Witam.Jestem nowym posiadaczem mustanga z 68 V8 . Kupilem mustanga ale niestety z nie kapletka instalacja elektryczna i bez gaznika. Udało mi sie skompletować brakujące części ale mam problem z prawidłowym podpięciem przewodów .
Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć gdzie powinny byc podpięty przewód gumowy wychodzony z tylnej części podstawy gaźnika , oraz gdzie wchodzi metalowa rurka wychodząca z automatycznego ssania .Nigdzie nie moge znaleźć schematów. Silnik odpala ale ssania jest caly czas uchylone i brak jego sterowania. Prosze o pomac , z gory dziekuje Dawid
gaznik
Moderatorzy: Pavulon_, Rezor, pluzz, Przemek64, Piotrek86skc, Pavulon_, Rezor, pluzz, Przemek64, Piotrek86skc
-
- Członek Honorowy MKP
- Model: 67 fastback
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: primer,czarny,bialy
Re: gaznik
jednej z osprzętem mosiądzu przykręcona jest do cewki obudowa termostatu, zobaczysz wątku.
Przepraszam, jeśli gramatyka jest złe, spójrz na zdjęcie, a zobaczysz gdzie wkręcić

Przepraszam, jeśli gramatyka jest złe, spójrz na zdjęcie, a zobaczysz gdzie wkręcić

-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Kolor: bialy
dziękuje serdecznie za zdjęcia teraz bez problemu to poskładam ma te przewody nowe tak ze nie powinno byc problemu 

-
- Członek Honorowy MKP
- Model: 67 fastback
- Kolor: primer,czarny,bialy
żaden problem
nowe rury były większe niż oryginał. Musiałem wywiercić otwory w kolektora wydechowego trochę aby zmieścić nowych rur.
nowe rury były większe niż oryginał. Musiałem wywiercić otwory w kolektora wydechowego trochę aby zmieścić nowych rur.
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Kolor: bialy
Dziś zamontowałem te rurki metalowe całkiem inaczej silnik pracuje 
Czy mógłbym Cię jeszcze prosić o schemat rurek podciśnieniowych które wychodzą z przyspieszacza zaplonu i idą do goznika i trójnika do tylnej części silnika (rozdzielacz zaraz za gaźnikiem) nie jestem pewien to dobrze podłączyłem a żaden mechanik tez nie wie jak to ma wyglądać .
Dzis pierwszy raz jeździłem moim konikiem po odrestaurowaniu niesamowite wrażenie
.Pozdrawiam

Czy mógłbym Cię jeszcze prosić o schemat rurek podciśnieniowych które wychodzą z przyspieszacza zaplonu i idą do goznika i trójnika do tylnej części silnika (rozdzielacz zaraz za gaźnikiem) nie jestem pewien to dobrze podłączyłem a żaden mechanik tez nie wie jak to ma wyglądać .
Dzis pierwszy raz jeździłem moim konikiem po odrestaurowaniu niesamowite wrażenie