Radio (SHAKER500) "wypluwa" płyty CD, dlaczego ?
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: S197 Ford Mustang GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: szary z czarnymi pasami
Radio (SHAKER500) "wypluwa" płyty CD, dlaczego ?
Mam problem odnosnie radia w swoim Mustangu od okolo 2 tyg. shaker wypluwa mi plyte gdy przelacze z CD na radio i pozniej nie chce jej przyjac badz bardzo ciezko mu to idzie... teraz to sie dzieje codziennie... CD nie sa porysowane, wiec nie wiem czemu radio "oddaje" mi płyty ? Moze mial ktos podobny problem (oczywiscie nie zycze tego nikomu nikomu) i potrafi pomoc ? 

Najczęściej CD wypluwają płyte jak jest laser zanieczyszczony lub uszkodzony.Spróbuj użyć jakiegoś cleanera do czyszczenia np.w postaci płyty czyszczącej,jak nie pomoże to wyciagnij sam i wyczyść ewentulanie zawieź do serwisu elektronicznego powinni się uporać.
A najlepiej wymień go na np.coś takiego http://allegro.pl/kenwood-dnx5260bt-gps ... 86732.html
A najlepiej wymień go na np.coś takiego http://allegro.pl/kenwood-dnx5260bt-gps ... 86732.html
- MAX
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Fastback GT V8 68
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Blue & Black
- Stajnia: Stajnia Małopolska
- Kontakt:
ADI problem jest błahy a mianowicie warunki atmosferyczne jakie właśnie mamy.
We wnętrzu naszych Quni panuje wyższa temperatura a niżeli na zewnątrz ,a elementy takie jak szyby sprzęt audio i płytki CD mają to do siebie że nagrzewają się znacznie wolniej nią powietrze we wnętrzu. Efekt jest taki że na szybach jak i na płytce CD osadza się para która załamuje światło wiązki lasera która jest odpowiedzialna za odczyt, i to cały powód tego problemu.
Wszyscy tak mamy dogrzej to i owo a będzie od muzy wesoło!

We wnętrzu naszych Quni panuje wyższa temperatura a niżeli na zewnątrz ,a elementy takie jak szyby sprzęt audio i płytki CD mają to do siebie że nagrzewają się znacznie wolniej nią powietrze we wnętrzu. Efekt jest taki że na szybach jak i na płytce CD osadza się para która załamuje światło wiązki lasera która jest odpowiedzialna za odczyt, i to cały powód tego problemu.
Wszyscy tak mamy dogrzej to i owo a będzie od muzy wesoło!

tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max
- Moris
- Forumowicz
- Model: teraz 911
- Kolor: Byl, satin silver, teraz kto wie
Mam pytanie w sprawie radia SHAKERS 500.
Oglądając auta ( przymierzam się do zakupu ) bardzo często widzę że są powycierane przyciski na panelu radia. Nie wpływa to może na działanie, lecz wyglada brzydko.
czy jedynym sposobem naprawy jest wymiana całego radia , czy tylko przycisków ?
Znalazłem używane radyjka na allego koszt to miedzy 450 a 650 zł
Oglądając auta ( przymierzam się do zakupu ) bardzo często widzę że są powycierane przyciski na panelu radia. Nie wpływa to może na działanie, lecz wyglada brzydko.
czy jedynym sposobem naprawy jest wymiana całego radia , czy tylko przycisków ?
Znalazłem używane radyjka na allego koszt to miedzy 450 a 650 zł
Możesz na allegro kupić same panele przednie jak Ci się powycierają guziczki http://allegro.pl/mustang-radio-shaker5 ... 34918.html
-
- Członek Honorowy MKP
- Model: GT 2005
- Kolor: Black Metal
- Kontakt:
Bolek, Kuba, adasko74 i inni. Jak piszecie jakieś głupoty, to nikt wam tego nie zabrania, ale proszę pamiętajcie o ustawieniu czasu wygasania postu - po jakimś czasie jak sie wraca do tematu to jest 10 stron wypowiedzi, z czego 8 to same emoty, posty w stylu "super", "ale urwał" i inne elaboraty. Dzięki za współprace.
Zgodnie z regulaminem viewtopic.php?p=17#17 Potraktujecie to jako pierwsze ostrzeżenie. Wszelkie wątpliwości proszę kierować na PW.
Zgodnie z regulaminem viewtopic.php?p=17#17 Potraktujecie to jako pierwsze ostrzeżenie. Wszelkie wątpliwości proszę kierować na PW.
Pozdrawiam,
Tomek
[color=red][size=150]Piszesz głupoty lub posty nic nie wnoszące do tematu ? ........... proszę ustaw czas ich wygaśnięcia[/size][/color]
Tomek
[color=red][size=150]Piszesz głupoty lub posty nic nie wnoszące do tematu ? ........... proszę ustaw czas ich wygaśnięcia[/size][/color]
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: S197 Ford Mustang GT
- Kolor: szary z czarnymi pasami
Re: Radio (SHAKER500) "wypluwa" płyty CD, dlaczego ?
Wstyd pisac, ale znowu mam problem z radiem, wtedy faktycznie plyta czyszczaca zdzialala cuda.
Teraz jest podobnie, tyle ze plyta albo przerzuca sama piosenki albo nastepuje takie szarpanie, ze piosenke raz slychac a raz nie... a czasem wypluje plyte.
CD czyszczaca, w tym przypadku nie pomaga.
Nie wiem tez, czy przypadkiem czegos nie na przyciskalem, bo caly czas widnieje tajniacki napis "F1" moze przez to ?
Teraz jest podobnie, tyle ze plyta albo przerzuca sama piosenki albo nastepuje takie szarpanie, ze piosenke raz slychac a raz nie... a czasem wypluje plyte.
CD czyszczaca, w tym przypadku nie pomaga.
Nie wiem tez, czy przypadkiem czegos nie na przyciskalem, bo caly czas widnieje tajniacki napis "F1" moze przez to ?
Tez ostatnio mam ten problem ale z innym radiem. Nagralem kilka kompaktów i kazdy z nich albo ma kilka utworów nienagranych albo "szarpie" piosenke podczas grania. Nagralem to samo na innych kompaktach i bylo juz lepiej ale tez sie różne historie dzieją po drodze. W takim radiu nie ma sie co psuc poza czytnikiem laserowym ale mechanizmem przesuwnym. Spróbuj nagrac te same piosenki na CD innego producenta. Nie zawsze płyta czyszcząca zdaje egzamin.
Mariusz 

w BMW w zmieniarce czytało najtańsze, najbardziej niefirmowe płyty , tzn. jakieś mejd in czajna czajna
, bardziej znanych marek nawet nie odczytywało
Spróbuj na tych lepszych, ale na tych najtańszych też
.
Przeważnie jak coś się zacina to się kupuje lepsze płytki, my też tak robiliśmy do czasu aż kumpel nie przyniósł audio właśnie na czajna płytce i szok
powodzenia

Spróbuj na tych lepszych, ale na tych najtańszych też

Przeważnie jak coś się zacina to się kupuje lepsze płytki, my też tak robiliśmy do czasu aż kumpel nie przyniósł audio właśnie na czajna płytce i szok

dubi dubi duba, dubi dubi duba... agent Pe!
- speedster
- Forumowicz
- Model: 93' Mustang LX 5.0
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Titanium Frost
W tego co mi wiadomo to płyta czyszcząca może jedynie zajechać soczewkę lasera
Nie polecam tego typu wynalazkow