No to ja doloze swoje trzy grosze do tego tematu albo raczej cos od niego dostane
Rozglądam sie powoli za 1969, sprawdzam ebay, kijiji czytam ostatnio literature klasyków i staram sie zawęzic swoje kryteria. Jeszcze 2 tygodnie temu nie wiedzialem jakie I gen ma silniki ale juz sie oswajam. Stąd takze prosba o naprowadzenie mnie do kryteriów ktore spelnią moje wymagania. A wiec to co do tej pory udalo mi sie ustalic.
Na body mi nie zalezy bo to wlasnie przód w 69 ma dla mnie najwiekszą wartosc takze moze byc coupe, sportroof nawet w machu. Grande raczej odpuszczam.
Silnik: i tutaj troszke gorzej bo na początku stawialem na 302 ale jezeli ma to byc mój jedyny mustang na dluzsze lata to decyduje sie na wiekszą wersje. Z tym ze wybór pada na 351 H-code 2V windsor albo 351 M-code 4V cleveland. Róznica 40 HP (M tutaj zdecydowanie wygrywa) i troche momentu. Nastepnym etapem bylby supercharger Paxtona ale tutaj juz sie gubie bo nie wiem czy H-code czy M-code bylby przyjazniejszy do modyfikacji. Czy naginam wtedy warunki rejestracji na zabytkowy?
Potem myslalem jeszcze o transmisji i na pewno bedzie to manual ale nie mam pojecia jakiego szukac. Obowiązkowo wspomaganie kierownicy.
kryteria kupna: Mocny mustang z 5.0 lub wiecej z superchargerem paxtona (nie bede dlubac w silniku bo chce zeby orginał pozostal). Albo coupe albo mach bo tutaj przychodzi duuzo dodatków poprawiających prowadzenie auta no i samo wykonczenie z pakietem GT.Czytalem cos o AOD ale nie pojawia sie ich zbyt wiele na ebay.
Szczerze to nie mam pojecia na co jeszcze zwracac uwage. Oczywiscie nie chce kupowac igielki ale jednoczesnie mam nadzieje ze 13 000 - 16 000 $ wystarczy na konika który pali i jezdzi i nie wygląda na zaniedbany. Remont bedzie na pewno ale nie chce zeby trwal to 3-4 lata. Docelowo autko ma byc tylko weekendowym potworem z 350-450 HP. Moze jeszcze jakis KIT zawieszenia ale to chyba jest niemozliwe jezeli chce miec zólte blachy.
Wiem ze duzo osob poswiecilo miesiace poszukiwan na ebayu i pewnie wiedzą jak czesto taki model sie pojawia i czy miesci sie w wyznaczonej przeze mnie cenie. Sugestie mile widziane bo nie bede na slepo mierzyl w cos co jest malo realne. To tylko takie poglądowe mysli które w koncu zmienią sie w CEL. Pozdrawiam i obiecuje ze za 1-2 lata pojawi sie nowy wątek w galerii.