Sinterowe Klocki hamulcowe
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- Moris
- Forumowicz
- Model: teraz 911
- Kolor: Byl, satin silver, teraz kto wie
Sinterowe Klocki hamulcowe
Czy są dostępne sinterowe klocki hamulcowe do Mustanga GT.
Wiem że w znaczący sposób podnoszą skuteczność hamowania , jednak kosztem szybszego zużycia .
Wiem że w znaczący sposób podnoszą skuteczność hamowania , jednak kosztem szybszego zużycia .
Re: Sinterowe Klocki hamulcowe
Jak masz seryjne GT to załóż zestaw EBC Turbo Groove + klocki EBC red stuff lub Yellow Stuff ,spokojnie Cię taki zestaw zaspokoi.Są w rozsądnej cenie ok.1400 za zestaw na przód.Klocki sinterowe to słyszałem że zakładają ale do motocykli wyczynowych,często do jazdy na torze,o autach nie słyszałem 

- Moris
- Forumowicz
a czy tylko wymiana klocków na EBC poprawi hamowanie czy musze tez zainwestowac w tarcze , ktore sa jeszcze ok.
- Moris
- Forumowicz
Dzieki za informacje.
Rozpoczynam szukanie kompletu.
Co polecacie allegro czy jakies zaprzyjaźnione sklepy ??
- adasko74
- Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: sonic blue
Moris pisze:Dzieki za informacje.
napisz do ALUSTARA...on chyba ma zestawy w dobrej cenie
Wiele osób zmienia tarcze na wersje z merca AMG - CELIBAD może Ci je załatwić. Do tego klocki EBC i będzie Ok. Poszukaj na forum. Wiele osób ma taki zestaw i sobie chwalą.
mustang... just a dream ...
- Stachu_xjr
- Forumowicz
- Model: GT 2016
- Silnik: V8 5.0
Polecam tarcze od Celibada , a klocki czerwone Ebc - Alustar pownien mieć - mam ten zestaw u siebie od pół roku i jest super
bez porównania z serią

-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Mustang 2012
- Kolor: Kona Blue
I jeszcze polecam zmiane plynu na DOT 5.1...
Teraz: 2012 GT : Manual : Kona Blue
Poprzednio: 2006 GT : Auto : Tungsten : QTP Cutouts Exhaust : Roush CAI : Roush Suspension : 20" Shelby Razors
Poprzednio+1: 2007 V6 : Auto : Tungsten : FRPP M-5230-V6 Exhaust : Roush CAI : Pony Pck
Poprzednio: 2006 GT : Auto : Tungsten : QTP Cutouts Exhaust : Roush CAI : Roush Suspension : 20" Shelby Razors
Poprzednio+1: 2007 V6 : Auto : Tungsten : FRPP M-5230-V6 Exhaust : Roush CAI : Pony Pck
-
- Forumowicz
- Model: Mustang GT Bullitt '08
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: highland green
A ja polecam ferrocarbonowe. W Bullicie są takie wkładane fabrycznie, ale można też kupić na przykład Hawki. Hamują bardzo fajnie i są bardzo trwałe.
Ja po 50 tys km już 2,5 kompletu opon zużyłem, sworznie i przeguby kulowe w układzie kierowniczym mam do wymiany a klocki nadal mam te same, które fabryka włożyła...
Ja po 50 tys km już 2,5 kompletu opon zużyłem, sworznie i przeguby kulowe w układzie kierowniczym mam do wymiany a klocki nadal mam te same, które fabryka włożyła...
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT CaliforniaSpecial
- Kolor: black
Ja ostatnio wymieniłem tylko klocki na EBC Red stuff (Alustar ma w dobrej cenie) bez tarcz i już zauważyłem dużą różnicę w porównaniu do standardowych klocków, szczególnie gdy są rozgrzane. Poprzednie miałem chyba zwykłe Reybastos i hamując z prędkości 160-180km do zera miałem już problemy na końcu hamowania. Redstuff trzymają super do samego końca.
pozdrawiam
Kris
Kris
Strasznie mnie cieszy ze Klocki sie sprawują.
Zaleta jest ze nie musimy planowac ich zakupu ze stanow .
Ja ostatnio zalozylem zolte - pyla jak diabli - na maxa - roznica miedzy czerwonymi moze minimalna .
Czerwone do mustangow - zolte do GT500 trochę większe .

Zaleta jest ze nie musimy planowac ich zakupu ze stanow .
Ja ostatnio zalozylem zolte - pyla jak diabli - na maxa - roznica miedzy czerwonymi moze minimalna .
Czerwone do mustangow - zolte do GT500 trochę większe .

- Moris
- Forumowicz
No i stało sie. Udało mi sie wymienić przednie tarcze i klocki. Tarcze zakupilem u Celibata są słusznych rozmiarów, średnica około 32 cm z otworami. Klocki czerwone EBC. Ponieważ miałem tarcze o średnicy 28cm musiałem dodatkowo dokupić jarzma od tarcz 32cm. Różnica w hamowaniu kolosalna. Jak narazie są na dotarciu a i tak efekt w postaci zwiększonej skuteczności hamowania został osiągnięty.