Czesc z USA! Przeprowadzam sie do Polski w 2012.

Co tam Panie w polityce ?

Moderatorzy: horse, horse

scrmnws6
Młodszy Forumowicz

Czesc z USA! Przeprowadzam sie do Polski w 2012.

Post autor: scrmnws6 » 2012-01-30, 00:45

Czesc wam wszystkim.

Mam na ime Grzegorz, albo Grzesiek, nie ma ruznicy dla mnie. Przeprowadzilem sie do stanuw z rodzicami i bratem w 1989. Teras mam 29 lat i bede sie przeprowadzal do Polski z zonom i bedziemy sie razem uczyc w Medical University of Lodz. Zaczynamy szkole w October 2012.

Ja jusz od 18 lat sie wysciguje w ruznych autach. Moje ostatnie auto to bylo 1996 Pontiac Formula WS6 kturego z kolegom wybudowalismy w garazu. Mial 475 koni. Prawie ze wszystko bylo wymienione oprucz farby, to byla fajna skarbonka. :)

Teras gdzies szesc miesiency temu kupilem 2011 Subaru WRX Limited. Kupilem to auto jeszcze nie wiedzonc ze bede w Polsce za rok czasu, i tak mi troche zkomplikowalo plany. Na rzeczona nie wiedziala czy bedzie na studja w Polasce czy w stanach, no i tak wyszlo rze w Polsce. Biore swoje Subaru do Polaksi jako gluwne moje auto i tesz planuje chyba przeprowadzi albo jeszcze jedno Subaru WRX/STI albo Ford Mustang na sprzedasz, a morzliwosc jest ze jeszcze dwa inne auta tesz sprowadze. Ale jeszcze z tym jest czasu i mam nadzieje ze mi pomorzecie z tym.

Mam na dzieje ze bede mial okazje na kilka wysciguw pojechac ze swoim WRX w Polsce. Bede musial znalesc gdzie na tym forum te informacje wszystkie som.

A teras na kilka zdjenc:

Obrazek
Obrazek

Pontiac Formula:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Za durzo koni...
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kilka video:
" onclick="window.open(this.href);return false;

A tutaj to z Subaru bawie sie w sniegu:

No i to tyle na razie. Jak bede pisal z pracy, to sprubuje urzy Google Translate.

Grzesiek

Prszepraszam za muj strasznie slaby Polski jenzyk w pisaniu. Mieszkam w stanach jak mialem 6 lat, teras mam prawie 30.

scrmnws6
Młodszy Forumowicz

Re: Czesc z USA! Przeprowadzam sie do Polski w 2012.

Post autor: scrmnws6 » 2012-01-30, 05:24

O, jak ja przyjade do Polski I sie jusz rospakujemy, chcial bum zaprosic kilka ludzi do domu po rozmawiac o samochodach itd, i rospoznac kilka z was samochodowych milosnikuw.

Prszepraszam za muj strasznie slaby Polski jenzyk w pisaniu. Mieszkam w stanach jak mialem 6 lat, teras mam prawie 30.

scrmnws6
Młodszy Forumowicz

Post autor: scrmnws6 » 2012-01-30, 15:06

Narazie to ja tylko planuje tylko byc w Polsce asz skoncze szkole medycznom, a potem napewno wruce do stanuw. :)

Alexander25
Forumowicz
Model: 302HO 1994 rok
Silnik: V8 5.0
Kolor: sapphire blue
Kontakt:

Post autor: Alexander25 » 2012-01-30, 16:28

nie dziwie Ci sie ja dostalem oferte pracy w USA przy ochronie antykorozyjnej gazociagow i chyba wyjade bo tu roboty nie ma a za 1300zl nie bede pracowal jak skoncyzlem studia techniczne :)
Powodzenia na studiach zycze. Cwicz polski bo w rodzinie u mnie jeden sobie nie dal rady jak przyjechal z USA studiowac medycyne polegl na polskim i trroche poziom jest wyzszy niz u was.
Jeszcze raz powodzenia

302 HOooooo

Kuba
Członek Honorowy MKP
Model: S281 SC
Silnik: inny V8
Kolor: Wściekle czerwony

Post autor: Kuba » 2012-01-30, 17:06

scrmnws6 - zrobimy Ci w Łodzi odpowiednie powitanie. Tylko powiedz którą destilery preferujesz :hyhy: :hyhy: :hyhy:
Bo my zasadniczo wszystkie :rotfl: :rotfl: :rotfl:

scrmnws6
Młodszy Forumowicz

Post autor: scrmnws6 » 2012-01-30, 17:07

Dziekuje za pozdrowienie.

Te studia w Lodzi to som po Angielsku, to bedzi mi o wiele latwiej nisz po Polsku. Jak by byly po Polsku to bym musial chyba najpierw jeden rok sie uczyc Polskiego jenzyka. :)

Pozdrawiam na wzajem.

scrmnws6
Młodszy Forumowicz

Post autor: scrmnws6 » 2012-01-30, 17:09

Kuba pisze:scrmnws6 - zrobimy Ci w Łodzi odpowiednie powitanie. Tylko powiedz którą destilery preferujesz :hyhy: :hyhy: :hyhy:
Bo my zasadniczo wszystkie :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Wlasnie mnie dzisiaj glowa boli bo wczoraj sobie troche za durzo wypilem, to teras to wlasnie ostatnie o czym mysle to jest alkohol... lol. No i w pracy teras nie jest smialo.

