Ustalenia dot. MustangRace 2011

Sprawy organizjacyjne Mustang Race 2011. Widoczny tylko dla organizatorów.
kaes
Forumowicz
Model: 2007
Silnik: V6 4.0
Kolor: czarny, chwilowo bez pasów
Kontakt:

Re: Ustalenia dot. MustangRace 2011

Post autor: kaes » 2011-02-28, 09:20

W odpowiedzi na post Pavulona i naszą rozmowę telefoniczną.
ad 1. Patronat medialny. BP rozmawia z Onetem, sa bardzo zainteresowani i na 95% w to wejdą. Jak wiesz ja rozmawialem z OtoMoto (podałem Ci kontakt), też są chętni, kasy nie dadzą ale reklamę u nich, + gadżety (koszulki i inne pierdoły). Od biedy mogą występować wspólnie z Onetem, nie wymagają wyłączności. Ponadto BP ma rozmawiać z Playboyem o ich patronacie medialnym, ale póki co nie wiem nic więcej. Z TV - na początku miał być Polsat ale to upadło, więc teraz będą rozmowy z TVN.
BP jest sponsorem GŁÓWNYM, I jako tacy muszą wszędzie występować. Oprócz tego rezerwują sobie wyłączność na nasze samochody. Czyli na naklejkach magnetycznych oprócz logo MR i numery startowego ma być logo BP i nic więcej. Chwilowo wszyscy patroni medialni ze strony naszej są zdjęci, bo trzeba temat ogarnąć - ale tam były do tej pory bannerki "partnerskich" portali motoryzacyjnych które mają o nas pisać i dawać bannery. Od czasu filmu Bielka reklama trochę mniej nam jest potrzebna niż kasa, ale moim zdaniem nic nie szkodzi taka wymiana - bannerek u nas w zamian za bannerek u nich.

ad 2. Gotówka jak zauważyłeś na pierwszym miejscu, a na dalszych wszystko co może nam pozwolić "zastąpić" tą gotówkę :) Czyli to co dziewczyna ;) i chłopaki robią w poszczególnych miastach: w zamian za "reklamę", czy sponsoring lokalny jak wymyślił Bedzin - nocleg, jedzenie, imprezka itd itp. BP nie ma nic przeciwko lokalnemu sponsoringowi, na plakatach mogą występować itd. Czyli na początek wszystko co pozwoli nam - uczestnikom - ograniczyć koszty imprezy. Dopiero na dalszym planie gadżety i rzeczy które "od biedy" nie są konieczne - po prostu będzie z mniejszym rozmachem. Dezo załatwił drukarnie która trochę gadżetów naprodukuje na sprzedaż, a przy okazji nam zrobi. Z imprezami w miastach - sceny itd - nie stac nas na to, najlepiej jak sie podpinamy pod imprezy już organizowane, czyli we Wzorcowni czy w miastach np Dni Bełchatowa czy cos...

ad. 3. Oprócz powyższych, myślę, że można pomyśleć nad bannerem reklamowym na stronie MR a nie w dziale PATRONAT. Nas to nic nie kosztuje. Jak w zamian za kasę będą chcieli reklamy na stronie to pewnie, czemu nie :) Co do naklejek magnetycznych na auta - jak pisałem - wyłącznie dla BP. Ogólnie nie wymyślimy wszystkiego co potencjalni dawcy mogą chcieć w zamian za profity dla nas, więc chyba trzeba bardziej na bieżąco uzgadniać ;)

CS6 Progress bar
[||||||||||||||||||--------------------------------] 36%

Obrazek

Awatar użytkownika
Dezo
Forumowicz
Model: BULLITT
Silnik: V8 4.6
Kolor: HG
Kontakt:

