Rajdowa Szkoła Piotra Wróblewskiego

Moderatorzy: celibad, Przemek64, horse, celibad, Przemek64, horse

Awatar użytkownika
muarah
Stowarzyszenie MKP
Model: Mustang 351C, 1970
Silnik: inny V8
Kolor: hulla blue
Kontakt:

Re: Rajdowa Szkoła Piotra Wróblewskiego

Post autor: muarah » 2011-07-28, 15:24

Mustang chłopca czyni mężczyzną;)

A teraz na poważnie - ponawiam prośbę o zgłaszenie chętnych na wspólną imprezę wieczorem. Ja zostaję do niedzieli i proponuję wyjście to klubu K2 http://www.k2centrum.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
no chyba, że ktoś zna jakieś inne sensowne miejsce?
Warto byłoby zrobić rezerwację stolików ale do tego musimy wiedzieć ile osób zostaje.
Lokalu na wyłączność chyba nie ma sensu rezerwować bo nie sądzę, żeby aż tyle osób zostało na noc;(

Jeżeli chodzi o hotel to można na własną rękę bo nie ma nas tak dużo, ja prawdopodobnie będę nocował w Hotelu Oliwia przy samej trasie przed Rykami.

Cyt: "Czy można dokupić jeszcze obiad (25zl) ?"
Tak, możesz zapłacić na miejscu albo zrobić przelew, jak wolisz.

muarah

Awatar użytkownika
Adam_Ch
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Adam_Ch » 2011-07-28, 15:58

W hotelu w którym prawdopodobnie będzie nocował muarah jest mozliwość zrobienia grila/ogniska...

Proponuję tam zadzwonić i zablokować kilka pokoi wraz z grillem bądź ogniskiem.
Wszystko mamy tam na miejscu i osoby, które będą chciały się napić, to to zrobią (do niczego nie namawiam) :hyhy:

Tylko niech będą chętni, bo dzwonić na marne nie ma sensu! :)

Stylowe wnętrza, miła i profesjonalna obsługa znakomita kuchnia i bogato zaopatrzony barek zadowolą każdego smakosza.
Dzieci zapraszamy natomiast na pyszne desery i napoje

standard obiektu: dostęp do internetu, ognisko, grill, parking strzeżony, restauracja, sala bankietowa, sala konferencyjna, pełen węzeł sanitarny

atrakcje turystyczne: zabytki, szlaki turystyczne, trasy rowerowe.

Więcej info:
http://www.obiektyturystyczne.pl/najlep ... lubelskie/" onclick="window.open(this.href);return false;

Pozdrawiam,
Adam

Obrazek

Awatar użytkownika
muarah
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: muarah » 2011-07-29, 11:24

Zastanawiam się czy nie zmienić nazwy tego wątku bo "Rajdowa Szkoła Piotra Wróblewskiego" nie brzmi jak impreza na którą można przyjechać również towarzysko z być może niektórzy chcieliby przyjść i popatrzeć jak się ścigają "świrusy w Mustangach" a wieczorem się z nami zintegrować.

Jeżeli czyta to jakiś admin to prośba o rozważenie tematu jak to zrobić w elegancki sposób!

muarah

Awatar użytkownika
muarah
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: muarah » 2011-07-29, 11:26

Imprezę nazwałbym "Mustang&Friends Track Day - Ułęż" ;-))

muarah

Awatar użytkownika
PaniC
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: PaniC » 2011-07-29, 16:08

sobanek pisze:
Adam_Ch pisze:PaniC będzie w Polsce i przyjedzie popatrzeć...i ja też będę patrzeć... ;)
To ma swoją nazwę i można to leczyć ; :hyhy:

"Voyeuryzm (wojeryzm; dawniej: podglądactwo, oglądactwo) - rodzaj parafilii: stan, w którym jedynym lub preferowanym sposobem osiągania satysfakcji jest podglądanie innych osób oraz wykonywanie w tym czasie masturbacji."

:cwaniak:
Potwierdzam slowa Adama. Sobanek, nie chce tego leczyc :D A tak na powaznie to czytając tytul tematu, nie spodziewalem sie ze mozna wpasc i poogladac brykające koniki. Dopiero Adam mnie uswiadomil jak to ma wyglądac. Zgadzam sie ze nazwa jest myląca :zdegustowany:

Mariusz :)

Obrazek

Awatar użytkownika
zaworek1
Forumowicz
Model: GT'06 Roush
Silnik: V8 4.6
Kolor: Screaming Yellow

Post autor: zaworek1 » 2011-07-29, 20:06

ej właśnie, można tak wpaśc? Kurde, muszę się z wami zobaczyć ;D

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: sławekw » 2011-07-29, 20:07

pewnie, że można ;)

Nic na siłę, wszystko młotkiem :D i wyklepie się coś takiego:
Obrazek

Awatar użytkownika
Magic
Forumowicz
Model: RTR 2012
Silnik: V6 3.7
Kolor: BLACK
Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
Kontakt:

Post autor: Magic » 2011-07-31, 19:16

żeście mnie podpuścili bo na zimę już nie miałem zmieniać hamulce bo w tamtym roku kupiłem nowe zimówki i teraz nie wejdą bo to 16... :rozpacz: :rozpacz:

