Mandat od straży miejskiej

Co tam Panie w polityce ?

Moderatorzy: horse, horse

Awatar użytkownika
horse
Forumowicz
Model: Mustang Convertible
Silnik: V6 4.0
Kolor: Torch Red
Kontakt:

Post autor: horse » 2010-03-19, 18:37

za horse'a beda scigac kogos w kazachstanie tym razem :D

Jam jest Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty!!! :D

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz
Model: GT 2005
Silnik: V8 4.6
Kolor: królewski błękit : )
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: Olaf » 2010-05-27, 15:39

To przeczytałem dziisaj, ale nie wiem, czy działa: ))

Jeszcze apropo samochodów mała podpowiedz jak "koledzy złapią nas na suszarkę"

"Co zrobić jak złapią Cię na radar?

Odpowiedź poniżej

Bardzo grzecznie zachowujemy się w stosunku do policjantów ( zasada główna, warunek konieczny).

Prosimy o legalizację radaru i udajemy, że dokładnie czytamy, bo na 100% jest OK.

Zgłaszamy małą uwagę :: "Panie Poruczniku ( grzecznie - niezależnie od stopnia - policjanci to lubią),

ta legalizacja jest jak najbardziej w porządku, dziękuję bardzo, ale prosiłbym jeszcze o pokazanie legalizacji na zasilanie przyrządu pomiarowego". Dostrzegamy wielkie oczy "Pana Porucznika". Mówimy dalej - "Widzi Pan - zgodnie z Ustawą o Miarach i Wagach art 63, legalizacji podlega cały przyrząd pomiarowy, łącznie z zasilaniem jeżeli nie pochodzi ono z sieci 230V. Proszę więc o pokazanie legalizacji na akumulator i instalację elektryczną pojazdu Panów Policjantów. Oczywiście taki dokument nie istnieje. Sprawia trafia więc do Sądu Grodzkiego a w międzyczasie piszemy do Głównego Urzędu Miar i Wag - pismo "zapytanie", w którym prosimy o opinię czy zasilanie przyrządu pomiarowego ( np: wagi ) ma wpływ na wynik pomiaru. Dostajemy odpowiedź "Oczywiście że tak" oraz pouczenie że: "jeżeli będziemy używali wagi elektronicznej (a więc urządzenia pomiarowego), które ma legalizacje, natomiast bateria lub akumulator legalizacji nie posiada, to nie tylko wynik pomiaru jest dotknięty wadliwością a więc niezgodny z prawem ale i użytkownik posługujący się nie legalizowanym urządzeniem pomiarowym popełnia wykroczenie i podlega karze.

Na naszej sprawie w Sądzie, pokazujemy odpowiedź z GUMiW i prosimy Wysoki Sąd by nie wymierzał kary grzywny "Panu Porucznikowi" za posługiwanie sie urządzeniem pomiarowym które nie posiada legalizacji."...

Awatar użytkownika
Martul
Młodszy Forumowicz
Silnik: V6 3.7
Kontakt:

Post autor: Martul » 2010-05-27, 16:45

A "Pan Porucznik" może się doczepić do Świateł, Braku apteczki, trójkąta, i mnóstwa innych rzeczy :) tak lepiej nie zaczynać :)

Awatar użytkownika
celibad
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2015
Silnik: V8 5.0
Kolor: yellow triple
Kontakt:

Post autor: celibad » 2010-05-27, 21:43

no lepiej słuchać Martuli :) Ona teraz jest Gliną

"najlepszym lekiem na wszystkie problemy jest zwykła woda. dwie krople na szklankę wódki i wszystko przechodzi jak ręką odjął"

Jak mam czas to leże i odpoczywam, a jak nie mam czasu to tylko leże.

ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Hans
Forumowicz
Model: 500
Kolor: Black

Post autor: Hans » 2010-05-30, 00:56

Martul, a co, jak jest trójkąt, apteczka, cala masa innych śmieci, a nawet odblaskowa kamizelka? :)

BTW... Martul... HWDP? :rotfl: :rotfl: :rotfl:

.:: :evil: my other ride is your mom :evil: ::.

