[quote:e829703e62="malutki_567"][quote:e829703e62="SeaBiscuit"]Można też zakupić w Anglii europejskie tyły ale mi się nie podobają[/quote:e829703e62]
Kwestia gustu - moim zdaniem wyglądają lnawet epiej niż oryginalne (w których drażni mnie mały, przeroczysty kawałek plastiku czyli światła cofania - calusieńkie czerwone byłyby OK), szczególnie w wersjach z pasami idącymi przez całą karoserię pasami (racing stripes). Odpowiednie rezystorki mają wbudowane więc problem częstotliwości mrygania odpada. Zaletą jest także używanie standardowych, europejskich dwuwłóknowych żarówek 5/21W.
Układ konwertujący światła z amerykańskiego na europejski robi się na kilku przekaźnikach i podłącza bezpośrednio do reflektorów z tyłu, jedyne co trzeba przeciągnąć to +12V włączające przeciwmgielne oraz (jeżeli ktoś nie ma w bagażniku) +12V grubym kablem bezpośrednio z akumulatora (żeby nie popalić fabrycznej instalacji środkowego światła stop). Jako sygnały wejściowe wykorzystuje się wszystkie trzy stopy (lewy, środkoy, prawy), zaś na wyjściu dostajemy europejskie kierunkowskazy i stopy.
I tyle.[/quote:e829703e62]
Ha własnie takie kupiłem. Nie chcialem zadnych wynalazkow poniewaz orginalne sa idealne takie jakie sa i zamienniki led czy okrągłe sa niegustowe

A te wyglądem są jak orginały. Jedno musze przyznać... w nocy orginały to miód jak świecą trzy naraz

niestety migacz malowidoczny. Wkladanie cofania i przeciwmgielnego z malacza tez mi sie nie podoba( migacze zamiast cofania) dlatego sie zdecydowałem na nie.
I teraz wlasnie... spedzilismy pól soboty z nano-bio-eletronikiem technikiem

rozszyfrowywał instalacje... stwierdził na koniec że w ponitacu jest lepsza instalacja

ale coś niby wydumał kazał kupić conieco zobaczymy wlasnie czekam kiedy bedzie mial czas, nie chce narazie nic pisac dopoki sie jego teoria nie sprawdzi. Ale wypytywal mnie czy na forum cos nie pisza kurde przydalo by sie jakies wsparcie hehe.