Hunter pisze:muszę tylko jeszcze poważnie pomyśleć o sprzęgle i pompie wspomagania, która bzyczy na skręcie.
ja jak kupiłem swojego to sprzęgło też było zajechane i wytrzymało jedynie 3 miesiace.
Pompa wspomagania nawet po wymianie na nową trochę hałasuje, ale zdecydowanie mniej niż stara ( wymieniałem w tamtym roku)
Hunter pisze:PS: od czego zacząć podnoszenie mocy, bez inwestowania w turbo/kompresor? Tylko mamy możliwość wymiany filtra na stożek, przepustnicy i całego układu wydechowego, czy jeszcze coś w granicach rozsądku można zrobić z silnikiem 3.8?
Filtr jest stożkowy już ten fabryczny, czy dużo da ci coś założenie aftermarketowego - dopiero przy zmianie programu, a do tego musisz dokupić jeszcze np. SCT koszt do 1500zł. Zresztą i tu zdania są podzielone.
Wydech zmienić polecam ( ja po zmianie jestem zadowolony)
Jak chcesz widoczny przyrost mocy to pozostaje chyba tylko włożyć Eaton M90 z thunderbirda SC.
Zresztą poczytaj to
http://www.mustangevolution.com/mustang ... ion-guide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Zamiast więcej mocy lepiej popracuj nad zawieszeniem ( nowe amorki, gumy, końcówki, sworznie, jakieś twardsze sprężyny, rozpórki) dopiero jak będzie się lepiej prowadził to można pomyśleć nad zwiększeniem mocy inaczej i tak jej nie wykorzystasz.