Ustalenia dot. MustangRace 2011

Sprawy organizjacyjne Mustang Race 2011. Widoczny tylko dla organizatorów.
Awatar użytkownika
stang232
Forumowicz
Model: stang'95
Silnik: V8 5.0
Kolor: czarny
Stajnia: Stajnia Łódzka

Re: Ustalenia dot. MustangRace 2011

Post autor: stang232 » 2011-03-23, 12:37

andronik pisze: Możemy wprowadzić też dwa pakiety: Deluxe i Premium (jak w salonie Forda :)
- Deluxe - taniej - nocleg w bursach, ....
- Premium - drożej -nocleg w hotelach, ....
A ja bym był za tym żeby była jedna ( za to dobra) wypośrodkowana oferta dal wszystkich, bo zaraz się okaże że będziemy potrzebowali oferty extra premium lub mini deluxe.
Dezo pisze:Pamiętajmy o podnoszeniu rangi imprezy, a nie obniżaniu. W przeciwnym wypadku, w przyszłym roku będziemy mogli zrobić MR szlakiem biwaków i leśnych campingów bez WC...
Też jestem za tym aby ranga była większa - tylko żeby nie zrobić Hotel Race. Myślę że ostatni nocleg w Aguariusie nadaje odpowiednią rangę.
Im mniej wydamy na hotele tym więcej na mody do koników
Pavulon_ pisze:
pluzz pisze:A co powiecie, żeby wziąść krótkofalówki kto ma. Zawsze to jakiś kontakt można między sobą zrobić?
:ok: wrecz koniecznosc raczej
No trasie to chyba CB będzie najlepsze. Na przystankach może krótkofalówki dadzą radę, zależy tylko jaki będą miały zasięg.

A i przypomniała mi sie jeszcze jedna kwestia, jeśli mamy wymiennie na poszczególnych odcinkach zabierać gości z BP, to muszą pomyśleć nad jakimś transportem dla swoich bagaży, u mnie na 100% będzie nadbagaż (już saleeno to zadba) więc nic nadprogramowego nie wejdzie.

Obrazek

andronik
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2005
Silnik: V8 4.6
Kolor: Black Metal
Kontakt:

Post autor: andronik » 2011-03-23, 13:24

Dezo, dyskusje proponowałem na temat pakietów - nie wiem jak wygląda sytuacja w innych miastach, ale np. w Chojnicach może być lipa ze spaniem i na pewno
cześć osób dostanie pokój z prysznicem na korytarzu, za generlanie te same pieniadze co ktos inny z balkonem i łazienka w pokoju. Albo to olewamy,
albo wydaje mi sie, że jasno powinnismy to powiedzieć na początku jakie będa warunki noclegowe w każdym z pakietów.
W ciągu najbliższych dni, musimy okreslic baze noclegową z kosztami, napisać co i jak w każdym pakiecie, z informacja że dla Premium liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność wpłat i w ten sposób mamy załatwiony problem z niedomówieniami z noclegami na trasie jak i szybkościa wpłat.
stang232 pisze:A i przypomniała mi sie jeszcze jedna kwestia, jeśli mamy wymiennie na poszczególnych odcinkach zabierać gości z BP, to muszą pomyśleć nad jakimś transportem dla swoich bagaży, u mnie na 100% będzie nadbagaż (już saleeno to zadba) więc nic nadprogramowego nie wejdzie.
Mi z kolei przypomniało mi sie co innego - czy wszystkie konie będą miały kompletne załogi? Chciałbym uniknąć sytuacji gdy ktos jedzie sam i zaczyna się targowac co do ceny, będzie masakra wtedy... Trzeba liczyć noclegi i koszty za dwie osoby i w cenie uczestnictwa podac, że cena dotyczy załogi (kierowca + pilot) i nie ma dyskusji. Pamietajcie że im więcej narzucimy my, jako organizatorzy, tym niej będzie później sztukowania i załatwiania osobnych przypadków.

Pozdrawiam,
Tomek

[color=red][size=150]Piszesz głupoty lub posty nic nie wnoszące do tematu ? ........... proszę ustaw czas ich wygaśnięcia[/size][/color]

Awatar użytkownika
Dezo
Forumowicz
Model: BULLITT
Kolor: HG
Kontakt:

Post autor: Dezo » 2011-03-23, 13:39

Tak Andronik, wpisowe pobiera się od załogi (kierowca i pilot). Organizatora nie interesuje nic co ponad i co poniżej tej liczby. Wpisowe nie jest negocjowalne. Inaczej - powodzenia życzę!
Oczywiście, w związku z powyższym JUŻ należy żądać od załóg podania składu. Np. u mnie kierowca + pilot + dziecko.
Da nam to obraz ilości osób i od razu będzie można ograniczyć zapędy typu 2+3 w samochodzie. Z przyczyn organizacyjnych ale i formalnych. Również noclegi powinniśmy planować pod kątem pilot plus kierowca.
Czy tak?

