Wbudować mały odtwarzacz MP3 z LCD w deskę od V6 2005+
- adaslaw
- Forumowicz
- Model: Mustang conv. 2006
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: skromny czarny
Wbudować mały odtwarzacz MP3 z LCD w deskę od V6 2005+
Witam
Marzy mi się możliwość, aby w zaznaczonym miejscu:
http://pokazywarka.pl/wbudowac_nawigacje/
... wbudować jakiś odtwarzacz MP3 z wyświetlaczem LCD?
Czy ktoś widział lub wie, czy taka kombinacja jest możliwa?
Drugie pytanie: Czy wyjście audio (line-out) wychodzące z takigo hipotetycznego odtwarzacza, można jakoś "z tyłu" wpiąć w shaker500 który mam w Mustangu? Shaker500 ma "z tyłu" jakieś wejście audio-in?
Oczywiście w sieci są tony transmiterów FM, ale to jakoś nie do końca mi pasi. Wolałbym dźwięk przesyłać po kabelku, a nie po falach radiowych.
No chyba, że ktoś mnie oświeci i powie, że do Shaker500 idzie jakoś podpiąć kartę pamięci z 16 GB muzyki MP3 ;]
pozdro!
Adaslaw
Marzy mi się możliwość, aby w zaznaczonym miejscu:
http://pokazywarka.pl/wbudowac_nawigacje/
... wbudować jakiś odtwarzacz MP3 z wyświetlaczem LCD?
Czy ktoś widział lub wie, czy taka kombinacja jest możliwa?
Drugie pytanie: Czy wyjście audio (line-out) wychodzące z takigo hipotetycznego odtwarzacza, można jakoś "z tyłu" wpiąć w shaker500 który mam w Mustangu? Shaker500 ma "z tyłu" jakieś wejście audio-in?
Oczywiście w sieci są tony transmiterów FM, ale to jakoś nie do końca mi pasi. Wolałbym dźwięk przesyłać po kabelku, a nie po falach radiowych.
No chyba, że ktoś mnie oświeci i powie, że do Shaker500 idzie jakoś podpiąć kartę pamięci z 16 GB muzyki MP3 ;]
pozdro!
Adaslaw
- zaborjr
- Forumowicz
- Model: 2014
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: RubyRed
Hmm...jakoś Twoja wizja mnie nie przekonuje
Pytanie po co kombinować z odtwarzaczami mp3, jak można kupić Radio/Navi 2dinowe jak np tu:
viewtopic.php?p=52579#52579
i tym sposobem nie zniekształcając wietrzności mustanga mieć wszystko na miejscu: telefon, navi, mp3 + filmy z USB/SD, no i oczywiście fale radiowe EU. Przemyśl
BTW: Pytałeś o wzmacniacz w shakerze 500. Jeżeli to Twoje zdj to na pewno masz wzmaka pod nogami kierowcy

viewtopic.php?p=52579#52579
i tym sposobem nie zniekształcając wietrzności mustanga mieć wszystko na miejscu: telefon, navi, mp3 + filmy z USB/SD, no i oczywiście fale radiowe EU. Przemyśl

BTW: Pytałeś o wzmacniacz w shakerze 500. Jeżeli to Twoje zdj to na pewno masz wzmaka pod nogami kierowcy
- adaslaw
- Forumowicz
- Model: Mustang conv. 2006
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: skromny czarny
Arcy ciekawy wpis, zaborjr
Otworzyłeś mi oczy.
Te moje (pokraczne, jak teraz widzę) kombinowanie z dodatkowym odtwarzaczem multimediów, wziął się stad, że podświadomie trochę, chciałem zostawić oryginalnego shakera. Ja wiem, że Mustang jest prosty jak budowa cepa, shaker500 również, ale ja tę prostotę w Mustangach uwielbiam
Otworzyłeś mi oczy, że można rozważyć wywalenie całego shaker500 i wstawienie STANDARDOWEGO rozwiązania 2din! Dzięki za wskazówkę!
zaborjr, czyli ja, po prostu, muszę znaleźć pasujące mi 2dinowy zestaw? I to wszystko? Czy jakiegoś SZCZEGÓLNEGO 2 dinowego zestawu muszę szukać, który "pasuje" do Mustangów?
Tak, to foto mojego kónia.
zaborjr, ale ja nie mam pojęcia o co do mnie mówisz ze wzmacniaczem!
Ja nie wiem czy mam czy nie mam wzmacniacza
Wydaję mi się, że poza fabrycznymi rzeczami (czyli np. owy shaker500 jest fabryczny) to inni właściciele do niego nic nie dorzucali szczególnego. Wytłumacz mi proszę o co chodzi z tym wzmacniaczem bo się pogubiłem 
W szczególności, ten zestaw 2din, co bym sobie kupił, ma mieć w sobie wzmacniacz (i takiego 2dinowego mam szukać) czy wzmacniacz mam / muszę dokupić dedykowany?
Trzymaj się,
Adaslaw

