Komunikat poduszki powietrznej pasażera na desce
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- Skashgzuk
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2007 Coupe
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Black Sunshine
Komunikat poduszki powietrznej pasażera na desce
Witam,
pojawił mi się dziwny błąd. Po odebraniu samochodu od lakiernika na desce wyrzuca mi, że dezaktywowała się poduszka powietrzna pasażera.
Wiem, że chłopaki odłączali akumulator jak malowali, więc tutaj jest ok. Był tylko reset całego komputera, bo musiałem wszystko od nowa ustawić.
Ale nie wiem czemu za każdym razem jak odpalam zapala się kontrolka poduszki pasażera, przedtem nic nie było.
Dłubałem troche w necie, i ludzie piszą, że kontrolka może palić się, jak fotel pasażera jest za blisko, odsuwałem, przysuwałem, włączałem/wyłączałem silnik etc. nic, nadal się zapala. Czasami jak majstruje pasami i fotelem gasnie na chwil kilka, ale potem znów się zapala.
Sprawa jest irytująca. Czy ktoś może miał podobny problem?
pojawił mi się dziwny błąd. Po odebraniu samochodu od lakiernika na desce wyrzuca mi, że dezaktywowała się poduszka powietrzna pasażera.
Wiem, że chłopaki odłączali akumulator jak malowali, więc tutaj jest ok. Był tylko reset całego komputera, bo musiałem wszystko od nowa ustawić.
Ale nie wiem czemu za każdym razem jak odpalam zapala się kontrolka poduszki pasażera, przedtem nic nie było.
Dłubałem troche w necie, i ludzie piszą, że kontrolka może palić się, jak fotel pasażera jest za blisko, odsuwałem, przysuwałem, włączałem/wyłączałem silnik etc. nic, nadal się zapala. Czasami jak majstruje pasami i fotelem gasnie na chwil kilka, ale potem znów się zapala.
Sprawa jest irytująca. Czy ktoś może miał podobny problem?
...The wheels of his mustang exploding on the highway like a slug from a .45
True death: 400 horsepower of maximum performance piercing the night
This is black sunshine!....
Re: Komunikat poduszki powietrznej pasażera na desce
Sprawdz wtyczki pod fotelem. nie trzeba wyl. aku - wina tkwi w stykach - sa pod fotelem 2 szt i na dole pasa ( musiisz sprawdzic odkrecajc pas czy tam wtyczka jest wpieta ) sprawdz to najpierw - czyli 3 wtyczki ..
rozpiecie wtyczek przy wlaczonym aku nie pozostawia bledu na stale jak sei zepnei styki ponownie . - bez obawy ..
rozpiecie wtyczek przy wlaczonym aku nie pozostawia bledu na stale jak sei zepnei styki ponownie . - bez obawy ..
- Skashgzuk
- Młodszy Forumowicz
Ok, dzięki pokombinuje i dam znać.
- Skashgzuk
- Młodszy Forumowicz
Właśnie wróciłem z parkingu,
pogrzebałem pod fotelem, i wyczułem jedno gniazdo, tak misię wydaje, ale wydawało się trzymać solidnie.
Czy złączki pasów dostanę się jakoś bez zdejmowania plastików od środka? Nie chicłbym nic urwać przy demontarzu.
Ps. sygnał na desce jest taki, że:
1. najpierw zapala się, miga, potem już tylko ciągle się pali (jakby np, pas był zapięty na za lekkie dzieck, za lekka osoba siedziała),
2. tylko miga od początku (jakby czujnik wariował, że za lekka osoba, albo pas zapięty/odpięty non stop).
Pogrzebałem w necie dodatkowo i znowu dwie wersje odpowiedzi:
1. wszystko gra i czujnik reaguje, ze nic nie siedzi, a lampka zniknie jak coś kładę ponad 20lbs,
2. nie nie wszystko gra, lampka powinna zniknąć jak nic nie siedzi i nie mam zapiętych pasów.
Ugh.
pogrzebałem pod fotelem, i wyczułem jedno gniazdo, tak misię wydaje, ale wydawało się trzymać solidnie.
Czy złączki pasów dostanę się jakoś bez zdejmowania plastików od środka? Nie chicłbym nic urwać przy demontarzu.
Ps. sygnał na desce jest taki, że:
1. najpierw zapala się, miga, potem już tylko ciągle się pali (jakby np, pas był zapięty na za lekkie dzieck, za lekka osoba siedziała),
2. tylko miga od początku (jakby czujnik wariował, że za lekka osoba, albo pas zapięty/odpięty non stop).
Pogrzebałem w necie dodatkowo i znowu dwie wersje odpowiedzi:
1. wszystko gra i czujnik reaguje, ze nic nie siedzi, a lampka zniknie jak coś kładę ponad 20lbs,
2. nie nie wszystko gra, lampka powinna zniknąć jak nic nie siedzi i nie mam zapiętych pasów.
Ugh.
- Hans
- Forumowicz
- Model: 500
- Kolor: Black
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Ja zauważyłem, że jak u mnie pasażer siedzi, po czym zmienia położenie, np, na chwilę podnosi dupsko, to lampa wyłączenia poduszki się zapala. Na pewno coś jest nie tak z czujnikiem.
.::
my other ride is your mom
::.

