Nooo....? Tak. Właściwie głównie kapel, które jeszcze żyją i nadal grają. Ale starych płyt również słucham.
Oczywiście, że nowych brzmień też poszukuję i co jakiś czas coś mnie chwyci.
Jest jeszcze Kyuss który też jest połączony z tymi kapelami. Ogólnie polecam te klimaty, taki bardzo zdrowy hard rock. Jak się wsłuchasz w ich muzykę zobaczysz, że często nawiązują do starych klimatów, m.in. Black Sabbath oraz im podobnych.
Robert pisze:Dezo, Eaglesi to znana kapela jak ktos lubi stoner rocka (Queens of the stone age, Fu manchu etc), Josh Homme - na perkusji - wywodzi sie z QOTSA wlasnie. Sam bylem 2 razy na ich koncercie i na zywca dopiero wymiataja!!!
Ktoś wspomniał stoner rocka??
kręci mnie taka muza strasznie, i polecam polską kapelkę grającą stonera - Corruption. Do mustanga polecam "Engines" który na youtube jest w kiepskiej jakości z koncertu, warto więc zajrzeć na ich Myspace:
A ja wyruszam 66 zawsze z tym kawałkiem podkręconym na full The Doors - Break on through - genialne!
Jak ktoś nie lubi Jima Morisona (a są tacy), to wytłumaczcie sobie, że The Doors był jednym z największych, najsławniejszych polskich zespołów na świecie. Tak, tak - założył go niejaki Rajmund Mańczarek (Ray Manzarek), który ściągnął do kapeli młodego, wstydliwego studenta Jima Morrisona, który pisał ładne wierszyki nadające się na teksty piosenek... Rajmund natomiast komponował i aranżował wszystkie utwory, włącznie ze wskazywaniem Morrisonowi w jaki sposób ma śpiewać swoje teksty. On rządził zespołem i organizował wszystko. A pomyśleć, że szczerze nienawidził swoich rodziców (państwo Mańczarek przypłynęli do USA z Polski) kiedy zmuszali go do lekcji pianina... do momentu, w którym gra zaczęła mu sprawiać przyjemność.