Post autor: Dezo » 2011-02-28, 09:38

Ślicznie to wszystko napisałeś Kaes, dzięki temu nie muszę się sam produkować.
Ale, w związku z tym, że "wyczuwam problem w temacie", to chciałbym poruszyć jeszcze jedną (a właściwie dwie) kwestię.
1. Należy JUŻ w przybliżeniu określić koszty udziału w MR przypadające na jednego uczestnika i przesłać je wszystkim (również rezerwowym) do informacji. Lepiej niech już teraz uczestnicy nad tym myślą, bo może ktoś się zapisał na wyrost, nie przewidując wysokości kosztów lub zmieniła mu się sytuacja życiowa. Różnie bywa. A tak, będzie czas na ewentualne roszady.
2. Czy zwiększać liczbę uczestników z głównej listy startowej? Tutaj o odpowiedź poproszę organizatorów poszczególnych przystanków, co do możliwości zwiększenia liczby aut i uczestników (np. o 5 aut). Ale nic na siłę - sprawność organizacji jest na pierwszym miejscu. Obiecałem w styczniu, że rozeznam ten temat i sądzę, że na tym etapie możemy już odpowiedzieć sobie na to pytanie.

Pozdrawiam

Samotny Wilk

kaes
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: kaes » 2011-02-28, 09:43

przeniesione z głównego:

ja bym poczekał ze zbieraniem zaliczki jeszcze chwilę aż się koszty wyklarują. Co do listy 30 - tyle było ustalone ze sponsorem i tyle sami sobie powiedzieliśmy aby nie komplikować pierwszego MR. Część z listy głównej pewnie odpadnie, ale bym tej liczby nie zwiększał - ale to moje osobiste zdanie. Lepiej zrobić dla takiej liczby i dać radę niż dla setki i polec. Większa liczba przysporzy też spore problemy logistyczne, już teraz na niektórych stacjach BP będzie ciasno, ale jak napisał Dezo - powinni się wypowiedzieć regionalni.

CS6 Progress bar

Obrazek

MIRMAL
Członek Honorowy MKP
Model: Fastback 1965
Silnik: inny V8
Kolor: grafitowy
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: MIRMAL » 2011-02-28, 12:42

Ja ze swojej strony przygotowuję wam obsługe techniczną samochodów.Będzie Jeep z platformą i laweta w razie odpukać czego.Postaram sie skompletować wszystkie niezbędne rzeczy potrzebne do obsługi i urtzymania samochodów.Możemy w razie czego zrobić prowizoryczny warsztat na postojach.
Jeżeli pozwolicie to zajmę sie również zabezpieczeniem imprezy pod względem udzielania pierwszej pomocy.Mam całe wyposarzenie a i doświadczenie 7 lat jako ratownika medycznego w straży powinno sie przydac.Można też w wolnej chwili będzie przeprowadzić szkolenie z udzielania pierwszej pomocy,rzecz przydatna aczkolwiek nie przez wszystkich opanowana.

Awatar użytkownika
stang232
Forumowicz
Model: stang'95
Silnik: V8 5.0
Kolor: czarny
Stajnia: Stajnia Łódzka

Post autor: stang232 » 2011-02-28, 14:02

Odnośnie kosztów MR, przygotowałem na szybko w excelu arkusz obliczeniowy kosztów MR.
http://rapidshare.com/files/450237615/koszty_MR.xls" onclick="window.open(this.href);return false;
Zobaczcie czy coś nie pominąłem, uzupełnijcie orientacyjne koszty noclegów w wybranych miastach.

Przykładowo mi koszt uczestnictwa wychodzi wstępnie 965zł (bo w Bełchatowie śpię w domu, a gaz kosztuje 2,5zł)
Czyli mam wstępnie kosztów stałych 740zł ( - 100zł zaliczki) czyli do wpłaty przed startem w MR muszę szykować 650zł.

Obrazek

Awatar użytkownika
Dezo
Forumowicz
Model: BULLITT
Kolor: HG
Kontakt:

Post autor: Dezo » 2011-02-28, 14:10

Kalkulator w porządku, ale dane będzie można wstawić dopiero po podaniu wszystkich cen z poszczególnych miejsc.
Poza tym do kosztów MR, które należy uiścić aby wziąść udział, nie liczymy kosztów własnych dojazdu na start i powrotu do domu z mety.
Myślę, że już za tydzień, dwa będziemy znać wszystkie koszty.
Pozdrawiam

Samotny Wilk

Awatar użytkownika
Bielek
Forumowicz
Model: Mustang 1965 conv
Kolor: niebieski
Kontakt:

Post autor: Bielek » 2011-02-28, 16:51

Polsat odpadł? nie udało Wam się z kimś dogadać czy stwierdziliście, że lepszy tvn?

jeśłi wolicie TVN to spoko, ale jeśli nie mogliście namówić nikogo w polsacie to dajcie tylko słowo, a ja już pogadam z kim trzeba.

