masz racje,na codzien nie odczujesz,a moze w niedoladowanym wogole,musialbys po prostu sprawdzic,duzo roboty nie ma..
co do mocy to nie wiem,musialbym pojechac na hamownie 2x ,raz z zaslepka i raz bez,a co do czasow,to mam 0,2sek gorszy czas na 1/4mili i 2mph mneijsza predkosc, ale w sumie powietrze wczoraj czy przedwczoraj bylo gorace i te straty moglby byc tym spowodowane.. no a moc i tak jest ogromna i ciezko mi wiarygodnie stwierdzic czy jest gorzej bez hamowni,bo jak ruszam bardzo sie slizgam i ide bokiem,a wtedy wiadomo ze sie traci.. w sumie jeszcze raz sprawdze na cisnieniu 1,8bara bo chyba tyle mialem w czerwcu,moze to przez to ta strata..
tak czy inaczej Ty nei odczujesz spadku mocy.. a ja jeszcze sprawdze auto raz ,z tym ze tez bede chcial je sprawdzic bez ostatnich tlumikow,mam nadzieje ze sie odkrecaja , bo nie pamietam i wtedy zonbacze ,bo moze one tlumia moc, wczesniej mialem dziure 18mm w tej rurce laczacej wydechy i przewaznei jezdzilem bez sruby w niej,wiec moze jak spaliny wychodzily nia mialem lepsze czasy- w sumie na taka mala strate moze sie wiele czynnikow nalozyc,cinsienie opon, temp.powietrza, paliwo, ze mysle ze sama zaslepka daje strate moze 0,1sek max,a to juz naprawde nieodczuwalne na codzien..
teraz mam program street bo auto wyrazniej mniej na nim pali i nie reaguje tak ostro na gaz,a sprawdzilem wczoraj na nim AFR i trzyma 11,5-11,7, wiec program Saleena na stage 1 daje spokojnie rade z mneijsza rolka tak jak zakladalem wczesniej, problemem byla tylko za slaba pompa paliwa..
a no wlansie,wczoraj sparwdzalem auto na jednej pompie paliwa bo z BAPem to juz jedna az za duzo podaje i odlaczylem walbro zeby jej nie meczyc-w sumei nastepny powod do straty ulamkow sekundy,chociaz w to nie wierze bo wydajnosc paliwa mam teraz ponad moc