Panowie,
Pekła mi guma przy drążku kierowniczym i leci z niej jakiś olej (co to za olej?).
Dodatkowo zacząła mi rzęzić pompa od wspomagania kierownicy przy kręceniu kierownicom, ale wspomaganie działa. Załaczam zdjęcie poglądowe jak to wygląda.
Proszę powiedzcie co prawdopodobnie się stało i co trzeba wymieniać (poza gumą). A może sama guma wystarczy? Ale czy przestanie rzęzić?
Pomocy - pękła mi guma ;)
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
-
- Forumowicz
- Model: Silver Bullet, 2006
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: silver
Pomocy - pękła mi guma ;)
Silver Bullet Mods: 19" American Racing Chrome/Pirelli PZero, Front HID, Clear Signal Chrome/bicolor LEDs, Sequential Tail Lights, FR Front Grille Chromes, Ford Racing Brakes, Ford Racing X-pipe Dual exhaust, DiabloSport aggresive shift Pb98 custom tune
- celibad
- Członek Honorowy MKP
- Model: GT 2015
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: yellow triple
- Kontakt:
Re: Pomocy - pękła mi guma ;)
hej , rozszczelniła się przekładnia kierownicza , olej ze wspomagania powoli sie przez tą gume wydostaje .... nie pomoże założenie nowej osłony , albo regeneracja albo wymiana na inną przekładnie
- horse
- Forumowicz
- Model: Mustang Convertible
- Kolor: Torch Red
- Kontakt:
Tylko jesli rzezi pompa od wspomagania to dolej plynu bo zatrzesz ja do konca.
Jam jest Wujek Staszek Mistrz Ciętej Riposty!!! :D
-
- Forumowicz
płyn jest....
Silver Bullet Mods: 19" American Racing Chrome/Pirelli PZero, Front HID, Clear Signal Chrome/bicolor LEDs, Sequential Tail Lights, FR Front Grille Chromes, Ford Racing Brakes, Ford Racing X-pipe Dual exhaust, DiabloSport aggresive shift Pb98 custom tune
-
- Forumowicz
Horse, dolałem płynu i przestało rzęzić - dzięki. No ale wali z maglownicy pod samochodem nieżle. Właśnie zauważyłem że chyba zaczęło też przeciekać z drugiej strony. Chyba nie ma co naprawiać tylko będzie trzeba nową sztukę kupić, bo jakaś kaszana się zrobiła. Na allegro są używki po 6 stówek. Myślę że to najlepsze rozwiązanie. Nie mam teraz budzetu na nową sztukę...
Celi dzięki za szybką diagnozę.
Celi dzięki za szybką diagnozę.
- pudel
- Forumowicz
- Model: 2002 V6,2007 V8
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Szary metalik & Torch red
- Kontakt:
spróbuj na http://www.rockauto.com" onclick="window.open(this.href);return false; troche drozsza przesylke mozesz miec w domu w pare dni
GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....
Ja mam nowa - jak bys chcial to na pw
zerknij oto zdjecie http://allegro.pl/piasta-i-zawieszenie- ... 16191.html" onclick="window.open(this.href);return false;
zerknij oto zdjecie http://allegro.pl/piasta-i-zawieszenie- ... 16191.html" onclick="window.open(this.href);return false;