Nissan GTR

Co tam Panie w polityce ?

Moderatorzy: horse, horse

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Deftronic
Stowarzyszenie MKP
Model: Shelby GT500
Silnik: V8 5.4
Kolor: Grabber Orange

Re: Nissan GTR

Post autor: Deftronic » 2011-08-05, 07:12

Parę fotek z Dover.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Przetestowaliśmy wreszcie przycisk SAVE - ABSOLUTNIE fenomenalna sprawa. Zgadza się że spada reakcja na pedał gazu, przyspiesznie robi sie się jak w dieslu bez turbo (takie wrażenia), ale nadal mozna pomykać bardzo szybko, a jak jest ciąg samochodów (typu trasa Londyn-Dover) i nie ma szans na wyprzedzanie - wtedy jest to najlepsze rozwiązanie. Różnicę w spalaniu niech zobrazuje fakt, że po wyjezdzie z domu i zatankowaniu na stacji benzynowej jakieś 2 mile dalej komputer pokazywał zasięg ok 330 mil. Po po włączeniu przycisku save i przejechaniu jakichś 60-70 mil komputer wciąż pokazywał zasięg 330 mil. Tak bardzo zmienia się charakterystyka pracy silnika. :)

Ogólnie super sprawa, Mustang też powinien mieć taki "magiczny"przycisk, który w wielu sytuacjach pozwala zaoszczędzić sporo paliwa i nie stresować się szukaniem stacji po drodze. Wcześniej szybka jazda GTRem to był podobny klimat jak szybka jazda GT500 - od stacji do stacji (z większym stresem nawet bo trzeba tankować minimum te 98 okt., a nie każda stacja zwsze ma to paliwo).

http://www.dinxproject.org" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: sławekw » 2011-08-05, 10:57

Deftronic pisze: Przetestowaliśmy wreszcie przycisk SAVE - ABSOLUTNIE fenomenalna sprawa. [...]

Ogólnie super sprawa, Mustang też powinien mieć taki "magiczny"przycisk, który w wielu sytuacjach pozwala zaoszczędzić sporo paliwa i nie stresować się szukaniem stacji po drodze.
wszystko fajnie, ale różnica jest taka, że w GTRze wszystkim steruje komputer a w Mustangu nie ma takiego komputera, który mógłby to zrobić :kwasny:

i to będzie zawsze [wg mojej oceny] przewyższało Mustanga nad GTRa -> samochodem steruje człowiek nie komputer

znając życie nie każdy się ze mną zgodzi ale ch*j mnie to obchodzi ;)

Nic na siłę, wszystko młotkiem :D i wyklepie się coś takiego:
Obrazek

Awatar użytkownika
Deftronic
Stowarzyszenie MKP

Post autor: Deftronic » 2011-08-05, 11:41

sławekw pisze:
Deftronic pisze: Przetestowaliśmy wreszcie przycisk SAVE - ABSOLUTNIE fenomenalna sprawa. [...]

Ogólnie super sprawa, Mustang też powinien mieć taki "magiczny"przycisk, który w wielu sytuacjach pozwala zaoszczędzić sporo paliwa i nie stresować się szukaniem stacji po drodze.
wszystko fajnie, ale różnica jest taka, że w GTRze wszystkim steruje komputer a w Mustangu nie ma takiego komputera, który mógłby to zrobić :kwasny:

i to będzie zawsze [wg mojej oceny] przewyższało Mustanga nad GTRa -> samochodem steruje człowiek nie komputer

znając życie nie każdy się ze mną zgodzi ale ch*j mnie to obchodzi ;)
No faktycznie ciężko mi się z tym zgodzić - Mustang to jest po prostu auto z INNEJ epok (co nam, fanom Mustanga w większości się podoba), ale nie pogardziłbym Mustangiem na miarę XXI wieku który byłby TECHNOLOGICZNIE na poziomie CHOCIAŻ tego Jaguara XK-RS co tak dostał wciery od GTRa w 4 odcinku ostatniej serii Top Gear. Albo nawet Mercedesa AMG C63 Black Series :oczami: (pomażyć dobra rzecz, hehe...). Tylko, że wtedy nie byłoby to już takie tanie auto (w USA przynajmniej) i zanikła by jego prostota.

Dlatego mamy farta, mając do dyspozycji dwa sportowe auta o zupełnie innych charakterystykach i filozofi. Każde daje dużo radochy i przyjemności, ale w zuepłnie inny sposób. :D

btw: GTRem także steruje człowiek - co widać już chociażby po ilości rozbitych "polskich" GTRów - ale spoko, wiem co miałeś na myśli... ;)

Jeszcze filmik na koniec. :)

" onclick="window.open(this.href);return false;

===================================

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: sławekw » 2011-08-05, 13:11

Racja, za kierowcą siedzi człowiek ;)
To wszystko też zależy czego oczekujesz. Jeżeli nie przeszkadza Ci elektronika w samochodzie która ingeruje w to jak samochód się zachowuje: w pracę silnika, w siłę hamowania itp to ok, ale tak jak dla mnie bardziej liczą się umiejętności. Co prawda jestem młodym kierowcą i jeszcze sporo przede mną nauki, ale mnie kręci to, abym to ja potrafił zapanować nad autem a nie komputer naprawiał moje błędy :D Ważne jest dla mnie to, żebym mógł w garażu podłubać przy aucie a nie jechał do informatyka, żeby mi powiedział co jest nie tak.....