[url=http://myrencontres.com]rencontre agricole[/url]

kaes
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: kaes » 2011-02-28, 17:12

Bielek dzięki za info. Obecnie BP rozmawia z TVN, ale dowiem się jak im idzie i będę sie jak coś z Toba kontaktował w tej sprawie. Dzięki!

CS6 Progress bar

Obrazek

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP
Model: 1965 Convertible
Kolor: Prairie Bronze
Stajnia: Stajnia Wielkopolska

Post autor: Pavulon_ » 2011-03-01, 20:50

Dobry Wieczór :D

ja tu tylko na chwilę ;)

na mecie przewidujemy rozumiem jakiś mały 'show' i wyróżnienie zwycięzców ... nagrody, autografy ... pomyślałem że przydałby się taki podest na auta z wjazdem i zjazdem ... coś jak na mecie rajdów, co myślicie ?

taki gadżet pewnie trochę kosztuje, jest to jakaś tam konstrukcja, ale jutro mam spotkanie z otoMoto i jeśli faktycznie ich "polityka" jest taka że nie dają kasy to może podsunę im pomysł zasponsorowania wynajęcia/montażu/demontażu min. takiego podjazu.

dajcie znać co myślicie do jutra do 12
dzieki

andronik
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2005
Kolor: Black Metal
Kontakt:

Post autor: andronik » 2011-03-01, 21:33

Pavulon_ na 100% będzie wręczenie nagród podczas finału. W piątek o 11:00 mam wizyte w wydziale kultury, wtedy będe wiedział na ile miasto ma zamiar się zaangażowac i czy jakieś imprezy towarzyszące będa przewidziane, wtedy problemu ze sceną by nie było, Podest/rampa dla aut jak najbardziej, przyda się tak czy inaczej. Zapytaj tylko czy wtedy na tym podeście chcą mieć wyłaczność na oflagowanie, czy się jakos podzielą miescem reklamowym.

Pozdrawiam,
Tomek

[color=red][size=150]Piszesz głupoty lub posty nic nie wnoszące do tematu ? ........... proszę ustaw czas ich wygaśnięcia[/size][/color]

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP

Post autor: Pavulon_ » 2011-03-02, 14:17

hej,

krótkie info po spotkaniach:

1. Wstępnie dogadany sponsoring z jedną firmą - dealerem min. Forda - temat do przegadania z BP.

2. otoMoto - są bardzo chętni ale jak już wcześniej mówili nie dadzą kasy - nie jest to ich normalna polityka po prostu w budżecie tegorocznym nie ma na tego typu dodatkowe eventy zabudzetowanych środków (tak to już jest w większych firmach).

Ich głównym atutem jest promocja / reklama na swoich portalach czyli otoMoto oraz prawdopodobnie motoAllegro. Tak jak zauważył Kaes reklama po filmie Bielka jest nam mniej potrzebna, jednakże ich propozycja jest ciekawa--> wartość rynkowa tej reklamy ktorą mogą nam zaproponować na ich portalach to suma około 10 tys. PLN --> dodatkowo mogą dorzucić jakieś gadgety / nagrody (małe rzeczy typu plecaki, latarki itp).

Przedstawiciel otoMoto ma podrążyć temat sfinansowania niektórych elementów koniecznych przy organizacji w danych miastach, chociażby wspomniana przeze mnie rampa na auta na mecie, gość był mocno podjarany tematem, mocno rozreklamowałem MR i był pod dużym wrażeniem możliwości jakie niesie impreza oraz tym co może dziać się w poszczególnych miastach.

Co mamy dać w zamian za reklamę - loga na plakatach oraz jakieś banery w poszczególnych miastach. Jeśli będziemy drukować ulotki / informatory itp to też chcą na nich być. Po rajdzie chcieliby otrzymać też jakiś filmik / relację z wydarzenia którą mogliby publikować np. na facebook'u lub swoich portalach. Dodatkowo musimy omówić jak ma wyglądać temat z patronatem Onetu lub innego medium internetowego - tak żeby wiedzieli na co może liczyć jedna i druga strona.

