Wczoraj zauważyłem problem z moją skrzynią biegów. Mianowicie skrzynia działa bez zarzutu jak jest zimna, lecz po przejechaniu ok. 60km i zaparkowaniu 10minut później nie chciał mi wejść bieg wsteczny. Reszta biegów chodziła normalnie. Jak wróciłem do siebie sprawdziłem poziom płynu i dolałem go bo okazało się że jest go mało.
Dolanie płynu pomogło w dość ograniczonym zakresie, gdyż pod dłuższym czekaniu bieg wszedł ale nie dokońca, gdyż samochód ledwie sie toczył do tyłu i nie reagował na dodanie gazu. Natomiast 1,5 później skrzynia jak wystygła chodziła normalnie.
Skrzynia ma przejechane około 2500 km po remoncie z zastosowaniem zestawu naprawczego i wyczyszczeniu i prędzej nie sprawiała żadnych problemów (chociażby na zlocie działała bez zarzutu i na trasy np do Poznania tj ok 120 km nie robiła mi żadnych problemów).
Macie jakieś sugestie co to może być?
Problem ze skrzynią C4
Moderatorzy: Pavulon_, Rezor, pluzz, Przemek64, Piotrek86skc, Pavulon_, Rezor, pluzz, Przemek64, Piotrek86skc
- mrowcio
- Forumowicz
- Model: 1967 Convertible
- Silnik: inny V8
- Kolor: V-Burnt Amber
Re: Problem ze skrzynią C4
Mam pytanie odnosnie przewodow chlodzacych, moze mi ktos powiedziec jaka jest srednica przewodu? bo chialbym kupic sobie z metra a nie wiem jaki przekroj. Z gory dzieuje.