oświetlenie wnętrza
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
oświetlenie wnętrza
Mam problem z oświetleniem wnętrza mojego V6 2007.Bez względu na to czy drzwi do auta są zamknięte czy otwarte zawsze się pali.Nic nie daje kręcenie pokrętłem przyciemniania przy włączniku świateł tam też nie mogę zgasić tego oświetlenia.Musiałem odpiąć jeden z kabli w kostce i teraz mogę włączyć oświetlenie wnętrza tylko ręcznie przyciskami na suficie.Może znajdziecie jakiś schemat okablowania tego układu.Wtedy na pewno rozgryzę temat.Będę wdzięczny za pomoc.
-
- Forumowicz
- Model: GT500 & FAST'67
- Silnik: inny V8
- Kolor: Aktualnie Qnia brak na stanie...
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
Pytanie jak to się stało? Nagle? Może zepsuł się włącznik-ściemnianie wewnętrznego oświetlenia i robi zwarcie spróbuj odpiąć włącznik. Podważysz z góry śrubokrętem (zobacz mój post montaż przycisku otwierania bagażnika - jest fotka jak idą zaczepy tej konsolki)
Pożycz od innego stanga...Tak na szybko do spr.
Pożycz od innego stanga...Tak na szybko do spr.
alski
It's Never Too Late to Have a Happy Childhood
It's Never Too Late to Have a Happy Childhood
Bolek
u mnie problemem było to że światło oświetlenia paliło sie stale ale nie widzę problemu żeby w prosty sposób zdiagnozować usterkę w Twoim koniku.W serwice manualu jest kompletna diagnostyka kazdego z ukladów elektrycznych.Z prostm miernikiem elektrycznym krok po kroku możesz sprawdzić każdy układ w tym przypadku uklad oswietlenia wnętrza.U mnie powodem usterki było zwarcie przy czujniku otwarcia lewych drzwi.Sam czujnik w porządku.Jeśli troche kojarzysz elektryke to bez problemu sobie poradzisz,jeśli nie to przecież Kraków nie jest az tak daleko od Rzeszowa możesz wpaść pomogę...
u mnie problemem było to że światło oświetlenia paliło sie stale ale nie widzę problemu żeby w prosty sposób zdiagnozować usterkę w Twoim koniku.W serwice manualu jest kompletna diagnostyka kazdego z ukladów elektrycznych.Z prostm miernikiem elektrycznym krok po kroku możesz sprawdzić każdy układ w tym przypadku uklad oswietlenia wnętrza.U mnie powodem usterki było zwarcie przy czujniku otwarcia lewych drzwi.Sam czujnik w porządku.Jeśli troche kojarzysz elektryke to bez problemu sobie poradzisz,jeśli nie to przecież Kraków nie jest az tak daleko od Rzeszowa możesz wpaść pomogę...
rock mam tu jednego szpeca od elektryki ma obadać sytuacje jak nie da rady to wpadne do Ciebie,mam jeszcze prośbe dałoby rade wysłać schemat na email? bardzo dziękuje
Ostatnio zmieniony 2015-03-22, 00:09 przez Bolek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2012 GT conv
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: niebieski
- Kontakt:
Re:
u mnie pojawiło się toto dzisiaj (właśnie odebrałemrock pisze:Niestety miał tak już od dnia zakupu,poprzedni właściciel po prostu rozłączył kostkę,jak wpiąłem zapaliło się na stałe.A co do włącznika-ściemniania wewnętrznego oświetlenia to na pewno nie to gdyż zakładałem nowy z opcją lamp przeciwmgielnych przy okazji zmiany grilla.

wyjąłem na razie żaróweczki, kostki nie mogę wypiąć ze względu na dach

Pozdrawiam
Mateusz
"Oko jest oknem ciała ludzkiego, przez które człowiek rozpatruje swą drogę i zażywa piękności świata."
Leonardo da Vinci (1452-1519)
https://picasaweb.google.com/KlubA4ono/ ... 4220375922" onclick="window.open(this.href);return false;
Mateusz
"Oko jest oknem ciała ludzkiego, przez które człowiek rozpatruje swą drogę i zażywa piękności świata."
Leonardo da Vinci (1452-1519)
https://picasaweb.google.com/KlubA4ono/ ... 4220375922" onclick="window.open(this.href);return false;