Te moje (pokraczne, jak teraz widzę) kombinowanie z dodatkowym odtwarzaczem multimediów, wziął się stad, że podświadomie trochę, chciałem zostawić oryginalnego shakera. Ja wiem, że Mustang jest prosty jak budowa cepa, shaker500 również, ale ja tę prostotę w Mustangach uwielbiam

Otworzyłeś mi oczy, że można rozważyć wywalenie całego shaker500 i wstawienie STANDARDOWEGO rozwiązania 2din! Dzięki za wskazówkę!

zaborjr, czyli ja, po prostu, muszę znaleźć pasujące mi 2dinowy zestaw? I to wszystko? Czy jakiegoś SZCZEGÓLNEGO 2 dinowego zestawu muszę szukać, który "pasuje" do Mustangów?
Tak, to foto mojego kónia.
zaborjr, ale ja nie mam pojęcia o co do mnie mówisz ze wzmacniaczem!

W szczególności, ten zestaw 2din, co bym sobie kupił, ma mieć w sobie wzmacniacz (i takiego 2dinowego mam szukać) czy wzmacniacz mam / muszę dokupić dedykowany?
Trzymaj się,
Adaslaw
- zaborjr
- Forumowicz
- Model: 2014
- Kolor: RubyRed
Shaker jak dla mnie fajny ale zbyt ubogi w funkcję plus brak parzystych częstotliwościadaslaw pisze:Te moje (pokraczne, jak teraz widzę) kombinowanie z dodatkowym odtwarzaczem multimediów, wziął się stad, że podświadomie trochę, chciałem zostawić oryginalnego shakera. Ja wiem, że Mustang jest prosty jak budowa cepa, shaker500 również, ale ja tę prostotę w Mustangach uwielbiam

Ciesze śie, że mogłem pomócadaslaw pisze: Otworzyłeś mi oczy, że można rozważyć wywalenie całego shaker500 i wstawienie STANDARDOWEGO rozwiązania 2din! Dzięki za wskazówkę!![]()

Generalnie wszystkie radia 2din powinny pasować. Oczywiście będziesz musiał zaopatrzyć sie w ramkę, ktora to ładnie wkomponuje w całość kokpitu (czytaj temat który Ci podałem w liku). Co do radia kwestia gustu. Ja wybrałem pionka ze wzgledu, że dwa jego modele pracują pod Winowsem i bez wiekszego problemu wrzucę Automape... Ale to juz dłuższa historiaadaslaw pisze:zaborjr, czyli ja, po prostu, muszę znaleźć pasujące mi 2dinowy zestaw? I to wszystko? Czy jakiegoś SZCZEGÓLNEGO 2 dinowego zestawu muszę szukać, który "pasuje" do Mustangów?
Pisałeś w innym temacie, że nie wiesz czy masz wzmacniacz... To napisałem Ci, że widzę po zdjęciu że go maszadaslaw pisze: Tak, to foto mojego kónia.
zaborjr, ale ja nie mam pojęcia o co do mnie mówisz ze wzmacniaczem!Ja nie wiem czy mam czy nie mam wzmacniacza
Wydaję mi się, że poza fabrycznymi rzeczami (czyli np. owy shaker500 jest fabryczny) to inni właściciele do niego nic nie dorzucali szczególnego. Wytłumacz mi proszę o co chodzi z tym wzmacniaczem bo się pogubiłem
![]()
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
To jakie radio sobie kupisz to już Twój problem i Twoje wymagania jakie od niego oczekujesz... Wzmacniacz który jest fabrycznie nie za bardzo się nadaję do czegoś innego - ma jakiś dziwny opór (1ohma), ja go wyrzuciłem wraz z tymi głośnikami bo pod nowym radiem już nie grały tak ładnie, ogólnie bez szałuadaslaw pisze: W szczególności, ten zestaw 2din, co bym sobie kupił, ma mieć w sobie wzmacniacz (i takiego 2dinowego mam szukać) czy wzmacniacz mam / muszę dokupić dedykowany?

ufff chyba wszystko
Ostatnio zmieniony 2010-11-22, 02:24 przez zaborjr, łącznie zmieniany 2 razy.
- Koral
- Forumowicz
- Model: GT CS8 +500HP
- Silnik: V8 4.6
- Kontakt:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Car-DVD- ... 3f04f562b4
wysylka za free 
no i nie ma kombinacji z ramka, przejsciowkami itp itd bo pasuje idealnie
bo chyba wiesz ze shaker jest wyzszy (ok2cm) niz standartowe radio 2din? wiec takie dedykowane uwazam za najlepsze rozwiazanie
a zamawialem juz z chin i przesylka idzie 7dni i czesto omija urzad celny 

no i nie ma kombinacji z ramka, przejsciowkami itp itd bo pasuje idealnie

bo chyba wiesz ze shaker jest wyzszy (ok2cm) niz standartowe radio 2din? wiec takie dedykowane uwazam za najlepsze rozwiazanie

