Klimatyzacja nie działa :(
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, Przemek64
- stang232
- Forumowicz
- Model: stang'95
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Łódzka
Klimatyzacja nie działa :(
Zrobiło się całkiem ciepło za oknami, a w koniku przestała działać klima
Problem wygląda tak:
1. Nie chce się załączyć sprzęgło, które napędza sprężarkę klimatyzacji.
2. Poziom czynnika jest OK. Dziś sprawdzałem.
3. Bezpieczniki są w porządku
4. Wiatrak działa poprawnie na wszystkich biegach
5. Nie dochodzi napięcie do cewki sprzęgła klimatyzacji i tu chyba leży problem...
Miał ktoś z Was coś podobnego?
Problem wygląda tak:
1. Nie chce się załączyć sprzęgło, które napędza sprężarkę klimatyzacji.
2. Poziom czynnika jest OK. Dziś sprawdzałem.
3. Bezpieczniki są w porządku
4. Wiatrak działa poprawnie na wszystkich biegach
5. Nie dochodzi napięcie do cewki sprzęgła klimatyzacji i tu chyba leży problem...
Miał ktoś z Was coś podobnego?
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Kolor: SREBRNY
- stang232
- Forumowicz
- Model: stang'95
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Łódzka
wiem, podejrzewałem właśnie za niski poziom gazu - podjechałem więc żeby mi dobili, ale okazało się że poziom czynnika jest ok.RAFAŁ pisze:a skąd wiesz że masz gaz w instalacji
tam jest założony presostat jeżeli niema cisnienia czyli gazy to nie załączy sprężarki
Więc musi być coś z elektryką. Jakiś kabel się poluzował albo przekaźnik padł, we wtorek jestem umówiony w warsztacie.
Mam nadzieję, że magicy naprawią
- Pawellos
- Forumowicz
- Model: 2009 Mustang GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Candy Apple Red
kurde, mam to samo, grzebali dziś, "na krótko" sprężarka startuje, chłodzi, czynnik jest, ale w normalnej pracy klimatyzacja nie działa!
brak błędów w kompie
dosłownie 10 minut temu odebrałem telefon że mogę przyjechać po samochód bo nie dadzą rady niestety, stawiają właśnie na presostat, albo że komp nie wysyła wygnału, powiedzieli żebym pojechał do kogoś kto zajmuje się konkretnie amerykańskimi samochodami bo oni mi nie pomogą
brak błędów w kompie
dosłownie 10 minut temu odebrałem telefon że mogę przyjechać po samochód bo nie dadzą rady niestety, stawiają właśnie na presostat, albo że komp nie wysyła wygnału, powiedzieli żebym pojechał do kogoś kto zajmuje się konkretnie amerykańskimi samochodami bo oni mi nie pomogą
- smerf
- Forumowicz
- Model: Ford Mustang GT/1995r/silnik 5.0L/automatic
- Silnik: inny V8
- Kolor: czerwony
- Kontakt:
Cześć jak jest w nowych mustangach dokładnie nie wiem ,,ale w roczniku 94-95 bo takiego mam też miałem cyrki z klima -przede wszyst... jak byłem ja napełniac to w ramach niewiedzy i oszczędności napełniili mi 600gram,,potem wyczytalem ze musi być więcej tz,34ounces---czyli 963,9gram,,ale dalej nie chodziła był przypalony przekażnik w ccrm tz,,czarna skrzynka koło zbiornika wyruwnawczego ,,i przyglądalem sie jak to robił mostkował presostat --mieści się na zbiorniku czarnym na podszybiu --odstojnik wody wypinał wtyczkę i dawal mostek na tych 2 przewodach wtedy klima chodzi cały czas--tak można sprawdzić obwód elektryczny pomimo ze nie ma gazu --pozdr
Galeria zdjęć http://www.fotosik.pl/slideshow.php?id= ... angkalinka" onclick="window.open(this.href);return false;