Obrazek
Obrazek
co gorsza po wyjechaniu na docieranie i testy natknąłem się na lotnisku na driftera w starej bejcy za cwaniactwo i głupie tekst pokazałem potencjał nawet tak słabego i bez zawieszenia mustanga na tyle ich zgasiłem że niech cieli udostępnić filmu z mojej jazdy bo podobno nie kręcili :mad: ale na ich trasie ze 200m z bardzo fajną sekwencja zakrętów :D i po ok. 10 przejazdach nawet niezbyt katujących bo na trzecim biegu do 4tyś i prędkością ok 80 max 100 z opon zostało niestety tyle

Obrazek

co mnie trochę podłamało bo jak ułęz ma taką nawierzchnię jak tu to wiele się nie pobawię i nawet na powrót nie będę miał jak w 15 min jest po oponach :rozpacz:

Obrazek

Awatar użytkownika
PaniC
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: PaniC » 2011-07-31, 19:25

Olejem sie pojele i beda zdrowe opony :D Co prawda bedzie dymu ale to chyba o to chodzi nie :D A tak na serio to przykra sprawa z kapciami ale zawsze mozesz poprawic sobie humor przypominajac miny kolegow od bmw :D

A co do mojego przyjazdu do Ułęży to nie jestem pewien bo mozliwe ze bede w Łodzi ogladal 4 generacje. Zobaczymy ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
muarah
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: muarah » 2011-08-01, 17:04

Plan imprezy jest prosty:

9:00 wszyscy stawiają się gotowi na miejscu!
9:00-9:30 - krótki instruktaż teoretyczny
9:31 - 10:00 - zapoznanie z trasą "gęsiego"
10:01 - 13:00 - jazdy na czas z instruktorem w roli pilota
13:01 - 14:00 - coś na ząb (pizza z dostawą)
14:01 - 16:00 - dalsze jazdy na czas z instruktorem w roli pilota
16:01 - 16:30 podliczenie wyników, puchary lub medale (nie ustalono) i zakończenie

Oczywiście nie traktujemy tego jak poważnych zawodów i dlatego nie nie przejmowałbym się tym, że będą też inne samochody niż Mustangi (nieliczne). Niemniej zaplanowałem wyłonienie zwycięzców w dwóch kategoriach: klasa Mustang i klasyfikacja generalna. Mam nadzieję, że obydwa trofea zdobędzie ta sama załoga (znaczy koń z kierowcą).
W takim trybie i przy ok. 20 samochodach każdy powinien przynajmnej 6 razy przejechać trasę na czas. Zaklepałem też, że nie będzie wycieczki poza główną cześć lotniska - czyli między drzwa. Przerwę na jedzenie można też wykorzystać na jazdy jako, że jednorazowo jedzie jeden samochód.

Ale to nie wszystko bo jeżeli zbierze się znacząca liczba chętnych to możemy kontynuować z imprezą wieczorem ;-))

20:00 - ??? Gry i zabawy, degustacje i owacje (dla zwycięzców)

muarah

Awatar użytkownika
muarah
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: muarah » 2011-08-01, 17:18

Teraz dalsza część propozycji organizacyjmnych:

Chciałbym zorganizować to tak, zeby przez cały czas mozna było się krzepić kawą, herbatą, zimnymi napojami i ciasteczkami itp.
Dlatego planuję postawić stolik i duży parasol, ew. jakeś zadaszenie np. namiot bez ścian. Dobrze byłoby też mieć jakiś prąd z generatora a przynajmniej przetwornicę samochodową.
Jeżeli ktoś z Was może załatwić coś z tych rzeczy to proszę o kontakt.
Może uda mi się też ścianąć jakiegoś fotografa wyspecjalizowanego w motoryzacji.

muarah

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: sławekw » 2011-08-01, 17:26

jeżeli chodzi o fotografa postaram się ściągnąć z LU kolegę, który zajmuje się tym zawodowo ;)

Nic na siłę, wszystko młotkiem :D i wyklepie się coś takiego:
Obrazek

Awatar użytkownika
muarah
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: muarah » 2011-08-01, 17:52

No to super!

W kwestii udziału towarzyskiego: teoretycznie nie ma problemu jeżeli przyjedzie kilka samochodów dodatkowo bez udziału w szkoleniu ale jeżeli bedzie ich bardzo dużo to właściciel terenu może zakwestionować, że płacimy za 20 aut a jest ich np. 40 i zażądać dopłaty. Dlatego nie ściągajmy zbyt wielu ludzi dodatkowo, szczególnie w dodatkowych samochodach - bo jako pasażerowie to oczywiście nie ma sprawy.

muarah

Awatar użytkownika
muarah
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: muarah » 2011-08-01, 17:54

ale praktycznie np. 5 dodatkowych samochodów nie stanowi raczej zagrożenia dla budżetu imprezy:)

muarah

Awatar użytkownika
PaniC
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: PaniC » 2011-08-01, 17:54

Licząc mnie to tylko kilka jednostek przyjedzie ;] A co do mnie to i tak nie jest jeszcze pewne :(

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „2011”