercedesa CLS jak moga kupic CLK i E klase albo Astona Martina Rapid bo tym smaochodem na pewno wyrozni sie z tlumu a zwykla 911 nie oszukujmysie juz jest opatrzona nawet w Polsce.
Chodzi o to ze jest to samochod niszowy a jak dla mnie jest zajebisty i gdybym mial te pol milona wolnej kasy i rodzine to wlasnie bym wybral cos Panemere a nie zadne A8, S-klase czy inny pospolity samochod, plus dla zony ale na pewno nie A klase a jakas alfe romeo Brerra albo 147 GTA jak juz ale jak wiemy o gustach sie nie dyskutuje.
Chodzi o to ze jest to samochod niszowy a jak dla mnie jest zajebisty i gdybym mial te pol milona wolnej kasy i rodzine to wlasnie bym wybral cos Panemere a nie zadne A8, S-klase czy inny pospolity samochod, plus dla zony ale na pewno nie A klase a jakas alfe romeo Brerra albo 147 GTA jak juz ale jak wiemy o gustach sie nie dyskutuje.
Jam jest Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty!!! :D
- Olaf
- Forumowicz
no właśnie potwierdzasz moje słowa, czyli przekładając ''na Twoje"
a) zona ma Brerę
b) służbowy wozik to of firmy Merc CLS
c) to ''po h..'' komuś jeszcze Panamera, która wyglada jak 911 kombi z ściętym tyłem ; ))
Tak jak mówisz, 100 razy wolałbym kupić sobie Astona lub Lambo Gallardo.
stąd pytanie: dla kogo te auto? Chyba dla tych co mieli jekieś Audi kombi 'S' a teraz chcą się wyróżniać z tłumu ''nowym kombi'' ; )))
Mi się linia tego auta totalnie nie podoba, ale to kwestia gustu - i to chyba jest ''naj'' bo np. Honda City (2005) to brzydactwo z linią z lat 80-tych a niektórzy kupowali ... ; )))
a) zona ma Brerę
b) służbowy wozik to of firmy Merc CLS
c) to ''po h..'' komuś jeszcze Panamera, która wyglada jak 911 kombi z ściętym tyłem ; ))
Tak jak mówisz, 100 razy wolałbym kupić sobie Astona lub Lambo Gallardo.
stąd pytanie: dla kogo te auto? Chyba dla tych co mieli jekieś Audi kombi 'S' a teraz chcą się wyróżniać z tłumu ''nowym kombi'' ; )))
Mi się linia tego auta totalnie nie podoba, ale to kwestia gustu - i to chyba jest ''naj'' bo np. Honda City (2005) to brzydactwo z linią z lat 80-tych a niektórzy kupowali ... ; )))
- horse
- Forumowicz
- Kontakt:
ale Olaf widzisz nie zrozumiales mnie bo wlasnie Panamera ma konkurowac z CLS'em bo to jest ta sama klasa tylko ze porsche troche bardziej luksusowe.
a o Astonie Rapid pisalem z tego wzgledu iz to tez jest samochod 4- drzwiowy klasy panamery oto mi chodzilo
a o Astonie Rapid pisalem z tego wzgledu iz to tez jest samochod 4- drzwiowy klasy panamery oto mi chodzilo
- Olaf
- Forumowicz
o kurna, rzeczywiście nic nie zczaiłem!!! w sensie Rapida nie znam tylko DB7 ; )
A nie wiedziałem, że Panamera ma konkurować z CLS'em - wydawało mi sie że Merc to piękna limuzyna, elegancka a Panamera to taki super usportowiony sedan!
Może Panamera to ma być autko dla tych bardziej statecznych ''ojców rodzin'', bo pokazywanie się w Carrerze to dla ''playboyów''??
Są takie próby czynione od kilku lat np. jest Maserati Quattroporte (wg. mnie super!) a jakoś nie zrobił furory... No i ten Rapid (w planach jak rozumiem)...
A nie wiedziałem, że Panamera ma konkurować z CLS'em - wydawało mi sie że Merc to piękna limuzyna, elegancka a Panamera to taki super usportowiony sedan!
Może Panamera to ma być autko dla tych bardziej statecznych ''ojców rodzin'', bo pokazywanie się w Carrerze to dla ''playboyów''??
Są takie próby czynione od kilku lat np. jest Maserati Quattroporte (wg. mnie super!) a jakoś nie zrobił furory... No i ten Rapid (w planach jak rozumiem)...
- horse
- Forumowicz
- Kontakt:
tak rapid jest w zaawansowanych planach i prawdopodobnie powstanie. Quattroporte super wozik a nie zrobil kariery tylko i wylacznie dlatego ze pochodzi z wloch a nie z niemiec
a co do CLS'a Panamera ma z nim konkurowac dlatego ze oba auta sa to tzw 4 -drzwiowe coupe oczywiscie Panamerabedzie troche drozsza od Merca wiadomo czemu.

a co do CLS'a Panamera ma z nim konkurowac dlatego ze oba auta sa to tzw 4 -drzwiowe coupe oczywiscie Panamerabedzie troche drozsza od Merca wiadomo czemu.

- Deftronic
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Shelby GT500
- Silnik: V8 5.4
- Kolor: Grabber Orange
Jak dla mnie Panamera wygląda słabo, a w środku tak jakoś "przyciężko".
Zapomnieliście o pięknych, nowych Jaugarach seri XJ i XF:
http://www.jaguar.com/gb/en/?gclid=CIjs ... medium=CPC
http://www.jaguar.com/gb/en/?gclid=CIjs ... rce=Google
Zdecydowanie bardziej mi się podobają niż to Porsche.
Zapomnieliście o pięknych, nowych Jaugarach seri XJ i XF:
http://www.jaguar.com/gb/en/?gclid=CIjs ... medium=CPC
Zdecydowanie bardziej mi się podobają niż to Porsche.
http://www.dinxproject.org" onclick="window.open(this.href);return false;