Hans tak ma być.W siedzeniu pasażera jest mata obciążeniowa.Jeżeli np.będziesz chciał zamocować fotelik dziecięcy na przednim siedzisku to oblicza ciężar fotelika wraz z dzieckiem i automatycznie zapala airbag off.Nie pamiętam dokładnie jaka musi być ciężar na siedzisku aby mata odłączyła poduszkę ale chyba 0-20kg.
- Skashgzuk
- Młodszy Forumowicz
Wyszło mi żę mam kod LFC 32 
tutaj: http://mustangforums.com/forum/5-0l-197 ... -32-a.html" onclick="window.open(this.href);return false;
kolesie radzą, aby rozmontować kierownice i posprawdzać połączenia + ew. sprawdzić bezpiecznik (nr 17, 10A) czy nie spalony, w przeciwnym przypadku mógł pasć tzw "clock spring".
Szukałem w necie, ale nie widzę ile coś takiego luzem może kosztować, ew. czy jest w zestawie jak kupuje się kierownice?
Jesli ktoś miał ten kod poproszę o pomoc bo jestem w totalnej kropce. W weekend rozkręce kierownice i będe dłubał.
Dodam, że zakładałem ZEDERA, a to wymaga rozmontowania całej kierownicy. Tylko że przez tydzień było ok, żadnego błędu, lampka się nie zapalała.

tutaj: http://mustangforums.com/forum/5-0l-197 ... -32-a.html" onclick="window.open(this.href);return false;
kolesie radzą, aby rozmontować kierownice i posprawdzać połączenia + ew. sprawdzić bezpiecznik (nr 17, 10A) czy nie spalony, w przeciwnym przypadku mógł pasć tzw "clock spring".
Szukałem w necie, ale nie widzę ile coś takiego luzem może kosztować, ew. czy jest w zestawie jak kupuje się kierownice?
Jesli ktoś miał ten kod poproszę o pomoc bo jestem w totalnej kropce. W weekend rozkręce kierownice i będe dłubał.
Dodam, że zakładałem ZEDERA, a to wymaga rozmontowania całej kierownicy. Tylko że przez tydzień było ok, żadnego błędu, lampka się nie zapalała.
- YoDa
- Forumowicz
- Model: V6 3,7 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Performance White
- Kontakt:
Clock spring , czyli po naszemu taśma kierownicy , hum , to zależy od czego wysiadło , zazwyczaj od przednich uderzeń mogła się zkitrasić ale czasem udaje się to naprawić na jakiś czas ale czasem wystarczy kalibracja. w Spisie niestety nie znalazłem numerów tej części i ceny ale do amerykańców to coś koło 60-70$.
A cała reszta kierownicy działa? tzn , klakson , tempomat ? bo to przy awarii taśmy też by szwankowało , aha, no i kotrola trakcji by też Ci się świeciła bo to ma związek.
Podaj mi maila do siebie na PW , to wyślę Ci cały plik servisowy dot. Airbag.
A cała reszta kierownicy działa? tzn , klakson , tempomat ? bo to przy awarii taśmy też by szwankowało , aha, no i kotrola trakcji by też Ci się świeciła bo to ma związek.
Podaj mi maila do siebie na PW , to wyślę Ci cały plik servisowy dot. Airbag.
Pozdrawiam
Yoda

Yoda
- Skashgzuk
- Młodszy Forumowicz
Wszystko działa, tempomat, klakson.
Podejrzewam, że może przy instalacji zabezpieczenia może nie przypieli odpowiednio mocno złaczek i się rozpieło? Nie wiem sam.
Pogrzebie też przy fotelu kierowcy, bo ktoś pisał, że może się kabel uszkodzić jak się często ustawia fotel.
Podobnie z kablami, jak isę kierownice ustawia (kąty).
Ale nie chce mi się wierzyć, że w roczniku 2007 tak sszybko by się coś popsuło
Podejrzewam, że może przy instalacji zabezpieczenia może nie przypieli odpowiednio mocno złaczek i się rozpieło? Nie wiem sam.
Pogrzebie też przy fotelu kierowcy, bo ktoś pisał, że może się kabel uszkodzić jak się często ustawia fotel.
Podobnie z kablami, jak isę kierownice ustawia (kąty).
Ale nie chce mi się wierzyć, że w roczniku 2007 tak sszybko by się coś popsuło

- YoDa
- Forumowicz
- Model: V6 3,7 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Performance White
- Kontakt:
W pliku serwisowym który Ci wysłałem na maila napewno znajdzieś odpowiedz
miłego czytania bo plik dot. Airbagu ma 258 stron 

Pozdrawiam
Yoda

Yoda
- Skashgzuk
- Młodszy Forumowicz
Powinieneś mieć zielonego avatara bo moc już masz 
Dzięki Yoda

Dzięki Yoda
- Skashgzuk
- Młodszy Forumowicz
Przeleciałem po dokumentacji i wg niej od 2008 problem 32 nie istnieje.. hmm 

- Skashgzuk
- Młodszy Forumowicz
Sprawdziłem dziś rano raz jeszcze... coś mi na wzrok padło wczoraj czy coś, policzyłem lampki pare razy.. i jest LFC 34.
Zatem albo padł moduł, albo clockspring albo gdzieś na linii od modułu do Airbaga jest jakiś kabel przełamany.
Raczej pojadę do elektryka, bo nie mam narzędzi aby sprawdzić całość. Podłubie jeszcze we wtyczkach pod fotelem kierowcy, może coś da.
Zatem albo padł moduł, albo clockspring albo gdzieś na linii od modułu do Airbaga jest jakiś kabel przełamany.
Raczej pojadę do elektryka, bo nie mam narzędzi aby sprawdzić całość. Podłubie jeszcze we wtyczkach pod fotelem kierowcy, może coś da.
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
Skashgzuk pisze:Sprawdziłem dziś rano raz jeszcze... coś mi na wzrok padło wczoraj czy coś, policzyłem lampki pare razy.. i jest LFC 34.
jak kod 34, to nie clock spring, bo ten blad dotyczy poduszki pasazera na desce. sprawdz tam podlaczenia.