Weekend za miastem. Mazowsze

Co tam Panie w polityce ?

Moderatorzy: horse, horse

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bielek
Forumowicz
Model: Mustang 1965 conv
Kolor: niebieski
Kontakt:

Weekend za miastem. Mazowsze

Post autor: Bielek » 2011-12-18, 17:42

może dlatego, że mieszkam w Wawie dopiero od kilku lat... w wolny weekend zupełnie nie wiem gdzie wybrać się za miasto. Jak wybrałem się na grzyby to zobaczyłem, że w innym samochodzie lokalni poprzecinali opony...

Znacie jakieś fajne trasy na Mazowszu? Gdzie warto wybrać się na jeden dzień poza stolicę?

znam okolicę Poznania i możecie zobaczyć co polecam viewtopic.php?f=32&t=4344

Znacie jakieś nietypowe miejsca, albo nawet znane większości lokalnym, gdzie można wybrać się na wycieczkę Mustangiem?
Ostatnio zmieniony 2012-02-07, 00:52 przez Bielek, łącznie zmieniany 1 raz.

[url=http://myrencontres.com]rencontre agricole[/url]

Awatar użytkownika
pavlito
Stowarzyszenie MKP
Model: GT 05 premium manual
Silnik: V8 4.6
Kolor: Sonic Blue

Re: Weekend za miastem. Mazowsze

Post autor: pavlito » 2011-12-18, 18:24

Blisko Wawy to np. Wawa -> Kazimierz Dln. -> prom do Janowca -> zamek w Janowcu -> Wawa. Wychodzi 140-150 km w jedną stronę i są 3 drogi, którymi można jechać (1. szybka lubelska, 2. ładna wyboista wałem wiślanym, 3. przez Kozienice w dużej części ładnie odnowiona). W Kazimierzu jest zwiedzanie, niezłe jedzenie (np. naleśniki, koguty), wąwozy, kamieniołom. W Janowcu do zwiedzania jest zamek. W drodze powrotnej przez Kozienice jest przyczółek z II W. Św. w Mniszewie (skansen z okopami). Następnie można zwiedzić zamek w Czersku pod Górą Kalwarią. Jak na jeden dzień i tak za dużo, więc Czersk i Mniszew można zobaczyć osobno (wypad popołudniowy).

Jeśli ktoś ma ochotę na dalszy wypad to można z Kazimierza skoczyć do Nałęczowa. Też ładna droga :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko poza Mustangiem”