Kminiłem nad sprawą poprawy audio w swoim 2013 Premium i póki co wykminiłem, że wycisze drzwi (butyl + gąbka) i przy okazji bagażnik (butyl). No ale że już rozbieram drzwi to być może warto podmienić od razu głośniki? Mam teraz fabryczne 165mm + tweeter (a przynajmniej powinienem tak mieć w 2013, jeszcze drzwi nie ruszałem) i suba 8". Suby zostają, ale te 165 i tweetery grają raczej kijowo na moje ucho - słaba separacja, wszystko się zlewa. No i ogólnie nijak po prostu. Szukałem innego zestawu głośników, ale podmienić fabryczne - 25W 2 Ohm - no i jest problem, w zasadzie zostają tylko JBL GTO 6508C (mają impedancje 2 ohm, cała reszta 4 ohm. W USA co prawda mają tego więcej, ale czy przeżyją transport...). Mają moc RMS 70W i nie wiem czy przy fabrycznym amplitunerze (zapewne 25W, skoro taki jest głośnik) będą "wstawać" i dobrze grać, a na razie nie mam życzenia wrzucać wzmacniacza do bagażnika. Ktoś ogarnięty się wypowie?

Żeby nie było - nie chce robić BUM CYK BYM tylko troche poprawić fabryke, bo na głośniki to panowie księgowi pożałowali hajsu. Pewnie zaoszczędzony hajs wydali na wyściółke bagażnika ***** ich mać.