Samotny Wilk

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Silnik: V6 4.0
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2011-03-23, 13:40

andronik pisze:Dezo, dyskusje proponowałem na temat pakietów - nie wiem jak wygląda sytuacja w innych miastach, ale np. w Chojnicach może być lipa ze spaniem i na pewno
cześć osób dostanie pokój z prysznicem na korytarzu, za generlanie te same pieniadze co ktos inny z balkonem i łazienka w pokoju. Albo to olewamy,
albo wydaje mi sie, że jasno powinnismy to powiedzieć na początku jakie będa warunki noclegowe w każdym z pakietów.
W ciągu najbliższych dni, musimy okreslic baze noclegową z kosztami, napisać co i jak w każdym pakiecie, z informacja że dla Premium liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność wpłat i w ten sposób mamy załatwiony problem z niedomówieniami z noclegami na trasie jak i szybkościa wpłat.
stang232 pisze:A i przypomniała mi sie jeszcze jedna kwestia, jeśli mamy wymiennie na poszczególnych odcinkach zabierać gości z BP, to muszą pomyśleć nad jakimś transportem dla swoich bagaży, u mnie na 100% będzie nadbagaż (już saleeno to zadba) więc nic nadprogramowego nie wejdzie.
Mi z kolei przypomniało mi sie co innego - czy wszystkie konie będą miały kompletne załogi? Chciałbym uniknąć sytuacji gdy ktos jedzie sam i zaczyna się targowac co do ceny, będzie masakra wtedy... Trzeba liczyć noclegi i koszty za dwie osoby i w cenie uczestnictwa podac, że cena dotyczy załogi (kierowca + pilot) i nie ma dyskusji. Pamietajcie że im więcej narzucimy my, jako organizatorzy, tym niej będzie później sztukowania i załatwiania osobnych przypadków.
Ja zakładałem, że my jako organizatorzy załatwiamy jeden standard w każdym mieście (różny ale po jednym na miasto), jak komuś nie odpowiada to ma cene kosztu odpowiednio niższą i zapewnia sobie nocleg sam. Ale to w sumie jak regionalnym pasuje.
Cała ekipa to: uczestnicy (60 osób w "pakiecie"), ekipa techniczna (Mirmal) + VIPy, ile ich jest i jaki ich status to w koncu sie dowiem mam nadzieje.
Co do dugiego pytania - liczymy za komplet, czyli osoba + pilot + samochód. Inaczej się pochlastamy. Jak ktoś jedzie sam - jego strata, jak jedzie więcej osób - sam dopłaca. Więc tak jak pisze Andronik - popieram w 100%.

Myślałem też o ankiecie grupowej wśród obecnych uczestników - mail grupowy. Ile osób, czy pasują warunki np bursy czy coś innego chce itd. Trzeba by zebrać pare pytań (przede wszystkim te dwa chyba nas interesują) i uzyskać odpowiedzi bo to istotne jest dosyć.

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

andronik
Członek Honorowy MKP
Kontakt:

Post autor: andronik » 2011-03-23, 14:43

Takie coś wystarczy?

Tylko nie wypełniać na razie!!

https://spreadsheets.google.com/viewfor ... R01aWWc6MQ" onclick="window.open(this.href);return false;

Pozdrawiam,
Tomek

[color=red][size=150]Piszesz głupoty lub posty nic nie wnoszące do tematu ? ........... proszę ustaw czas ich wygaśnięcia[/size][/color]

Awatar użytkownika
Dezo
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Dezo » 2011-03-23, 15:22

Taka ankieta wystarczy. W rubryce dotyczącej zabrania sposnorów ustaw tylko jedną mozliwość odpowiedzi: TAK.
Raz jeszcze przemyślcie kwestię bursowych noclegów. Wszak u podstaw rozpoczęcia MR padło pytanie: Czy wziąłbyś udział w Mustang Race? Tak, pomimo kosztów.