Tak jak pisałem wyżej: to moje prywatne zdanie ;) cieszę się, że technologia idzie do przodu. Mam tylko nadzieję, że samochód dalej będzie pojazdem mechanicznym a nie pojazdem elektronicznym [czy elektrycznym] ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Silnik: inny V8
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2011-08-05, 15:27

Tutaj musz sie podeprzec z wypowiedzi Stiga.
Bowiem jak go zapytalismy jakie auto najbardziej lubi odpowiedzial ze GT500. A nalepszym autrem jakim jechal jest dla niego Veyron.
Jetem dumny ze tak mowi.
Chodz GT-R bo o nim jest temat, to auto innej klasy i w najmniejszym stopnu niema co porównywać z Mustangiem.

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: sławekw » 2011-08-06, 11:27

Rafałku, ja nie porównuje, staram się przedstawić jeden z wielu powodów dlaczego Mustang będzie bliżej memu sercu niż GT-R.

Obrazek

Awatar użytkownika
pudel
Forumowicz
Model: 2002 V6,2007 V8
Silnik: V8 4.6
Kolor: Szary metalik & Torch red
Kontakt:

Post autor: pudel » 2011-08-06, 13:33

sławekw pisze:Rafałku, ja nie porównuje, staram się przedstawić jeden z wielu powodów dlaczego Mustang będzie bliżej memu sercu niż GT-R.
To dlaczego robisz to w dziale GTR ?? :mur: :mur: :mur:

GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: sławekw » 2011-08-06, 17:20

pudel pisze:
sławekw pisze:Rafałku, ja nie porównuje, staram się przedstawić jeden z wielu powodów dlaczego Mustang będzie bliżej memu sercu niż GT-R.
To dlaczego robisz to w dziale GTR ?? :mur: :mur: :mur:

1. Piszę o GT-Rze, nie o Mercu, BMW czy innym szwabowozie, więc chyba w dobrym miejscu
2. Nie widzę tematu o Astrze
3. załatw mi dobre nasiona
4. miało się zakończyć na jednym poście...... :mur:

Obrazek

Awatar użytkownika
Deftronic
Stowarzyszenie MKP

Post autor: Deftronic » 2011-08-07, 17:42

SławekW, Pudel - wyluzujcie, hehe... :D

Parę fotek ze spotkania z Maluchem. :)

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: sławekw » 2011-08-07, 19:57

nie wiem czemu, ale ten kolor bardziej pasuje niż czarny do GT-Ra ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Model: GT CS8 +500HP
Kontakt:

Post autor: Koral » 2011-08-08, 10:25

Deftronic pisze: Parę fotek ze spotkania z Maluchem. :)

Deftronic,sam musisz przyznac,ze malucha nawet gtr nie przebije :D :P prostota,zero elektroniki,tylni naped,silnik z tyłu,genialna konstrukcja zupelnie jak w porsche :D :D ;) nie dziwie Ci sie ze musiales sie zmeirzyc z ta bestia i przypozowac z gtrem ku pamiatce dla potomnosci :D ;)
fiat 126P, legenda PRLu :ok:

Koral tel.+48 792-33-55-65
http://www.facebook.com/US.AutoimportKS
Obrazek

Awatar użytkownika
Deftronic
Stowarzyszenie MKP

Post autor: Deftronic » 2011-08-08, 17:59

koral pisze: Deftronic,sam musisz przyznac,ze malucha nawet gtr nie przebije :D :P prostota,zero elektroniki,tylni naped,silnik z tyłu,genialna konstrukcja zupelnie jak w porsche :D :D ;) nie dziwie Ci sie ze musiales sie zmeirzyc z ta bestia i przypozowac z gtrem ku pamiatce dla potomnosci :D ;)
fiat 126P, legenda PRLu :ok:
Koral, na Maluchu nauczyłem się jeździć i to jeszcze w podstawówce po polnych drogach. Na łąkach "driftowałem" (wtedy jeszcze nie wiedziałem, że to się tak nazywa :) ). Później, już w średniej, na samym początku lat dziewięćdziesiątych zdawałem na nim na prawo jazdy. :) Mam wielki sentyment do tego samochodu. A jak go człowiek czasami spotka w UK, to tak jakoś raźniej się robi na sercu. Gdybyśmy mieli większy garaż kupił bym sobie jednego... No, ale niestety. :(

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Model: GT CS8 +500HP
Kontakt:

Post autor: Koral » 2011-08-09, 13:56

no ja tez prawko zdawalem 126p i pewnie dlatego tak pokochalem tylni naped :D :D ;)
ale sentymentu do malucha nie mam, wolalem ciut przestronniejsze wnetrze wiec moje pierwsze auto bylo wieksze made in CCCP :D :D

Koral tel.+48 792-33-55-65
http://www.facebook.com/US.AutoimportKS
Obrazek

Awatar użytkownika
Deftronic
Stowarzyszenie MKP

Post autor: Deftronic » 2011-08-11, 16:38

Dzisiaj Gdańsk. :)