Awatar użytkownika
Ronin
Forumowicz
Model: s 197
Kolor: black

Post autor: Ronin » 2010-06-25, 11:26

Tym razem ja mam pytanie w tym temacie. Już nie sama straż miejska ale urząd miasta odezwał się do mnie za niezapłacone mandaty za parkowanie z lat 2005, 2007, 2008. W sumie są to trzy mandaty za auto którego już nie mam. Pod koniec 2008 go sprzedałem.

Pytanie co im odpisać ? Do domu przyszło poleconym więc mają potwierdzenie, że korespondencja została odebrana :zdegustowany:

Ktoś ma propozycję co im napisać ? Poza tym żeby się :fu2:

mustang... just a dream ...

Awatar użytkownika
LIZZARD
Forumowicz
Model: DODGE MAGNUM

Post autor: LIZZARD » 2010-06-25, 12:06

Ronin pisze:Tym razem ja mam pytanie w tym temacie. Już nie sama straż miejska ale urząd miasta odezwał się do mnie za niezapłacone mandaty za parkowanie z lat 2005, 2007, 2008. W sumie są to trzy mandaty za auto którego już nie mam. Pod koniec 2008 go sprzedałem.

Pytanie co im odpisać ? Do domu przyszło poleconym więc mają potwierdzenie, że korespondencja została odebrana :zdegustowany:

Ktoś ma propozycję co im napisać ? Poza tym żeby się :fu2:
Obawiam się, że nic mądrego nie napiszesz, Monia właśnie jest w trakcie przerabiania tego tematu. Była tylko właścicielką pojazdu i bez prawa jazdy, a jej były współwłaścicielem i on jeździł i nie płacił za parkowanie, łącznie 11 razy w 2005/2006. Po naszej interwencji okazało się, iż nie ma to w ogóle znaczenia, ponieważ właściciel odpowiada a nie ten, który de facto nie dopełnił obowiązku zapłacenia za parking. Zarząd Ulic i Mostów wszczął postępowanie egzekucyjne w postaci zgłoszenia do skarbówki i zakładu pracy o zajęcie wynagrodzenia. Moni pozostało dochodzenie zwrotu tej kasy na drodze postępowania sądowego przeciwko jej byłemu. :zly:

Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...

alski
Forumowicz
Model: GT500 & FAST'67
Silnik: inny V8
Kolor: Aktualnie Qnia brak na stanie...
Stajnia: Stajnia Wielkopolska

Post autor: alski » 2010-06-25, 12:37

Też się migałem z zapłatą za jekieś zaległe postoje z 2006 ...auta nie ma ale osoba fizyczna jest i wiadomo kto był właścicielem...
Dostałem wezwanie do uregulowania z Urzędu Skarbowego...Jak nie uregulujesz to sam komornik zabierze Ci z konta bankowego...szkoda czasu...zapłaciłem...

:(

alski

It's Never Too Late to Have a Happy Childhood

Awatar użytkownika
Ronin
Forumowicz
Model: s 197
Kolor: black

Post autor: Ronin » 2010-06-28, 08:12

No to trudno :| koniec dywagacji i trzeba zrobić przelew :zdegustowany:

mustang... just a dream ...

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz

Post autor: Olaf » 2010-06-28, 11:16

He, chłopaki, coś macie niefart - tj. policja poprzez US ze mnie ściąga mandaty nawet do 3 lat wstecz ale za 'postój'' od Straży Miejskiej to jeszcze nigdy mnie nie ścigneli - chyba nie mają takich uprawnień... a kilka im wiszę ; )))

Awatar użytkownika
LIZZARD
Forumowicz
Model: DODGE MAGNUM

Post autor: LIZZARD » 2010-06-28, 15:13

Olaf pisze:He, chłopaki, coś macie niefart - tj. policja poprzez US ze mnie ściąga mandaty nawet do 3 lat wstecz ale za 'postój'' od Straży Miejskiej to jeszcze nigdy mnie nie ścigneli - chyba nie mają takich uprawnień... a kilka im wiszę ; )))
Mają na to pięć lat.

Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...

Awatar użytkownika
Olaf
Forumowicz

Post autor: Olaf » 2010-06-28, 15:33

he, he , ja im widzę od 9 lat : )))

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: sławekw » 2010-06-28, 22:18

a przypadkiem władze mundurowe nie mogą wciągnąć kogoś na listę dłużników?? czy jak tam się to nazywa...

Nic na siłę, wszystko młotkiem :D i wyklepie się coś takiego:
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko poza Mustangiem”