Mustang V6 3.7 - opinie i pomoc dla osoby początkującej ;)
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- mxavin
- Młodszy Forumowicz
- Model: V6 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Black
Re: Mustang V6 3.7 - opinie i pomoc dla osoby początkującej
Nie, nic podobnego nie znalazłem. Mało jest aut w kolorze "Lava red" a ten właśnie taki jest. Jak tylko będę miał Mustanga to pokaże się na pierwszym możliwym zlocie. 

- Koral
- Forumowicz
- Model: GT CS8 +500HP
- Silnik: V8 4.6
- Kontakt:
no ale masz zamiar naprawic airbagi i wymienic konsole czy po prostu chcesz jezdzic nim bez airbagow ?
- mxavin
- Młodszy Forumowicz
Wymienić wszystko. Nie muszę tego robić za jednym zamiarem. Jak auto już będzie kupione to spokojnie będę się nim zajmował w zależności od budżetu jakim będę dysponował aż do momentu gdy stwierdzę, że mogę wyjechać na drogę.
- adasko74
- Forumowicz
- Model: GT
- Kolor: sonic blue
mxavin pisze:Wymienić wszystko. Nie muszę tego robić za jednym zamiarem. Jak auto już będzie kupione to spokojnie będę się nim zajmował w zależności od budżetu jakim będę dysponował aż do momentu gdy stwierdzę, że mogę wyjechać na drogę.
a nie lepiej poczekac i kupic w lepszym stanie..wiele osob ktore nawet na handel ciagna auta naprawde unikaja takich 'wynalazkow' bo..to pozniej problem i spory wydatek

- mxavin
- Młodszy Forumowicz
Nie wiem jeszcze. Zastanawiam się. Podałem akcję dalej i jutro będę znał opinię odnośnie szacowanych kosztów zakupu, razem z naprawą, rejestracją i całymi opłatami. Zadam jeszcze jedno pytanie. Gdybyście mieli go kupować ile dawalibyście za niego minimalnie i maksymalnie?
- zaworek1
- Forumowicz
- Model: GT'06 Roush
- Kolor: Screaming Yellow
zobacz tez na szacowane koszty naprawy podane na aukcji

wiec przekalkuluj naprawde
u mnie bylo okolo 7k i powiem Ci ze tyle gdzies wyjdzieSzacowane koszty naprawy:
20547$

wiec przekalkuluj naprawde
- mxavin
- Młodszy Forumowicz
Tak właśnie liczyłem. Chcę wydać do 12k$ na samo kupno auto, do tego koszty naprawy i sprowadzenia. Przy aktualnej cenie dolara zmieszczę się w 60k zł. Mam przynajmniej taką nadzieję. Oczywiście gdyby był taki Mustang tylko bez wywalonych poduch to nawet bym się nie zastanawiał. Jednak nie wiem kiedy znowu na aukcji pojawi się wersja Premium tego koloru wnętrza i blachy. Dlatego chyba będę gotów poświęcić się i kupić go z takimi poduchami. Kilka godzin temu byłem pewien na 200%, teraz już mam mętlik w głowie bo nie ma ani jednej osoby, która wstawiłaby się i powiedziała, że poduchy da się naprawić. 

- zaworek1
- Forumowicz
60k zl?;o nie wiem jak to liczysz ale wg mnie, nie ma szans, mysle ze okolo 70 wyjdzie Ci samo sprowadzenie go do polski a do tego naprawy, przerobienie swiatel...mozesz sie wpakowac w niezly bajzel...
wersje premium pojawiaja sie czesto, w sumie jak patrzylem to bardzo czesto
kolor wnetrza i zewnatrz zawsze mozna zmienic 
wersje premium pojawiaja sie czesto, w sumie jak patrzylem to bardzo czesto

- mxavin
- Młodszy Forumowicz
Liczę dobrze. Zresztą wszystko wyjdzie w praniu. Dzięki wszystkim za informację. Jak już będę miał samochód to pokażę, a do tego czasu przestanę robić bałagan na forum i niepotrzebnie je zaśmiecać. 