Kariot
Młodszy Forumowicz

Post autor: Kariot » 2012-01-30, 17:45

Fajnie, że wracasz do "domu", ale tak jak przedmówcy sądzę, że powrót do Polski to jak strzelenie sobie w łeb :mur: , bez urazy oczywiście. Teraz wydaje Ci się, że wrócisz po studiach do Stanów, a w trakcie zmienisz zdanie i zostaniesz w tym zapyziałym kraju, gdzie zarabia się 1/4 tego co w Stanach, a paliwo jest 2-3 razy droższe. Spora część mojej rodzinki wróciła ze 3 lata temu między innymi z Grecji i teraz strasznie żałują. Ja też planuję po studiach albo jeszcze wcześniej wyjazd do Stanów. Tak czy inaczej do zobaczenia w PL lub USA. :D

Awatar użytkownika
Dezo
Forumowicz
Model: BULLITT
Silnik: V8 4.6
Kolor: HG
Kontakt:

Post autor: Dezo » 2012-01-30, 17:58

Świetne zdjęcia Grzesiek! Widzę, że Klub się wzmocni technicznie. Powodzenia na studiach życzę!
A Panowie malkontenci... nie wstyd Wam tak robić we własne gniazdo..? Jak Wam się nie podoba w Kraju, to chociaż zachowajcie to dla siebie.
Ja, dla odmiany uważam, że Polska to najlepsze miejsce do życia na Ziemi! Byłem, widziałem wiele miejsc i nigdzie nie jest tak "różowo", jak to się na pierwszy rzut oka wydaje. Jak mawiają Amerykanie: "U sąsiada trawa jest zawsze bardziej zielona", hehe w Polskim wydaniu: "Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma".
Pozdrawiam

Samotny Wilk

scrmnws6
Młodszy Forumowicz

Post autor: scrmnws6 » 2012-01-30, 18:13

Dezo- The grass is always greener on the other side. ;)

Ja nie wiem ale prawdo podobnie wruce do stanuw, jestem za bardzo z Amerykanizowany i bym sie mysial dlugo przyzwyczajic do wszystkiego. Ale ja bardzo kocham Polske. Jak przyjerzdzam to sie czuje tak jak w domu, zawsze smutno mi sie robi jak jusz czeba wyjechac.

scrmnws6
Młodszy Forumowicz

Post autor: scrmnws6 » 2012-01-30, 18:26

stang67 pisze:Może trochę racji Dezo, ale nie przeginajmy też w tę stronę... :P Każdy widzi jak jest, nie chcę się kłócić... w każdym razie ja odgalopowywuję :)
scrmnws6 powodzenia na studiach ;) Ja też kocham Polskę, ale nie wychodzi mi na zdrowie mieszkanie tu tak to ujmijmy :P
Dziekuje. Studia bede trudnom i dlugom drogom, ale jak jusz skoncze to bedzie bardzo warte.

Teras narazie patrze sie za jakimi zeczami moge przywiesc na sprzedarz zeby troche zarobic bo mam morzliwosc przywiesc dwa auta bez podatkuw itd, i tesz planuje napelnic je rzeczami na sprzedarz.

Bolek
Forumowicz
Silnik: V6 3.7
Kolor: Silver
Kontakt:

Post autor: Bolek » 2012-01-30, 22:53

Witaj :) Bardzo fajne zdjęcia ,życze powodzenia w Polsce ,napewno będzie Ci potrzebne ;)

Awatar użytkownika
rzabsky
Forumowicz
Silnik: V6 4.0
Kolor: Mineral Grey

Post autor: rzabsky » 2012-01-30, 23:26

ale go straszycie :) Dajcie mu szansę zapłakać na stacji benzynowej ... ;)

p.s.

scrmnws6 przywieź w każdym aucie po 100l benzyny to Ci się transport zwróci :D

scrmnws6
Młodszy Forumowicz

Post autor: scrmnws6 » 2012-01-31, 00:12

Bolek pisze:Witaj :) Bardzo fajne zdjęcia ,życze powodzenia w Polsce ,napewno będzie Ci potrzebne ;)
Dziekuje. Bylem teras w Lodzi w October na dwa tygodnie, jest naprawde innaczej w Polsce i bede mial dlugom droge do przyzwyczajenia sie w czsie szkoly. Po szkole to narazie planuje na 100% wrucic do stanuw, a zawsze jak cos niesamowitego sie przyjdzie to morze zostane dlurzej.

rzabsky pisze:ale go straszycie :) Dajcie mu szansę zapłakać na stacji benzynowej ... ;)

p.s.

scrmnws6 przywieź w każdym aucie po 100l benzyny to Ci się transport zwróci :D
No wlasnie... nie wiem jak to jest ze takie paliwo jest u was drogie. Dla tego wienkszosc aut jest z malym silnikiem.

Awatar użytkownika
rzabsky
Forumowicz
Silnik: V6 4.0
Kolor: Mineral Grey

Post autor: rzabsky » 2012-01-31, 09:09

scrmnws6 pisze:
No wlasnie... nie wiem jak to jest ze takie paliwo jest u was drogie. Dla tego wienkszosc aut jest z malym silnikiem.
Albo na lpg :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko poza Mustangiem”