-
- Forumowicz
- Kolor: Sterling Grey
- Kontakt:
Tu jest opcja tego radia bez ebaya - 100$ mniej
http://www.tradesolution.hk/e/ptxwebsto ... t/538.html
ja to właśnie kupiłem - chociaż, pewnie lepszy byłby jakiś pioneer albo kenwood - ale wybrałem to bo raz, że wygląda jak fabryczne i może mi go nie ukradną - chociaż z moim szczęściem to kto wie![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Kwestia gustu - mnie nawigacja przyczepiana do szyby denerwuje bo muszę ją ciągle odczepiać / przyczepiać - nie wiadomo kiedy się przyda itd - zobaczymy co to za radio - troche mnie ta chińszczyzna przeraża, ale może nie będzie tak źle -zobaczymy jak dojdzie...
http://www.tradesolution.hk/e/ptxwebsto ... t/538.html
ja to właśnie kupiłem - chociaż, pewnie lepszy byłby jakiś pioneer albo kenwood - ale wybrałem to bo raz, że wygląda jak fabryczne i może mi go nie ukradną - chociaż z moim szczęściem to kto wie
Kwestia gustu - mnie nawigacja przyczepiana do szyby denerwuje bo muszę ją ciągle odczepiać / przyczepiać - nie wiadomo kiedy się przyda itd - zobaczymy co to za radio - troche mnie ta chińszczyzna przeraża, ale może nie będzie tak źle -zobaczymy jak dojdzie...
Bart
-
- Forumowicz
- Kontakt:
Tak jak obiecałem opisuję to radio o którym wyżej pisałem:
Kupiłem je przez ebay'a za 485 $ + 40$ przesyłka ( bo jednak Poland nie jest we free shipping zone ) + 500 zł cła z obsługą DHL - wyszło lekko drogo jak za chińszczyznę![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
oto plusy - wykończenie panelu: plastiki guziki itd wyglądają naprawdę nieźle i pasują do kokpitu. Wygląda jak fabryka albo i lepiej. Wszystko ładnie spasowane, nic nie trzeszczy itd. W pudełku jest antena gps, przejściówki dwa wyjścia na usb i ipoda, karta SD z mapa na EU i inne pierdoły więc nic nie trzeba kupować - wystarczy wyjąć stare radio i podłączyć. Wszystkie wtyczki pasują idealnie.
minus - radio nie chce się uruchomić
- lekko mnie to zirytowało - napisałem do tych pajaców z Hong Kongu i zobaczymy co będzie dalej - na razie na moje pytanie odpowiedzieli swoimi trzema
- dałem to specowi, który podobno specjalizuje się w naprawach takich usterek.
Ponieważ radio się nie chce uruchomić, wstępna diagnoza gościa, który montuje setki takich sprzętów, wygląda na problem z zasilaniem - chyba facet mówi z sensem![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
No nic - poczekamy zobaczymy ale na razie to mam ochotę kupić bilet do HK, polecieć tam i powiedzieć komuś coś od serca![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
pozdr
Kupiłem je przez ebay'a za 485 $ + 40$ przesyłka ( bo jednak Poland nie jest we free shipping zone ) + 500 zł cła z obsługą DHL - wyszło lekko drogo jak za chińszczyznę
oto plusy - wykończenie panelu: plastiki guziki itd wyglądają naprawdę nieźle i pasują do kokpitu. Wygląda jak fabryka albo i lepiej. Wszystko ładnie spasowane, nic nie trzeszczy itd. W pudełku jest antena gps, przejściówki dwa wyjścia na usb i ipoda, karta SD z mapa na EU i inne pierdoły więc nic nie trzeba kupować - wystarczy wyjąć stare radio i podłączyć. Wszystkie wtyczki pasują idealnie.
minus - radio nie chce się uruchomić
Ponieważ radio się nie chce uruchomić, wstępna diagnoza gościa, który montuje setki takich sprzętów, wygląda na problem z zasilaniem - chyba facet mówi z sensem
No nic - poczekamy zobaczymy ale na razie to mam ochotę kupić bilet do HK, polecieć tam i powiedzieć komuś coś od serca
pozdr

Bart
-
- Forumowicz
- Kontakt:
Wiem, że to wątek o LCD ale pociągnę dalej temat tej chińszczyzny - orientuje się ktoś może czyposzczególne roczniki S197 różniły się jakoś "listwami" ( nie wiem czy dobrze to nazywam bo nie za bardzo w temacie jestem) can bus ? - bo wychodzi na to, że to chińskie radio pasuje jednak do mustanga tylko nie do mojego ![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
z góry dzięki za odp i pozdr!
z góry dzięki za odp i pozdr!
Bart