- zaworek1
- Forumowicz
Tez liczylem dobrze przy sprowadzaniu swojego i wyszlo...no jak wyszlo
ale jak masz kase to dasz rade, oby dobrze jezdzil, dawaj info na forum koniecznie jak cos kupisz 

- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: SREBRNY
poduch da się zrobić ale nie tu tylko w stanach jeżeli masz tam kogoś znajomego to mógłby ci na miejscu zaprogzamować kompa pod nowe poduchy
czyli wymiana poduszek wymiana czujnika zderzeniowego i wymiana sterownika airbag plus dotego zaprogramowanie go do kompa samochodu
jeżeli byś to robił w polsce to kompa byś musiał wysłać do stanów
napawiał w klubie kolega poduchy i tak musiał kompa właśnie odsyłać
koszt z tymi poduszkami jak na moje oko 10 tyś
czyli wymiana poduszek wymiana czujnika zderzeniowego i wymiana sterownika airbag plus dotego zaprogramowanie go do kompa samochodu
jeżeli byś to robił w polsce to kompa byś musiał wysłać do stanów
napawiał w klubie kolega poduchy i tak musiał kompa właśnie odsyłać
koszt z tymi poduszkami jak na moje oko 10 tyś
- YoDa
- Forumowicz
- Model: V6 3,7 2012
- Kolor: Performance White
- Kontakt:
Powiem Ci tak , sporo się malicytowałem zanim wylicytowałem swojego i inne w między czasie. Jak na moje skromne zdanie to nie powinieneś więcej dać jak 10-11 tyś $ , powyżej jest już po prostu NIEOPŁACALNE !! A NJ to cena jak znam życie będzie ponad 15000$ eh, poza tym termin aukcji tego samochodu może być przyznany dopiero za miesiąc , może dwa , może tydzień... jak dobrze pójdzie przy takich uszkodzeniach to za 6 miesięcy będzieś jedził hehe
Najlepiej wybrać sobie ze 2-3 sztuki i który się uda będzie twój. Bo jak na tym jednym poprzestaniesz to przepłacisz.
Ja unikam takich z takich względów :
1. Poduchy wywalone - spory koszt wymiany i może tak być że moduł sterujący (a raczej napewno) trzeba będzie wysłać do Stanów na odblokowanie. Muarah to przerabiał i nie daj boże zaginie po drodze to już kaplica
2, Maly przebieg - najlepiej przebieg 7000-10000 mil , wtedy ewentualne wady fabryczne zostały usunięte
3. Widoczny tylko jeden kluczyk , jeśli brać to z dwoma kluczykami bo akurat w Mustangu to ma znaczenie jeśli np. trafisz na takiego który ma blokade do 130km/h
4. Z NY , NJ i FL unikam samochodów , częste przewałki i krętacze , pewniejsze auta są z zachodniego wybrzeża i do tego dużo taniej da się je wylicytować nawet jesli tranport lądowy będzie 1000$ kosztował.
Z mnoich wyliczeń ten samochód wyjdzie Ci ponad 90 tyś jak nic , same części wyjdzą ponad 4000$ jeśli chcesz wymieniać a nie klepać , przynajmniej takie świerze auto to myślę ze mija się z celem klepanie a przy wymianie to Maska 1200$ , pas przedni 380 , lampy 770$ sztuka , Zderzak 180 $ , błotnik 140$ i sporo innych pierdół , dodaj sobie jeszcze do tego przesyłki za cześci , cła i Vaty. Naprawa u nas to jakieś 6000 zł a z lakierowaniem też nie bedzie łatwo , trudny kolor
A ten Ci się nie podoba? moim zdaniem uszkodzenia OK https://www.iaai.com/Vehicles/VehicleDe ... wNumber=27" onclick="window.open(this.href);return false;
Najlepiej wybrać sobie ze 2-3 sztuki i który się uda będzie twój. Bo jak na tym jednym poprzestaniesz to przepłacisz.
Ja unikam takich z takich względów :
1. Poduchy wywalone - spory koszt wymiany i może tak być że moduł sterujący (a raczej napewno) trzeba będzie wysłać do Stanów na odblokowanie. Muarah to przerabiał i nie daj boże zaginie po drodze to już kaplica
2, Maly przebieg - najlepiej przebieg 7000-10000 mil , wtedy ewentualne wady fabryczne zostały usunięte
3. Widoczny tylko jeden kluczyk , jeśli brać to z dwoma kluczykami bo akurat w Mustangu to ma znaczenie jeśli np. trafisz na takiego który ma blokade do 130km/h
4. Z NY , NJ i FL unikam samochodów , częste przewałki i krętacze , pewniejsze auta są z zachodniego wybrzeża i do tego dużo taniej da się je wylicytować nawet jesli tranport lądowy będzie 1000$ kosztował.
Z mnoich wyliczeń ten samochód wyjdzie Ci ponad 90 tyś jak nic , same części wyjdzą ponad 4000$ jeśli chcesz wymieniać a nie klepać , przynajmniej takie świerze auto to myślę ze mija się z celem klepanie a przy wymianie to Maska 1200$ , pas przedni 380 , lampy 770$ sztuka , Zderzak 180 $ , błotnik 140$ i sporo innych pierdół , dodaj sobie jeszcze do tego przesyłki za cześci , cła i Vaty. Naprawa u nas to jakieś 6000 zł a z lakierowaniem też nie bedzie łatwo , trudny kolor