Więc co się teraz stało z tymi, którzy zapisali się na listę uczestników, a jak rozumiem znaleźli się w grupie ponad 70% głosujących na TAK, pomimo kosztów??? A przecież nie mówimy tutaj o wielotysięcznych kosztach do zapłaty na załogę... Wiele spraw kosztowych załatwia pozyskanie sponsorów.
Pytam oto, bo z drugiej strony mam telefony i zapytania, czy można wziąść udział w MR i pokryć wszystkie wymagane koszty, bez względu na ich wysokość?

Samotny Wilk

andronik
Członek Honorowy MKP
Kontakt:

Post autor: andronik » 2011-03-23, 15:45

Pytanie o osoby dodatkowe do zabrania ma na celu wysondowanie kto na dzieńdobry przygarnie naszych VIPów. Pamiętaj, że nie było o tym mowy podczas
zbierania uczestników, wiec to nie jest coś na co kazdy sie zgadzał. Na razie powinnismy spróbować po dobroci :)

Co do bursy zgadzam sie z Dezo. Skoro na trasie w bursie za nocleg zapłacimy 2 x 25/30 (50 - 60 za pokój), a w hotelu ok 120 za pokój (czyli 60 za osobe) to uważam, że
różnica w cenie 200 zł na całej trasie to, to jest do zaakceptowania dla wszystkich. Zresztą w Chojnicach będą tez ceny z bursy (35 zl za osobe), wiec ta różnica bedzie jeszcze mniejsza.
Nie wiem tez jak to w koncu będzie wyglądało w Bełchatowie i w Sandomierzu. Gdzie w końcu nocujemy? Chłopaki znacie już koszta?

Pozdrawiam,
Tomek

Awatar użytkownika
RAFAŁ (GROSZEK)
Stowarzyszenie MKP
Model: był SN95 jest GT2011
Kolor: SREBRNY

Post autor: RAFAŁ (GROSZEK) » 2011-03-23, 15:47

W SANDOMIERZU JEST ZAREZERWOWANY JEDEN HOTEL dla wszystkich nocleg w bursie się nie udał przez mój błąd i wasze nie dopatrzenie więc wziołęm to co zostało najbardziej opłacalne a ceny w hotelach już idą w górę a te mamy pprzed podwyżką

http://hotelsarmata.pl/Aktualnosci/mustang-race-2011" onclick="window.open(this.href);return false;

mamy odrazu promocję na stronie hotelu
zarezerwowanych jest 52 miejsca w pokojach 2 os w niektórych jest łoże małżeńskie a w niektóryj jest możliwość dostawki na trzecią os. w razie braku miejsc (5 ekip łącznie ze mną śpi u mnie w domu )
koszt na te 52 os to 5990 zł
zaliczka jaka została wpłacona przez kaesa to 1500 zł
innych kosztów w sandomierzu jeszcze nie wygenerowaliśmy

trzeba pomyśleć o zbiórce następnej kasy

Awatar użytkownika
Dezo
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Dezo » 2011-03-23, 15:52

No i świetnie Rafał.

Samotny Wilk

andronik
Członek Honorowy MKP
Kontakt:

Post autor: andronik » 2011-03-23, 15:59

RAFAŁ pisze:innych kosztów w sandomierzu jeszcze nie wygenerowaliśmy

trzeba pomyśleć o zbiórce następnej kasy
Aporpos, dodatkowych kosztów - mamy plakaty więc rozumiem, że chcemy je rozwiesić w miastach przejazdowych?
Słupy ogłoszeniowe tez będa kosztowac wtedy....

PS. Ankiete zaraz wyśle uczestnikom na PW, z zastrzeżeniem szybkiej odpowiedzi, pod rygorem skreslenia z listy.
Czasu jest mało więc nie będziemy się oglądac na maruderów, tym bardziej że jest sporo innych chętnych.

Pozdrawiam,
Tomek

Awatar użytkownika
stang232
Forumowicz
Model: stang'95
Kolor: czarny
Stajnia: Stajnia Łódzka

Post autor: stang232 » 2011-03-23, 16:03

stang232 pisze:Post przez stang232 » 3 mar 2011, o 13:30
Po sprawdzeniu rynku hotelowego na ternie Bełchatowa, zarezerwowałem 30 pokoi 2- osobowych w hotelu ENERGETYK
http://www.energetyk.elbest.pl/pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Cena pokoju 2-os o podwyższonym standardzie to 100zł.
Ustaliłem, że dokładną liczbę pokoi podam na początku maja (do 10tego) trzeba będzie wtedy również wpłacić jakąś zaliczkę.
Hotel mieści się około 5min piechotą od centrum. W centrum miasta na placu Narutowicza planuje umieścić naszą wystawę aut.
U mnie bez zmian, czyli do zapłaty 3000zł. Może uda się, aby za hotel zapłaciło w całości lub części miasto. Ale Hubert z BP musi się określić z tymi mediami i ostatecznie w jakim zakresie mogą inni sponsorzy mogą się reklamować. Bo bez tego ciężko mi się z miastem targować.

