Witam,
Skoro zostałem tutaj zaproszony to może również mi posiadaczowi camaro udzielicie porady. Myślałem nad wymiana hamulców na lepsze, bo jak wiadomo w amerykańcach nie są one jakieś świetne. Ale jak zobaczyłem ceny to jestem trochę zszokowany. Możecie coś polecić i jak cenowo to wychodzi? Jak przeglądałem to same zestawy po 10 tys.
Z góry dzięki za pomoc;)
Hamulce, kompletny zestaw
-
- Forumowicz
- Model: 302HO 1994 rok
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: sapphire blue
- Kontakt:
Re: Hamulce, kompletny zestaw
sprawdz http://www.rockauto.com" onclick="window.open(this.href);return false;
302 HOooooo
- stang232
- Forumowicz
- Model: stang'95
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Łódzka
Re: Hamulce, kompletny zestaw
Ciężko liczyć żeby nowy zestaw brembo np cztero tłoczkowy będzie kosztował np. 2tysiące. Tanio hamulce to można poprawić np. nie obrażając nikogo w starym golfie.Camaro pisze:Witam,
Skoro zostałem tutaj zaproszony to może również mi posiadaczowi camaro udzielicie porady. Myślałem nad wymiana hamulców na lepsze, bo jak wiadomo w amerykańcach nie są one jakieś świetne. Ale jak zobaczyłem ceny to jestem trochę zszokowany. Możecie coś polecić i jak cenowo to wychodzi? Jak przeglądałem to same zestawy po 10 tys.
Z góry dzięki za pomoc;)
Tutaj wybierając lepszy hamulce celujesz automatycznie w zestawy z wyższej półki bo one dadzą radę z mocę powyżej 300KM.
Na początek można włożyć lepsze tarcze i hamulce w std. rozmiarach oraz linki w stalowym oplocie.
Oczywiście można kupić też używane zaciski brembo z innego auta i wtedy koszt takiej przeróbki jest już przystępny ale wymaga to trochę tzw. rzeźby, inwencji i zaangażowania ale efekt końcowy będzie taki że za te ok 2-3 tys będziesz miał na przodzie np. zestaw brembo z Porsche.