A ten Ci się nie podoba? moim zdaniem uszkodzenia OK https://www.iaai.com/Vehicles/VehicleDe ... wNumber=27" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam
Yoda

Yoda
- mxavin
- Młodszy Forumowicz
Uszkodzenia rzeczywiście są w porządku ale to zupełnie nie jest to czego szukam. Kolor jest niebieski a ten zdecydowanie wykluczam. Poza tym mam już gotową wizję samochodu. Dlatego chciałbym aby był on czarny lub najlepiej w kolorze lava red. Do tego w środku skóra powinna być czerwona. Ten spełnia wszystkie te wymagania. Może będzie łatwiej jak zdradzę wizję samochodu, który chcę mieć.
http://i1206.photobucket.com/albums/bb4 ... re3266.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ps. Wiem, że to są duże wymagania jak się chce kupić używane a do tego rozbite auto. Niestety taki mam plan i do niego będę dążył. Jeśli wyjdzie taniej przemalowanie i wymiana tapicerki to może pójdę w tym kierunku.
http://i1206.photobucket.com/albums/bb4 ... re3266.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ps. Wiem, że to są duże wymagania jak się chce kupić używane a do tego rozbite auto. Niestety taki mam plan i do niego będę dążył. Jeśli wyjdzie taniej przemalowanie i wymiana tapicerki to może pójdę w tym kierunku.

- Koral
- Forumowicz
- Model: GT CS8 +500HP
- Kontakt:
Mustang to bardzo popularne auto w USA i co tydzien pojawiaja sie nowe oferty, w takim kolorze jak podales rowniez..
a 8na10 to wersja Premium , wiec to zaden argument bo wiekszosc jest w premium
ale oczywiscie Ty decydujesz co kupujesz
dla mnei mozesz nawet kupic przystanek i wyklepac go na ksztalt mustanga 
Nic nam do tego, oczywiscie do czasu gdy bedziesz probowal go sprzedac, wtedy jzu mozemy sie interesowac
a 8na10 to wersja Premium , wiec to zaden argument bo wiekszosc jest w premium
ale oczywiscie Ty decydujesz co kupujesz

Nic nam do tego, oczywiscie do czasu gdy bedziesz probowal go sprzedac, wtedy jzu mozemy sie interesowac

- mxavin
- Młodszy Forumowicz
Dobrze, zlecenie poszło dalej. Teraz już tylko czekam na informację. Przynajmniej wiem jak będzie wyglądał i nie mogę się doczekać. A czy to będzie ten z wywalonymi poduchami? Nie wiem, okaże się. Dzięki za rady. Skoro mają być takie problemy z tymi poduchami to może rzeczywiście poczekam jeszcze trochę na inny model. Dzięki za pomoc. Liczę, że jeszcze przed wakacjami będę mógł się pochwalić swoim pierwszym Mustangiem.