Obrazek

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP
Model: 1965 Convertible
Silnik: inny V8
Kolor: Prairie Bronze
Stajnia: Stajnia Wielkopolska

Post autor: Pavulon_ » 2011-03-24, 13:18

Słuchajcie,
Wyszedł po drodze dogadywania sponsoringu z Bemo Motors jeden temat. Dość wrażliwy dlatego rzucam tutaj info i prośba o Waszą opinię.

Pierwotnie firma zadeklarowała chęć sponsoringu imprezy, podczas dogadywania finalnej kwoty zaangażowania właściciel grupy wrzucił propozycję (jak się za chwilę okazało warunek) udziału ze swoim Mustangiem w rajdzie. Przekazałem grzecznie i argumentując na różne sposoby że liczba załóg nie będzie rozszerzana. Argumentacja polagała na: 1) budżecie BP i ustaleniami dot. liczby załóg 2) kwestie logistyczne, hotele, parkingi 3) zasady, regulamin czyli szeroko pojęte zagadnienia etyczne :D .

Niestety na tym etapie poległem tragicznie i finalne stanowisko właściciela grupy Bemo jest takie że warunkiem sponsoringu jest udział w imprezie jako uczestnicy z własnym autem. Plus tego jest taki że nie będą oni beneficjentami żadnych środków które mamy do dyspozycji (BP, hotele itp), za wszystko płacą sami.

Kwota jaką nam przekażą jako sponsor do wykorzystania na cokolwiek sobie zażyczymy to 15.000 PLN. Pokryją oczywiście też koszty druku pasów na przednie szyby. Potencjalnie będzie to również sponsor na przyszłoroczną imprezę.

Argumenty pt. "zaraz będzie więcej takich co chcą zapłacić 5 kafli i pojechać" możemy prosto obronić "auto sponsora, dali 25 tys pln + koszty imprezy, zapraszamy do współpracy" czy coś w tym stylu. Oczywiście trochę upraszczam.

Uprzejma prośba o wypowiedzi i opinię każdego z organizatorów.
Dzięki

Awatar użytkownika
bedzin
Forumowicz
Model: Mustang GT 2000
Kolor: srebrny

Post autor: bedzin » 2011-03-24, 13:30

Pavulon moim zdaniem jezeli to jest warunek konieczny to mogli by wejsc w to i na stronie jak cos bysmy umiescili ze auto sponsora, tylko zeby potem nie bylo negatywnego odzewu z listy rezerwowej...

andronik
Członek Honorowy MKP
Kontakt:

Post autor: andronik » 2011-03-24, 13:38

Moje zdanie jest takie - pomimo, że wydaje sie to nie w porządku w stosunku do listy rezerwowej, to uwzględniając udział dodatkowego auta, jako warunek konieczny sponsoringu,
powinnismy go dopuścić do udziału. Skoro bierzemy 10 "gapowiczów" z BP, to czemu nie mamy zabrać jednego auta od innego sponsora, i to wcale nie z małym wkładem. Panu Prezesowi można oczywiście zarzucic, że na samym poczatku nie powiedział nic o swoim udziale, tylko dopiero jak nas podpuścił z kasa to wyskoczył z tematem.
Po prostu nie było to dogadane od początku -ani myśmy nie zarezerwowali ewentualnych miejsc na auta sponsorów, ani nie zastrzeglismy tego w regulaminie, że ostateczna liczba aut to 30 (jest napisane tylko w ustaleniach o przwidywanej liczbie załóg). Wg mnie nie mamy solidnych argumentów żeby odmówić startu dodatkowego auta, jednocześnie dostając kase. Trudno człowiek z Bemo jest jaki jest, mamy nauczke na przyszłość ale wg mnie powinien jechać.

Pozdrawiam,
Tomek

kaes
Forumowicz
Model: 2007
Silnik: V6 4.0
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Post autor: kaes » 2011-03-24, 14:00

Też tak uważam. Trochę nie dopilnowaliśmy zasad (uczymy się), a jednak daje on kasę i to nie małą - Płaci i wymaga. Na przyszłość wiemy, żeby takie sprawy od razu ustalać :)

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Mustang Race 2011”