Predator ,Superchips itd
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- Little Pony
- Forumowicz
- Model: yhm.... :)
- Silnik: inny V6
-
- Forumowicz
- Model: 2005 DżiTi
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Czrny XTRMNTR
- Kontakt:
[quote:7d70bea66f="Thomas"]Właśnie dostałem paczkę a w niej zimny dolot i filtr stożkowy - wszystko KN. Do tego przyszedł mi superchips. Jak zacząłem studiować instrukcję to zwariowałem z ilości tego co tam jest. Mam pytanie czy ktoś z Was ma tego chipsa u siebie i wie jak to wszystko zestroić ?
[/quote:7d70bea66f]
Zakładasz stożek tak jak opisane a potem stroisz tzn podpinasz "maszynkę" pod OBDII i robisz wszystko co wyskakuje na wyświetlaczu. Zanim podepniesz przeczytaj co Ci wolno a raczej czego nie wolno robić podczas zgrywania i wgrywania programów.............. i już

Zakładasz stożek tak jak opisane a potem stroisz tzn podpinasz "maszynkę" pod OBDII i robisz wszystko co wyskakuje na wyświetlaczu. Zanim podepniesz przeczytaj co Ci wolno a raczej czego nie wolno robić podczas zgrywania i wgrywania programów.............. i już

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/
-
- Model: Mustang GT premium 2006
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Czarna czerń
- Kontakt:
Przeliczenie z:
[b:08e2785678]-2 671,79 PLN[/b:08e2785678]
Przeliczenie na:
£590,00 GBP
Kurs wymiany:
1 Złoty polski = 0,220825 Funty brytyjskie
Za to nerwy bezcenne bo siano wpłaciłem 04.11 i dziś dopiero paczkę otrzymałem i to z UK więc powinno być znacznie szybciej.
Dzięki Alfa mam nadzieję, że sobie poradzę
Może walnę ćwiartkę finki na odwagę 
[b:08e2785678]-2 671,79 PLN[/b:08e2785678]
Przeliczenie na:
£590,00 GBP
Kurs wymiany:
1 Złoty polski = 0,220825 Funty brytyjskie
Za to nerwy bezcenne bo siano wpłaciłem 04.11 i dziś dopiero paczkę otrzymałem i to z UK więc powinno być znacznie szybciej.
Dzięki Alfa mam nadzieję, że sobie poradzę

A z pocałunkiem póki co zaczekamy - powiedział piękny książę złażąc ze Śpiącej Królewny.
pozdrawiam
Tomek
pozdrawiam
Tomek
Jeszcze zarejestruj się na stronie flaspaq.com podłącz programator do komputera i ściągnij program pod stożek K&N i potem go wgraj do auta. Jeżeli wgrasz standardowy program performance i dasz stożek możesz mieć za dużo powietrza w górnych obrotach i będzie ci dławiło silnik.
[img]http://i938.photobucket.com/albums/ad230/RedHornet_PL/Avatar/Avatar-Stripe-5-ANIM.gif[/img]
Best 1/4 ET 12,89
Best 1/4 ET 12,89
-
- Model: Mustang GT premium 2006
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Czarna czerń
- Kontakt:
Dzięki bardzo. A co oprócz programu pod stożek mogę jeszcze wgrać ? Jest tam tych opcji całą masa między innymi WOT - czyli kąt otwarcia przepustnicy na każdym z biegów i jeszcze kupa innych funkcji.
A z pocałunkiem póki co zaczekamy - powiedział piękny książę złażąc ze Śpiącej Królewny.
pozdrawiam
Tomek
pozdrawiam
Tomek
- celibad
- Członek Honorowy MKP
- Model: GT 2015
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: yellow triple
- Kontakt:
TThomas , zakładaj stożek i nie rób zadnych zmian mapy silnika pod stożek .... natomiast jeśli masz opcje w predatorze podnoszącą moc np. poprzez dostosowanie silnika do oktan paliwa to wgraj ..... bedzie wszystko ok
ja mam tak zrobione i o pare kucy jest napewno mocniejszy jak chcesz to zadwoń 603111040 pozdro

-
- Forumowicz
- Model: 2005 DżiTi
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Czrny XTRMNTR
- Kontakt:
[quote:f467f27451]Thomas, a porównywałeś cenę sprowadzenia ze stanów?[/quote:f467f27451] ja porównywałem i byłoby taniej ale ten pajac z eBaya UK nie pierdnął nawet że nie ma tego na stanie i wszystko sprowadza - miało być szybciej a wyszło jak zwykle - drożej i dłużej
[quote:f467f27451="SeaBiscuit"]eżeli wgrasz standardowy program performance i dasz stożek możesz mieć za dużo powietrza w górnych obrotach i będzie ci dławiło silnik.[/quote:f467f27451] a to nie ma tam wgranego programu pod KaeNa ?? W predatorze był
czy myślisz jeszcze o innym programie ?[quote:f467f27451="celibad"]TThomas , zakładaj stożek i nie rób zadnych zmian mapy silnika pod stożek .... natomiast jeśli masz opcje w predatorze podnoszącą moc np. poprzez dostosowanie silnika do oktan paliwa to wgraj ..... bedzie wszystko ok
[/quote:f467f27451]
ale Thomas chce wycisnąć z tego plastikowego pudełka ile się da i tak naprawdę sam nie wie co chce 

Pozdrawiam
[quote:5681df3f53="Thomas"]Problem - ściągnąłem program i nic nie ma na temat stożków, gdzie tego szukać ?[/quote:5681df3f53]
Czyli zrobiłeś pełny upgrade? Jeśli tak to podłącz do konia, Chips zrobi kopię na swój soft fabrycznego softa forda i będzie się Ciebie pytał po kolei co masz zmienione w aucie np., świece, opony, hamulce, aż dojdzie do filtra powietrza i wtedy wybierasz opcję, że zmieniony i wyskoczą Tobie różne firmy, przewijasz do K&N'a, OK , siara i wszystko jasne...mnie nawet się pytał, czy opony mam ZR, hehe, mądraliński...miłej zabawy....
Czyli zrobiłeś pełny upgrade? Jeśli tak to podłącz do konia, Chips zrobi kopię na swój soft fabrycznego softa forda i będzie się Ciebie pytał po kolei co masz zmienione w aucie np., świece, opony, hamulce, aż dojdzie do filtra powietrza i wtedy wybierasz opcję, że zmieniony i wyskoczą Tobie różne firmy, przewijasz do K&N'a, OK , siara i wszystko jasne...mnie nawet się pytał, czy opony mam ZR, hehe, mądraliński...miłej zabawy....
Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...