Dodatkowo od słowa do słowa zeszło na III OZM i jeśli nie mamy zobowiązań sponsorskich to chętnie jako reklamodawca event'u mogą w to wejść. Niestety kasy znów brak a tu bardzo by się przydała i moglibyśmy im więcej zaproponować ze względu na brak sponsora. Ten temat poruszam tutaj bo pytanie czy musimy wogole nagłaśniać III OZM, chociaż mogłaby być to promocja klubu oraz zajawka medialna na MR. Wypowiedzcie się prosze co sądzicie, temat mamy zaparkowany i mamy wrócić do omówienia szczegółów niebawem.

to tyle,
pozdrawiam
Paweł

andronik
Członek Honorowy MKP
Model: GT 2005
Kolor: Black Metal
Kontakt:

Post autor: andronik » 2011-03-02, 18:25

Pavulon_ moje gratulacje, pieknie to załatwiłeś :)
Pavulon_ pisze:
Ich głównym atutem jest promocja / reklama na swoich portalach czyli otoMoto oraz prawdopodobnie motoAllegro. Tak jak zauważył Kaes reklama po filmie Bielka jest nam mniej potrzebna, jednakże ich propozycja jest ciekawa--> wartość rynkowa tej reklamy ktorą mogą nam zaproponować na ich portalach to suma około 10 tys. PLN -

Dowiedz się czy reklama dotyczy tylko nas, w sensie Mustang Race, czy możemy liczyć na jakąs podstrone, gdzie będzie info o MR, jak i np. logotypy naszych najwiekszych sponsorów.
Jeżeli to drugie też, to może uda nam sie zamienić ich możliwośc reklamy, na porzebne nam rzeczy u kogo innego.

Pozdrawiam,
Tomek

[color=red][size=150]Piszesz głupoty lub posty nic nie wnoszące do tematu ? ........... proszę ustaw czas ich wygaśnięcia[/size][/color]

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP

Post autor: Pavulon_ » 2011-03-02, 18:51

andronik pisze:Pavulon_ moje gratulacje, pieknie to załatwiłeś :)
nie oceniajmy dnia przed zachodem słońca ;) jak się uda dogadać z BP w temacie nr 1 to wtedy będzie powód do zadowolenia :]
andronik pisze: Dowiedz się czy reklama dotyczy tylko nas, w sensie Mustang Race, czy możemy liczyć na jakąs podstrone, gdzie będzie info o MR, jak i np. logotypy naszych najwiekszych sponsorów.
Jeżeli to drugie też, to może uda nam sie zamienić ich możliwośc reklamy, na porzebne nam rzeczy u kogo innego.
OK, dogadam na dniach.

kaes
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: kaes » 2011-03-03, 10:55

Po rozmowie z Hubertem:

Z Pavulonem już rozmawiałem, jak coś to on opisze tematy które go dotyczą ;)
Co do całej reszty - w poniedziałek mam z nim spotkanie więc będę wiedział i na temat naklejek magnetycznych na samochody, i na temat partnerów medialnych. Spotkanie będzie głównie dotyczyło przygotowania wstępnych zasad wyścigu i jego sensu - Onet będzie to bardzo interesowało, więc zanim do Onetu uderzymy oficjalnie to musimy taki dokument przygotować. W tej chwili wiemy głównie, że jedziemy z południa na północ i niewiele więcej.
Czyli - w poniedziałek (albo wtorek rano) podeślę więcej informacji.

CS6 Progress bar

Obrazek

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2011-03-07, 10:34

Zwracam sie do wszystkich organizatorow regionalnych.
Jest dosc duze zainteresowanie wzieciem udzialu w Imprezie
- wiec dajmy szanse pieciu samochodom wiecej, udzialu w imprezie ..
Lista rezerwowa by sie skróciła - a koledzy licza na mozliwosc wziecia udzialu w imprezie.
Mozemy nad tym pomyslec - co ??

Zablokowany

Wróć do „Mustang Race 2011”